Αυτόματη περιστροφή οθόνης με ένα κλικ

0
Αυτόματη περιστροφή οθόνης με ένα κλικ

Σχεδόν όλες οι οθόνες του εμπορίου είναι widescreen. Αυτό τις περισσότερες φορές σίγουρα είναι θετικό, αλλά υπάρχουν κάποιες φορές που είναι και μειονέκτημα, όπως πχ όταν θες να διαβάσεις pdf ή να επεξεργαστείς εικόνες 1 προς 2. Κάποιες βάσης monitor, έχουν την δυνατότητα περιστροφή οθόνης, αλλά εκτός του ότι ότι πρέπει να γίνει χειροκίνητα, δεν βολεύει πάντα καθώς είτε χρειάζεται ξεβίδωμα ή να κρατάτε την οθόνη με τα δύο χέρια.

Ένας νέος δημιουργός στο youtube, δείχνει πως μπορείτε να αυτοματοποιήσετε αυτή την διαδικασία, ώστε να γίνεται η περιστροφή οθόνης αυτόματα, μόνο με ένα κλικ από το mouse.

Αυτόματη περιστροφή προσανατολισμού οθόνης με ένα κλικ

Η κατασκευή σίγουρα δεν είναι πάρα πολύ απλή και δείχνει και λίγο άσχημη, αλλά το σημαντικό είναι ότι δουλεύει. Όποιος θέλει μπορεί να το κάνει να δείχνει λίγο πιο ωραίο ή να προσθέσει και άλλα χαρακτηριστικά, αλλά σαν proof concept είναι κάτι παραπάνω από μία χαρά.

Αυτόματη περιστροφή προσανατολισμού οθόνης με ένα κλικ

Για την όλη κατασκευή και τον αυτοματισμό, χρησιμοποίησε ένα step motor και ένα arduino και φυσικά ξύλο και μέταλλο για τον σκελετό της κατασκευής. Όλα τα σχέδια και ο απαραίτητος κώδικας βρίσκονται στην σελίδα του δημιουργού, ενώ υπάρχουν και links για τα απαραίτητα υλικά.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Πάγκος εργασίας με σφιγκτήρες Powerfix
Επόμενο άρθροDIY περιστρεφόμενος πάγκος ηλεκτροκόλλησης
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια