Το σκαλοσκαμπό είναι μία κατηγορία σκάλας, η οποία έχει συνήθως 2 με 4 σκαλοπάτια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως χαμηλό σκαμπό. Σχεδόν πάντα είναι μεταλλικές, είτε από αλουμίνιο είτε από λεπτό στραντζαριστό ή  ατσάλινο σωλήνα. Μία εντελώς διαφορετική παραλλαγή για DIY σκαλοσκαμπό, παρουσιάστηκε πρόσφατα στο κανάλι του youtube, homesteadonomics.

κοιλοδοκός 1 ίντσας
Τετράγωνη κοιλοδοκός 1 ίντσας (2.5 χ 2.5 εκατοστά)

To σκαλοσκαμπό αυτό θυμίζει περισσότερο είναι στην πραγματικότητα ένα σκαλοσκαμπό βαρέως τύπου. Ο σκελετός είναι μεταλλικός από κοιλοδοκό 1 ίντσας, η οποία κόπηκε και κολλήθηκε με ηλεκτροσυγκόλληση.

Το κάθισμα αλλά και η πλάτη είναι φτιαγμένα από παχύ κόντρα πλακέ για έξτρα αντοχή, ενώ ειδικά στο κάθισμα έγιναν διαμπερείς τρύπες, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μικρός φορητός πάγκος εργασίας.

DIY σκαλοσκαμπό

Παρότι η λειτουργία θυμίζει αντίστοιχα ξύλινα σκαλοσκαμπό, αυτός ο συνδυασμός αλλά και ο τρόπος λειτουργίας, φαίνεται πρωτότυπος. Ειδικά, το έξτρα ποδαράκι για να ξεκουράζονται τα πόδια, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αντίσταση όταν χρησιμοποιείται ως πάγκος εργασίας, ήταν αρκετά έξυπνο.

Σύμφωνα με τον δημιουργό του βίντεο, το συνολικό κόστος δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 20 δολάρια και μάλλον είναι σωστός ο υπολογισμός και για την χώρα μας, αφού όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι πολύ οικονομικά (πχ τα σίδερα κοστίζουν κάτω από 10 ευρώ).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Αντιστατικός πάγκος εργασίας σιλικόνης Kaisi S-160
Επόμενο άρθροΠως κάνουμε τρύπες σε τσιμέντο (μπετό)
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια