Review: Πάγκος εργασίας με σφιγκτήρες Powerfix

3
Πάγκος εργασίας Powerfix

O πάγκος εργασίας με σφιγκτήρες της Powerfix είναι ένας κλασσικός αναδιπλούμενος πάγκος εργασίας, ο οποίος είναι ιδανικός για μικρές ξυλουργικές κυρίως εργασίες. Το κόστος του ήταν 19.99 ευρώ και όπως όλα τα προϊόντα Powerfix, πωλείται από τα καταστήματα Lidl.

Χαρακτηριστικά πάγκου εργασίας με σφιγκτήρες Powerfix

ύψος78 εκατοστά
Πλάτος60.5 εκατοστά
Mήκος24 εκατοστά 
Μέγιστη αντοχή100 κιλά
Σφιγκτήρες 2
Υλικό κατασκευήςατσάλι και επενδεδυμένο MDF
Πρόσθετα4 πλαστικά bench dogs

 

Εντυπώσεις από πάγκο εργασίας Powerfix

Η αλήθεια είναι ότι αυτό θα είναι ένα σύντομο review, καθώς δεν υπάρχουν και πάρα πολλά να πεις και να σχολιάσεις σε τέτοια εξαρτήματα.

Πρόκειται για ένα σχετικά κοινό πάγκο εργασίας, που όμοιο του θα βρείτε από αρκετές διαφορετικές εταιρίες. Είναι ένας κλασσικός αναδιπλούμενος πάγκος, ο οποίος χρησιμοποιεί τις ξύλινες επιφάνειες ως ξυλουργικό σφιγκτήρα.

Φυσικά στη συσκευασία είναι σε κομμάτια, τα οποία θα πρέπει να συναρμολογήσετε μόνοι σας. Σίγουρα όχι και πάρα πολύ δύσκολο, αλλά απαιτεί να έχετε εξοικειωθεί με τέτοιες συναρμολογήσεις τύπου «έπιπλο IKEA» και να συμβουλευτείτε μερικές φορές το φυλλάδιο, για να μην ρίχνετε άδικα καντήλια σε Γερμανούς και Παναχαϊκές.

Οι δύο ξύλινες επιφάνειες είναι από επενδεδυμένο MDF πάχους 16 χιλιοστών. Οι διαστάσεις του κάθε κομματιού είναι 60.5 χ 12 εκατοστά, με το κάθε κομμάτι να έχει 12 διαμπερείς τρύπες 20 χιλιοστών (για τα πλαστικά bench dogs).

Όλοι η υπόλοιπη κατασκευή είναι από μέταλλο, με σχετικά καλοσχεδιασμένα πόδια, τα οποία κρατούν σχετικά σταθερό τον πάγκο. Οι σφιγκτήρες θέλουν λίγο προσοχή, καθώς μπορεί οι κοχλίες/ ντίζες να είναι μεταλλικοί, αλλά επειδή είναι 2 οι οποίοι κινούν ταυτόχρονα το ίδιο κομμάτι, αν δεν προσέξετε και βιδώσετε πιο πολύ τον ένα, μπορεί να φάτε τις βόλτες και τότε θα είναι πρακτικά άχρηστος ο πάγκος, μέχρι να αλλάξετε ολόκληρο το μηχανισμό.. Βέβαια αυτό δεν είναι θέμα του συγκεκριμένου πάγκου, αλλά όλων όσων έχουν την ίδια λειτουργία.

Τώρα, σύμφωνα με τους κατασκευαστές ο πάγκος αντέχει έως 100 κιλά. Ο γραφών μαζί με ένα 25 βαράκι, ξεπερνάει κατά πολύ τα 100 κιλά, και παρόλα αυτά άντεξε ο πάγκος. Βέβαια θα πρέπει το βάρος να κατανεμηθεί σωστά, καθώς τα MDF δεν έχουν από κάτω μεταλλική υποστήριξη. Έτσι αν τοποθετηθεί ένα βάρος 100 κιλών στη μέση του ενός κομματιού είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σπάσει το MDF. Ίσως αυτό να είναι ένα από τα μειονεκτήματα του πάγκου, καθώς με τον καιρό ίσως σκεβρώσει κάποιο από τα δύο. Βέβαια το MDF είναι πάρα πολύ φτηνό και απλώς πάτε και αγοράζετε μερικά κομμάτια σε αυτές τις διαστάσεις και τα έχετε καβάτζα (με 40 ευρώ μπορείτε να κόψετε καμιά 20αρια τέτοια κομμάτια).

