O αντιστατικός πάγκος εργασίας ή χαλάκι ή τάπητας, είναι ένα αντιστατικό υπόστρωμα που χρησιμοποιούν κυρίως οι τεχνικοί για ηλεκτρονικές επισκευές. Η κύρια ιδιότητα του, είναι ότι είναι αντιστατικός, δηλαδή δεν επιτρέπει να σχηματιστεί στατικός ηλεκτρισμός, ο οποίος σε ευαίσθητα ηλεκτρονικά μέρη, μπορεί να προκαλέσει σημαντικές ζημιές. Το συγκεκριμένο μοντέλο ονομάζεται S-160, είναι Κινεζικής κατασκευής και είναι φτιαγμένο από σιλικόνη. Το κόστος του συγκεκριμένου είναι 15-20 ευρώ για αγορά από Κίνα.

Χαρακτηριστικά αντιστατικού πάγκου εργασίας S-160


Διαστάσεις

30 χ 45 εκατοστά

Υλικό κατασκευήςΣιλικόνη
ΑντιστατικόΝΑΙ
ΑντιολισθητικόΝΑΙ
ΜαγνητικόΝΑΙ (4 θέσεις)
ΑνθεκτικόΝΑΙ
ΠτυσσόμενοΝΑΙ
Αντοχή σε θερμοκρασίαέως 500 βαθμούς Κελσίου

 

Εντυπώσεις από αντιστατικό πάγκο εργασίας S-160


Αυτό το προϊόν απευθύνεται κυρίως σε τεχνικούς και σε όποιον γενικότερα κάνει επισκευές σε ευαίσθητα ηλεκτρονικά μέρη (πχ κινητά), οπότε το αγοραστικό κοινό είναι πολύ συγκεκριμένο, γιαυτό και δεν θα βρείτε μεγάλη ποικιλία στην Ελληνική αγορά.

αντιστατικός πάγκος εργασίας
Στο πίσω μέρος του κουτιού, φαίνονται όλα τα μοντέλα της εταιρίας. Το συγκεκριμένο είναι το S-160, το κάτω αριστερά.

Το συγκεκριμένο είναι Κινέζικης κατασκευής και είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από σιλικόνη. Είναι το πιο μεγάλο μοντέλο της συγκεκριμένης εταιρίας, με διαστάσεις 45χ30 εκατοστά και είναι ευλύγιστο. Έτσι μπορείτε να το διπλώσετε και να το κάνετε ρολό χωρίς κανένα πρόβλημα.

Είναι φυσικά αντιστατικό και η επιφάνεια του είναι αντιολισθητική. Έτσι ακόμα και σε λεία επιφάνεια (πχ γυαλί) μένει σταθερό, ενώ το ίδιο ισχύει και για την πάνω όψη, στην οποία δεν μπορούν να συρθούν εύκολα τα αντικείμενα.

Αντιστατικός πάγκος εργασίας
Στα σημεία που βρίσκονται τα κέρματα είναι οι 3 μαγνητικές θέσεις που έχει. Το κατσαβίδι που φαίνεται είναι το Xiaomi Wowstick 1fs.

Έχει 3 μαγνητικές θέσεις στην δεξιά πλευρά , για να φυλάτε βίδες και άλλα μικροσκοπικά αντικείμενα, και μία στο κέντρο για τα κατσαβίδια. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του, μπορεί να αντέξει έως και 500 βαθμούς Κελσίου, έτσι είναι ανθεκτικό για κολλήσεις καλάι αλλά και επισκευές που απαιτούν πιστόλια θερμού αέρος, καθώς οι θερμοκρασίες αυτές είναι μικρότερες. Σε μερικά τεστ που έγιναν, φαίνεται να είναι ακριβώς έτσι.

