Αρχική Kickstarter Μία έξυπνη γλάστρα που καλλιεργεί αυτόματα τα φυτά σας σε προσιτή τιμή

Μία έξυπνη γλάστρα που καλλιεργεί αυτόματα τα φυτά σας σε προσιτή τιμή

0
Μία έξυπνη γλάστρα που καλλιεργεί αυτόματα τα φυτά σας σε προσιτή τιμή

Οι έξυπνες γλάστρες, δεν είναι κάτι εντελώς καινούργιο. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει αρκετά διαφορετικά μοντέλα, από σχετικά απλά με τα οποία απλώς παρακολουθείτε την θερμοκρασία και την υγρασία από το κινητό μέχρι πλήρως αυτοματοποιήμενα, τα οποία αναλαμβάνουν να κάνουν τα πάντα μόνα τους. Η Tregren T-Series, ανήκει στην δεύτερη κατηγορία. Όμως έχει μία πολύ μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες. Έρχεται σε μία πολύ πιο προσιτή τιμή και ίσως έχει και λίγο πιο όμορφο και πρακτικό design.

έξυπνη υδροπονική γλάστρα

Η Tregren T-Series, όπως λέει και το ίδιο της το όνομα, είναι μία σειρά από 3 διαφορετικές έξυπνες γλάστρες. Μία μικρή η οποία μπορεί να φιλοξενήσει έως 3 φυτά, μία μεσαία η οποία μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 φυτά και μία μεγάλη, η οποία θυμίζει περισσότερο ζαρντινιέρα και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12 διαφορετικά φυτά.

έξυπνη γλάστρα τεχνολογία

Αυτή η έξυπνη γλάστρα, δεν χρησιμοποιεί χώμα ούτε κάποιο ειδικό υπόστρωμα, αλλά η καλλιέργεια γίνεται με τον ίδιο περίπου τρόπο που γίνεται και στις υδροπονικές καλλιέργειες. Δηλαδή τα φυτά είναι γυμνόριζα, μέσα σε ένα διάλυμα, νερού και θρεπτικών συστατικών.

Πάνω από την γλάστρα υπάρχει ειδικό φως, το οποίο ανάβει αυτόματα, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε φυτού. Επίσης η τροφοδοσία των θρεπτικών συστατικών και η αναμόχλευσή τους γίνεται από το ίδιο το σύστημα που διαθέτει η γλάστρα, και έτσι -σύμφωνα πάντα με τους κατασκευαστές- ο μόνος χρόνος που απαιτείται είναι 15 λεπτά το μήνα.

Επειδή αυτή η έξυπνη γλάστρα είναι για εσωτερική χρήση, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι τα ιδανικότερα φυτά που μπορεί να φυτέψει κάποιος είναι μαρούλια, σαλάτες και μικρά λαχανικά.

Όπως είπαμε, φυσικά δεν είναι η μοναδική τέτοια γλάστρα στην αγορά. Για παράδειγμα στο Αγγλικό ή το Γερμανικό Amazon μπορείτε να βρείτε διαθέσιμα δεκάδες μοντέλα. Στο παρελθόν είχαμε δει και εδώ άλλη μία όπως αυτή εδώ πριν λίγους μήνες. Όμως, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες που είτε κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ είτε έχουν περιορισμένες δυνατότητες, η Tregen Τ-Series είναι πλήρως αυτοματοποιήμενη και ταυτόχρονα έρχεται σε μία πολύ πιο προσιτή τιμή, καθώς κοστίζει από 500 έως 1200 Σουηδικές κορόνες, αναλόγως το μέγεθος. Και αν 500 Κορόνες σας ακούγονται πολλά, κάνετε λάθος. Η ισοτιμία ευρώ / Σουηδική κορόνα είναι περίπου 1 / 10. Δηλαδή η τιμή που έχει η κάθε γλάστρα κυμαίνεται από 50 έως 120 ευρώ.

Κάτι σημαντικό το οποίο θα πρέπει να αναφερθεί, είναι ότι η εταιρία Tregren δεν είναι νεοσύστατη, αλλά υπάρχει από το 2010, έχοντας ήδη κυκλοφορήσει 2 διαφορετικά μοντέλα με έξυπνες γλάστρες στο παρελθόν.

https://www.kickstarter.com/projects/287821850/tregren-t-series-turns-your-kitchen-into-a-food-fa

Η Tregren T-Series αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της χρηματοδότησης μέσω της πλατφόρμας crowdfunging του Kickstarter, οπότε αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να την προ-παραγγείλετε από εκεί. Λογικά μέσα στους επόμενους μήνες θα κυκλοφορήσει και εμπορικά, μέσω του Amazon αλλά και του online e-shop που έχει η εταιρία Tregren.

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Πείτε μας τη γνώμη σας, αφήνοντας ένα σχόλιοx