Στα θετικά του πάγκου, ότι ανάμεσα στα πόδια υπάρχει ένα πλαίσιο το οποίο συγκρατεί τα δύο πόδια μεταξύ τους. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν ειδικές θέσεις για κατσαβίδια και μικροεργαλεία.

Επίσης, όπως είπαμε είναι αναδιπλούμενος, έτσι μπορεί εύκολα να μαζέψει και να τοποθετηθεί σε μία γωνία χωρίς να καταλαμβάνει χώρο.

Σύγκριση με άλλους αντίστοιχους πάγκους εργασίας 

συγκριτικό πάγκων εργασίας
Αριστερά Topex, στη μέση Tactix, δεξιά Black And Decker Workmate

Οι διαφορές στην τιμή και στα χαρακτηριστικά αυτού της Powerfix με αντίστοιχους του εμπορίου δεν είναι πολύ μεγάλες. Όπως είπαμε η τιμή του ήταν περίπου 20 ευρώ.

Στα ίδια λεφτά υπάρχει και αυτός της Topex, o οποίος όμως έχει λίγο πιο μικρές διαστάσεις και τουλάχιστον άλλο σύστημα σφιγκτήρων (κανένα site δεν αναφέρει ακριβώς ούτε έχει αρκετές φωτογραφίες), οπότε σίγουρα ο Powerfix είναι καλύτερος.

Στα 30+ ευρώ υπάρχει αυτός της Tactix, ο οποίος είναι σχεδόν πανομοιότυπος με αυτόν της Powerfix, αφού και οι δύο είναι από MDF, με ίδιες αντοχές και περίπου ίδιες διαστάσεις.

Λίγο ακριβότερος (35+ ευρώ) είναι αυτός της Black And Decker, ο οποίος έχει την διαφορά ότι δεν έχει MDF αλλά κανονική ξυλεία. Αυτό του δίνει μεγαλύτερες αντοχές (160 κιλά) αλλά έχει το μειονέκτημα ότι έχει πολύ λιγότερες τρύπες.

Συνοψίζοντας


Ο πάγκος εργασίας της Powerfix είναι μία οικονομική επιλογή για σπαστό πάγκο εργασίας. Δεν διαφέρει αρκετά από άλλους αντίστοιχους του εμπορίου, αφού υπάρχουν ίδιοι ακριβώς με λίγα ευρώ παραπάνω. Σίγουρα μία καλή επιλογή, αφού ακριβώς -φαινομενικά- ίδιος κοστίζει περίπου 10 ευρώ παραπάνω. 

Πάντως, αν κάποιος είναι διατεθειμένος να ξεπεράσει το όριο των 40-50 ευρώ, σίγουρα βρίσκει πολύ καλύτερο, ενώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο συγκεκριμένος βγαίνει σε προσφορά συγκεκριμένη ημερομηνία στα καταστήματα Lidl, ενώ τα άλλα εμπορικά μοντέλα είναι άμεσα διαθέσιμα.

 

Μερικά χρήσιμα


  • Η ιστοσελίδα δεν έχει καμία σχέση με την εταιρία Powerfix ή με τα καταστήματα Lidl.
  • Για να γυρίζουν λίγο πιο καλά οι ντίζες των σφιγκτήρων, καλό είναι να προσθέσετε λίγο γράσο. Λάδι δεν κάνει, γιατί δεν είναι κλειστό κύκλωμα και θα στάζει.
  • Για να μην σκεβρώσουν με τον καιρό τα MDF, μπορείτε να προσθέσετε από κάτω ένα κομμάτι μεταλλικό (πχ μικρή ορθογώνια κοιλοδοκό).
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροUpcycled έπιπλα και φωτιστικά από παλιά μηχανήματα
Επόμενο άρθροΑυτόματη περιστροφή οθόνης με ένα κλικ
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
3 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια