σύστημα αποθήκευσης με πλαστικά τελάρα
Τα πλαστικά καφάσια ή τελάρα, είναι το κύριο υλικό που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση και μεταφορά προϊόντων, σχεδόν σε όλους τους κλάδους της παραγωγής. Είναι πολύ πιο οικονομικά από το ξύλο και έχουν μεγαλύτερες αντοχές, χωρίς καμία συντήρηση.
Κλασσικό τελάρο για αγροτικά προϊόντα
Κλασσικό τελάρο για αγροτικά προϊόντα
Τα πλαστικών καφάσια/τελάρα, κοστίζουν συνήθως 2-10 ευρώ. Η τιμή εξαρτάται από τις διαστάσεις, το πάχος του πλαστικού και το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα. Φυσικά υπάρχουν και καφάσια/τελάρα ειδικών χρήσεων ή εξαιρετικής ανθεκτικότητας που μπορεί να φτάσουν και τα 50 ευρώ το ένα.
Βέβαια, πολλές φορές μπορείτε να τα βρείτε και πεταμένα δίπλα σε κάδους σκουπιδιών ή να τα πάρετε (σχεδόν) δωρεάν αγοράζοντας το προϊόν που μεταφέρουν (πχ αν αγοράσετε ένα τελάρο τομάτες ).
Selection_940
 
Εκτός από την ανθεκτικότητα την οποία έχουν και το μικρό σχετικά τους κόστος, έχουν και άλλο ένα προτέρημα. Μπορούν να στοιβαχτούν εύκολα, καθώς τα πιο πολλά τελάρα έχουν ακριβώς το ίδιο μήκος και πλάτος, αφού οι πιο πολλές εταιρίες ακολουθούν τα ίδια βιομηχανικά στάνταρντ. Έτσι τις περισσότερες φορές ένα τελάρο θα κουμπώνει άνετα πάνω σε ένα τελάρο, ακόμα και διαφορετικής εταιρίας παρασκευής.

Selection_939

 
Αυτό το χαρακτηριστικό τους τα κάνει ιδανικά, για ένα οικονομικό σύστημα αποθήκευσης, αφού με λίγα μόνο ευρώ θα έχετε ένα ανθεκτικό δοχείο για να τοποθετήσετε μέσα ότι αντικείμενα θέλετε. Δεν είναι τυχαίο ότι προτιμάται από πολλούς, ακόμα και σήμερα, για καλάθι σε μηχανάκια μικρού κυβισμού.
Selection_942
 
Ο Ολλανδός σχεδιαστής και δημιουργός Dave Hakkens (ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής της ιδέας του Phoneblock που είχε γίνει viral μερικά χρόνια πριν) έφτιαξε μια απλή μεταλλική ραφιέρα στην οποία μπορούν να τοποθετηθούν πλαστικά τελάρα διάφορων διαστάσεων. Η ραφιέρα είναι φτιαγμένη από κοιλοδοκούς και μασίφ λάμες κολλημένες με ηλεκτροσυγκόλληση. Τα τελάρα τοποθετούνται με το πλαϊνό μέρος προς τα έξω συρταρωτά, για να χωρέσουν όσο γίνεται περισσότερα σε ένα τοίχο. 


Το μόνο μειονέκτημα από αυτό το σύστημα αποθήκευσης, είναι ότι τα περιεχόμενα των δοχείων δεν προφυλάσσονται από σκόνη και υγρασία. Αυτό γιατί  τα περισσότερα απλά τελάρα έχουν τρύπες στα πλαϊνά μέρη (τα αγροτικά έχουν και στην βάση). Φυσικά υπάρχουν και πλαστικά τελάρα τα οποία δεν έχουν καθόλου τρύπες, αλλά είναι πολύ πιο ακριβά από τα απλά. 

Δείτε στο παραπάνω βίντεο με την όμορφη παρουσίαση της ιδέας  του
 
 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιατηρήστε το ξύλο οικολογικά, με μια παραδοσιακή Γιαπωνέζικη τεχνική
Επόμενο άρθροWooBots, ξύλινα παιχνίδια Transformers
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια