‘Έξυπνη πατέντα για να μετατρέψετε 2 απλά δοκάρια σε κολόνα υποστήριξης

0

Όταν για κάποιο λόγο θέλετε να στερεώσετε προσωρινά ή να κρατήσετε μία βαριά επιφάνεια όπως πχ δοκάρια στέγης, για να κάνετε μία επισκευή, τότε συνήθως η λύση είναι οικοδομικές βίδες ή πατέντες που συνήθως περιλαμβάνουν κάποιο γρύλο. Όμως ίσως υπάρχει και μία πολύ πιο απλή και οικονομική λύση, η οποία χρησιμοποιεί 2 απλά δοκάρια μόνο και μπορεί να την κάνει ο καθένας.

Η πατέντα αυτή παρουσιάζεται από το κανάλι του youtube essential craftsman και χρειάζεται μόνο 1-2 λεπτά προεργασία και 2 απλά χοντρά δοκάρια. Ο ίδιος χρησιμοποιεί 2χ4 ίντσες δοκάρια, τα οποία είναι το πιο κοινό νούμερο στην Αμερική και αντιστοιχεί σε δοκάρι 5χ10 εκατοστά για εμάς.

Το μόνο εργαλείο που χρειάζεται για να την κάνετε είναι ένα δισκοπρίονο, αν και μάλλον μπορεί να γίνει και με ένα χειροπρίονο. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κόψετε το ένα δοκάρι περίπου σε 2/3 το μήκους και στην συνέχεια αφού φαλτσοκόψετε τις άκρες του, να το καρφώσετε πάνω στο ολόκληρο δοκάρι. Το ίδιο κάνετε και για το μικρότερο κομμάτι, με τη μόνη διαφορά ότι αυτό το καρφώνετε πρόχειρα λίγο πάνω από το σημείο που ακουμπούν μεταξύ τους.

Έτσι, αυτό που γίνεται στην πράξη, είναι ότι το κομμένο δοκάρι, χρησιμοποιείται σαν δοκάρι στήριξης, το οποίο σφηνώνει με την βοήθεια της πίεσης, από το δεύτερο ενιαίο δοκάρι.

Σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολο, να κατανοήσετε όλη την διαδικασία κατασκευής βλέποντας το παρακάτω βίντεο

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.