αντιστατικό χαλάκι εργασίας
Πάνω αριστερά τα 3 δοχεία με καπάκι. Στην μέση που βρίσκεται το κινητό, η ειδική θέση για τις επιδιορθώσεις

Κάτι που το κάνει να διαφέρει αρκετά από τα περισσότερα αντίστοιχα μοντέλα, είναι ότι διαθέτει και 3 δοχεία με καπάκι, αλλά και πολλές ξεχωριστές θήκες για να μπορείτε να έχετε τακτοποιημένα τα μικρό-εργαλεία αλλά και τα εξαρτήματα. Στο πάνω μέρος έχει και ειδική θήκη για κατσαβίδια και γενικότερα μικρό-εργαλεία χειρός.

αντιστατικό χαλάκι
Δυστυχώς η σήμανση δεν είναι και τόσο ευδιάκριτη, ενώ υπάρχει εκτός από Αγγλική και Κινέζικη γραφή.

Επίσης έχει ειδικές αριθμημένες θέσεις για βίδες και ειδική θέση για πλακέτα στο κέντρο ακριβώς. 

αντιστατικός πάγκος εργασίας

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν διαθέτει κάποια υποδοχή για αντιστατικό βραχιόλι, ενώ ίσως το μόνο αρνητικό σε ότι αφορά την σχεδίαση, είναι ότι δεν είναι και τόσο ευδιάκριτες οι οποίες σημάνσεις υπάρχουν. Δηλαδή για παράδειγμα ενώ υπάρχει ανάγλυφος χάρακας 36 εκατοστών, δεν διακρίνονται και τόσο καλά τα νούμερα, ειδικά αν υπάρχει φωτισμός από πάνω.

Πόσο κάνει και που μπορείτε να το βρείτε


Ο συγκεκριμένος αντιστατικός πάγκος εργασίας, δεν φαίνεται να υπάρχει καθόλου στην Ελληνική αγορά. Όπως είπαμε είναι Κινέζικης κατασκευής, οπότε υπάρχει κυρίως σε Κινέζικα e-shop.

Αυτός στο review αγοράστηκε από το Banggood, ένα από τα μεγαλύτερα Κινέζικα e-shop, σε προσφορά κοντά στα 16 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά. Χρόνος παράδοσης, περίπου 20 ημέρες. Δείτε τον στο Banggood πατώντας εδώ.

Το κόστος του προϊόντος είναι κάτω από το όριο των 22 ευρώ που υπάρχει, και έτσι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περάσει από εκτελωνισμό, όποια μέθοδο αποστολής και αν επιλέξετε.

Εκτός από αυτό, το Banggood έχει και μερικά μικρότερα και οικονομικότερα μοντέλα, που κοστίζουν 5-10 ευρώ, ενώ υπάρχει πιθανότητα το ίδιο ή παρόμοιο μοντέλο να υπάρχει και στην Ευρωπαϊκή αποθήκη του (θα το λέει στο πλάι δεξιά).

 

Συνοψίζοντας : Αν κάνετε επισκευές, τότε είναι απαραίτητο


αντιστατικό χαλάκι
Το λίγο ταλαιπωρημένο κουτί της συσκευασίας, ακριβώς μόλις ανοίχτηκε το πακέτο.

Ο στατικός ηλεκτρισμός, είναι πολύ επικίνδυνος στις ηλεκτρονικές συσκευές. Αν κάνετε επισκευές ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά, τότε ένα αντιστατικό χαλάκι / πάγκος εργασίας, είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ. 

Ο συγκεκριμένος είναι μία πολύ καλή και οικονομική επιλογή, αφού το κόστος του δεν ξεπερνάει τα 15-16 ευρώ αν τον αγοράσετε απευθείας από Κίνα. 

Θετικά
  • Αντιολισθητικό
  • Πτυσσόμενο
  • Πολλές θήκες
  • Μαγνητικές θέσεις
Αρνητικά
  • Δεν έχει υποδοχή για αντιστατικό βραχιόλι
  • Δεν είναι τόσο ευδιάκριτες οι σημάνσεις
  • Επειδή είναι αντιολισθητικό, μαζεύει σκουπιδάκια εύκολα
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο‘Έξυπνη πατέντα για να μετατρέψετε 2 απλά δοκάρια σε κολόνα υποστήριξης
Επόμενο άρθροDIY σκαλοσκαμπό που μετατρέπεται σε καρέκλα ή πάγκο εργασίας
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια