Review: Βάση στήριξης για πιστόλι θερμού αέρα Kaisi F-204

0
βάση στήριξης για πιστόλι θερμού αέρα

To πιστόλι θερμού αέρα είναι ένα απαραίτητο εργαλείο, για όσους ασχολούνται με τις επισκευές. Συνήθως χρησιμοποιείται σαν φορητό, αλλά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις πρέπει να είναι σταθερό. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν κάποια πατέντα ή μέγγενη, αλλά υπάρχουν και σταθερές βάσεις, ειδικές για τα πιστόλια θερμού αέρα. Μία τέτοια είναι και η βάση στήριξης της Κινέζικης εταιρίας Kaisi.

Χαρακτηριστικά βάση στήριξης Kaisi F-204


ΜοντέλοKaisi F-204
Υλικό κατασκευήςΜέταλλο
Διαστάσεις βάσης20 χ 25 εκατοστά
Μέγιστο ύψος23 εκατοστά
Διάμετρος 1ης θέσης πιστολιού6.5 εκατοστά
Διάμετρος 2ης θέσης πιστολιού4 εκατοστά

 

Εντυπώσεις από βάση στήριξης Kaisi F-204


Η Kaisi F-204 είναι το πιο μεγάλο μοντέλο, το οποίο έχει δακτυλίους και για μικρό πιστόλι θερμού αέρα αλλά και για μεγάλο. Είναι φτιαγμένη αποκλειστικά από μέταλλο, με την κάθετη ράβδο να είναι από ανοξείδωτο ατσάλι.

H εταιρία κατασκευής είναι η εταιρία Kaisi, η οποία ασχολείται κυρίως με εργαλεία ή εξαρτήματα ηλεκτρονικών επισκευών. Πρόσφατα είχαμε δει και αυτή την αντιστατική βάση για επισκευές ηλεκτρονικών συσκευών, από την ίδια εταιρία.

Η βαφή στην βάση δείχνει ηλεκτροστατική, ενώ γενικότερα η ποιότητα κατασκευής κινείται σε υψηλά επίπεδα (για Κινέζικο προϊόν). Στην συσκευασία είναι όλα σε κομμάτια, οπότε πρέπει να τα συναρμολογήσετε εσείς. Αυτό είναι πολύ εύκολο, καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βιδώσετε την ράβδο και να περάσετε τους δακτυλίους στήριξης.

Μαζί με την βάση στήριξης, παραδίδονται και μία μικρή πλαστική μέγγενη και ένα κατσαβίδι ηλεκτρονικού, με σταθερή μύτη phillips. Η μικρή μέγγενη είναι πολύ πρακτική, καθώς σας βοηθάει να συγκρατείτε μικρές πλακέτες ή τσιπ. Στο πλάι έχει δύο μικρούς μαγνήτες, ενώ ασφαλίζει με τη βοήθεια μίας βίδας.

βάση στήριξης Kaisi

Οι δακτύλιοι που συγκρατούν το πιστόλι θερμού αέρα είναι και αυτοί μεταλλικοί, ενώ ασφαλίζουν πάνω στην κάθετη ράβδο με μία βίδα-μαργαρίτα. Η βίδα πιάνει αρκετά καλά και έτσι ακόμα και όταν βρίσκεται το μεγάλο πιστόλι πάνω, δεν πέφτει ούτε χιλιοστό. Για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στην συσκευασία υπάρχει και ένα δακτυλίδι-στοπ.

Το πιστόλι ασφαλίζει πάνω σε κάθε δακτύλιο, με 3 μικρές βίδες-μαργαρίτα. Κάποια από τα πιστόλια θερμού αέρα (κυρίως τα πιο επαγγελματικά), έχουν ειδικά αυλάκια στο πλαστικό, ακριβώς για αυτόν τον σκοπό.

Το μοναδικό ελάττωμα που φαίνεται να έχει αυτή η βάση η βίδα στην κάθετη ράβδο. Είναι λίγο μικρή και σε μήκος αλλά και σε πάχος. Οπότε αν ασκήσετε κάθετη πίεση στη ράβδο, θα στραβώσει ή θα σπάσει. Αν συμβεί αυτό,  λύνεται  το πρόβλημα με ένα κολαούζο, ανοίγοντας μεγαλύτερο σπείρωμα 

Πόσο κοστίζει και που μπορείτε να την βρείτε


Η συγκεκριμένη βάση, αγοράστηκε από την Ευρωπαϊκή αποθήκη του Banggood, με κόστος περίπου 18 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά. Ο χρόνος παράδοσης ήταν 10 ημερολογιακές μέρες, με παράδοση από απλό ταχυδρομείο.

Επειδή πρόκειται για ενδοκοινοτική αγορά, δεν υπάρχει καμία περίπτωση για τελωνείο ή γενικότερα όποιες καθυστερήσεις μπορεί να έχουν οι συναλλαγές με χώρες εκτός Ε.Ε.

Σύνοψη : Χρήσιμο εξάρτημα, αν ασχολείσθε με επισκευές ηλεκτρονικών συσκευών


Αυτή η βάση στήριξης είναι το δεύτερο προϊόν της εταιρίας Kaisi που γίνεται review σε αυτήν την σελίδα. Όπως και στο προηγούμενο, έτσι και σε αυτό, η ποιότητα κατασκευής είναι πάρα πολύ καλή.

Για τα 18 ευρώ που κοστίζει είναι κάτι παραπάνω από τίμια επιλογή.

Θετικά
  • Ποιότητα κατασκευής
  • Χαμηλή τιμή
  • Αγορά από Ευρώπη
  • Θέση για μικρό και μεγάλο πιστόλι θερμού αέρα
Αρνητικά
  • Η βίδα στην κάθετη ράβδο, δεν θα αντέξει και πάρα πολύ
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY ροκάνι ακμών (chamfer plane) με σκαρπέλο
Επόμενο άρθροΠοια υλικά είναι ασφαλή για χρήση με τρόφιμα (food grade)
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια