To Youtube είναι σίγουρα η πιο δημοφιλής πλατφόρμα για δωρεάν φιλοξενία και streaming βίντεο. Ο καθένας μπορεί να ανεβάσει όσα βίντεο θέλει και ταυτόχρονα να αποκομίσει και κέρδος, από τις διαφημίσεις που προβάλλονται κατά την διάρκεια των βίντεο. Έτσι, ανάμεσα στα εκατομμύρια βίντεο που έχει στην συλλογή του, υπάρχουν και πάρα πολλά μουσικά βίντεο κλιπς, είτε από τους ίδιους τους δημιουργούς είτε από φαν. 

Οπότε αν κάποιος θέλει να ακούσει ένα αγαπημένο τραγούδι δωρεάν, το youtube είναι ίσως η καλύτερη επιλογή. Βέβαια, παρότι όπως είπαμε έχει τεράστια συλλογή, έχει και μερικά μειονεκτήματα, όπως πχ οι μεγάλες διαφημίσεις ή οι αυξημένοι πόροι κυρίως σε bandwidth. 

Το Headset, ένας νέο music player όμως έρχεται για να σας δώσει εύκολη πρόσβαση στην τεράστια μουσική συλλογή του youtube, μηδενίζοντας ή τουλάχιστον μετριάζοντας οποιοδήποτε μειονέκτημα ίσως είχε το youtube.

Κινείται στα όρια των κανονισμών του Youtube

headset

To Youtube, σαν δωρεάν υπηρεσία, βασίζεται κυρίως στις διαφημίσεις για να αποκομίσει έσοδα. Έτσι έχει αυστηρούς κανόνες, που δεν επιτρέπει να παραβιαστούν. Έτσι εκτός από το κατέβασμα των βίντεο στον υπολογιστή σας, απαγορεύει και την αναμετάδοση ήχου ή βίντεο χωρίς να υπάρχει ο player του youtube με το λογότυπο. 

Έτσι το Headset πραγματικά δεν είναι music player, άλλα ένα media player, αφού σε ένα ξεχωριστό παράθυρο παίζει το βίντεο από το youtube κανονικότατα. Η μεγάλη διαφορά όμως είναι ότι επικεντρώνεται μόνο στον ήχο, παίζοντας το βίντεο στην μικρότερη ανάλυση που υπάρχει. 

Πιο ελαφρύ και πιο γρήγορο

Με αυτό τον τρόπο είναι πολύ πιο ελαφρύ από την αντίστοιχη αναμετάδοση από τον browser (φαίνεται να χρειάζεται 20-40MBs RAM, ενώ ο browser 100-150MBs RAM), και φυσικά χρησιμοποιεί πολύ πιο λίγο το δίκτυο.

Ξεχνάς το βίντεο

Επειδή η αναμετάδοση του βίντεο γίνεται σε ένα μικρό ξεχωριστό παράθυρο, πραγματικά ξεχνάς ότι παίζει βίντεο. Ειδικά αν ενδιαφέρεστε μόνο για να ακούτε μουσική δουλεύοντας, είναι κάτι πολύ θετικό, καθώς αν το βίντεο ήταν σε πρώτο πλάνο, κάθε φορά που θα θέλατε να αλλάξετε κομμάτι, θα ήταν πολύ εύκολο να αποσπαστεί η προσοχή σας.

Προσωπικές λίστες και ράδιο

radio από το youtube

Το Headset σας δίνει την δυνατότητα να φτιάχνετε playlist με όποια και όσα κομμάτια επιθυμείτε. Φυσικά αυτό προϋποθέτει δημιουργία λογαριασμού, όχι στο youtube, αλλά στο ίδιο το headset. O λογαριασμός είναι δωρεάν και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια κρυφή χρέωση ή κάποιο premium πακέτο, τουλάχιστον προς το παρόν. 

Ένα άλλο από τα χαρακτηριστικά που έχει, είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα να ακούσετε «ράδιο», το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο από live playlist με δεκάδες γνωστά είδη μουσικής, που δημιουργούνται μέσα από το reddit.

Πως θα το εγκαταστήσετε


Το Headset μπορεί να εγκατασταθεί σε λειτουργικό Windows και Linux (64bit) και MacOs.

Windows
Για Windows, αν και δεν αναφέρετε ακριβώς, μάλλον μπορεί να εγκατασταθεί σε όλες τις εκδόσεις χωρίς πρόβλημα.
Linux
Για Linux, υπάρχει έτοιμο .deb πακέτο για debian based διανομές και source code για να τον κάνετε compile σε όλες τις υπόλοιπες.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY εργαλεία μαγειρικής από ξύλο ελιάς
Επόμενο άρθρο‘Έξυπνη πατέντα για να μετατρέψετε 2 απλά δοκάρια σε κολόνα υποστήριξης
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια