Review: ΒOVJU FM Transmitter, ένα άχρηστο gadget από Κινέζικο

0
κινέζικο fm transmitter

Τα FM transmitter είναι μικρά mp3 player που προσαρμόζονται στον αναπτήρα του αυτοκινήτου και αναμεταδίδουν την μουσική σε FM συχνότητα, ώστε να μπορεί να τα αναμεταδώσει το ράδιο του αυτοκινήτου. Συνήθως είναι η πιο απλή λύση για παλιά αυτοκίνητα ή αυτοκίνητα με ενσωματωμένο radio χωρίς δυνατότητα mp3. Το συγκεκριμένο είναι Κινέζικο και το πήραμε από Κινέζικο κατάστημα στην Ελλάδα με μόλις 5 ευρώ. Σίγουρα με 5 ευρώ δεν περιμέναμε να είναι κορυφαίας ποιότητας, αλλά όχι και τόσο κακό.

Καταρχάς θα πρέπει να πούμε ότι η εταιρία Βovju δεν φαίνεται να υπάρχει πουθενά. Προφανώς πρόκειται για OEM με αρκετές επωνυμίες. Το μοντέλο του είναι Y-CZ901

Δυστυχώς στο κουτί δεν υπάρχουν κάπου τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ούτε οδηγίες χρήσης. Το μόνο που υπάρχει είναι μία μικρή περιγραφή με κακή μετάφραση στα Ελληνικά από google translate. 

Μέσα στο κουτί υπήρχε το Fm transmitter, ένα μικρό τηλεκοντρόλ και ένα καλώδιο για σύνδεση με ηχεία. 

Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει μία θύρα USB και μία θύρα για microsd. Αν το συνδέσετε στον αναπτήρα του αυτοκινήτου δουλεύει αυτόματα. Πατώντας το πλήκτρο CH μπορείτε να ρυθμίσετε την συχνότητα FM που θα εκπέμπει, ενώ απλώς πατώντας το play ξεκινάει η αναμετάδοση των MP3 που υπάρχουν στην sd κάρτα. Και οι δύο λειτουργίες δουλεύουν κανονικά, δηλαδή και η επιλογή της συχνότητας και η επιλογή των κομματιών. Ακόμα και το τηλεκοντρόλ δουλεύει περίφημα. 

Εκεί που υπάρχει το πρόβλημα είναι στην ποιότητα του ήχου. Έχει συνεχή παράσιτα, τόσο δυνατά, που είναι αδύνατο να διακρίνεις το κομμάτι που παίζει. Αυτό ισχύει σε οποιαδήποτε συχνότητα δοκιμάστηκε, ακόμα και σε εντελώς “κενές”. Τις μόνες φορές που υπάρχει μία μικρή βελτίωση (πάλι υπάρχουν αρκετά παράσιτα) είναι όταν ακουμπάτε με το χέρι το transmitter, οπότε το σώμα ενισχύει λίγο την εκπομπή του σήματος. 

Τώρα εδώ θα πρέπει να πούμε ότι το πρόβλημα των παρασίτων δεν είναι μόνο σε αυτό το Κινέζικο μοντέλο. Ακόμα και πιο επώνυμα μοντέλα έχουν κάποιο μικρό πρόβλημα, ειδικά σε μεγάλα αστικά κέντρα με υπερκαλυπτόμενες ισχυρές εκπομπές (όμως αυτός ο Fm transmitter/φορτιστής της Xiaomi δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα). Όμως εδώ τα παράσιτα είναι τόσο δυνατά που υπερκαλύπτουν κατά πολύ τον ήχο του τραγουδιού. Οπότε είναι εντελώς άχρηστο.

Επειδή η πρώτη εντύπωση ήταν ότι πέσαμε σε ελαττωματικό προϊόν, ο Κινέζος μας το άλλαξε με άλλο, αλλά το πρόβλημα ήταν ακριβώς ίδιο (ίσως είναι και λίγο χειρότερο στο 2ο). Υπάρχει μία πιθανότητα το πρόβλημα να διορθώνετε με την προσθήκη εξωτερικής κεραίας με ένα απλό καλώδιο, αλλά προφανώς αυτό απαιτεί βασικές γνώσεις ηλεκτρονικού.

Σύνοψη: Μείνετε μακρυά από αυτό (και από οποιοδήποτε παρόμοιο δεν έχει αξιόπιστες κριτικές)

fm transmitter

Παρότι πιθανώς με λίγο πείραγμα να μπορούσε να δουλέψει αξιοπρεπώς, θα έπρεπε να λειτουργεί σωστά ή τουλάχιστον αξιοπρεπώς από το ξεκίνημα. Αυτό δεν συμβαίνει για το συγκεκριμένο. Μην παραπλανηθείτε από την πολύ χαμηλή τιμή. Σε Ελληνικά ή Κινέζικα καταστήματα θα βρείτε δεκάδες παρόμοια μοντέλα. Προτιμήστε μόνο κάποιο που έχει αρκετές και αξιόπιστες κριτικές. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Zanflare F1, ένας πολύ οικονομικός αδιάβροχος φακός LED
Επόμενο άρθροReview: Παλμικό κατσαβίδι PARKSIDE PDSSA 12 A1
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια