DIY ταμπακιέρα από καρούλι νήματος 3D εκτυπωτή

0
ταμπακιέρα από καρούλι 3d εκτυπωτή

Αν έχετε την τύχη να έχετε αγοράσει και εσείς ένα 3D εκτυπωτή, τότε σίγουρα θα έχετε καταναλώσει αρκετά καρούλια με πλαστικό νήμα. Μέχρι σήμερα τα περισσότερα άδεια καρούλια κατέληγαν στον κάδο ανακύκλωσης. Όμως ίσως υπάρχει ένας πολύ απλός και πρακτικός τρόπος για να τα αξιοποιήσετε. Πως; Μετατρέποντάς τα σε ταμπακιέρες αποθήκευσης! Η ιδέα παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα MatterHackers, ένα Αμερικάνικο κατάστημα με 3D εκτυπωτές και αναλώσιμα.

Η λογική είναι να εκμεταλευθούμε το εσωτερικό του καρουλιού ως αποθηκευτικό χώρο. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να δημιουργήσουμε πλαστικά περιστρεφόμενα δοχεία, που ταιριάζουν απόλυτα, με ένα 3D εκτυπωτή. Το καλό είναι ότι το κομμάτι που δέχεται τις πιέσεις είναι ήδη έτοιμο και είναι αρκετά στιβαρό. Οπότε τα 3D εκτυπωμένα δοχεία μπορούν να γίνουν ακόμα και με μικρό infill ή με μεγάλο nozze, ώστε να κάνουμε οικονομία σε νήμα αλλά και να να επιταχυνθεί η κατασκευή.

Η κυκλική ταμπακιέρα είναι πολύ χρηστική (υπάρχουν ήδη εμπορικά κομμάτια) και η συγκεκριμένη DIY ταμπακιέρα μπορεί να γίνει και στοιβαζόμενη.

Ένα από τα έτοιμα αρχεία στο Cura. Μπορείτε να τα κατεβάσετε εντελώς δωρεάν αν και απαιτείται έγγραφή στην σελίδα.

Στην ανάρτηση στο MatterHackers υπάρχουν links για τα απαραίτητα αρχεία, ώστε να μπορέσετε να τα εκτυπώσετε μόνοι σας. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η διάμετρος και το μέγεθος των καρουλιών δεν είναι φιξ. Κάθε εταιρία έχει το δικό της μέγεθος και κάποιες φορές ακόμα και καρούλια της ίδια εταιρίας μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους σε διαστάσεις.

Οπότε θα πρέπει να τα προσαρμόσετε στη δική σας μάρκα. Επειδή είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον, θα προσπαθήσει να προσαρμόσει και ο γραφών τα έτοιμα αρχεία, σε μερικά καρούλια από δημοφιλή νήματα που υπάρχουν στη χώρα μας ή σε Κινέζικα e-shop.

Σαν κατασκευή, πέρα από το να φτιάξετε τα δοχεία στον 3D εκτυπωτή, θα πρέπει να κάνετε και μερικές τρύπες, για να στερεώσετε τις γωνίες από τα δοχεία πάνω στο καρούλι. 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Γωνιακός τροχός Parkside PWS 125 D3 (1200W)
Επόμενο άρθροΡετρό βαλίτσες γίνονται εντυπωσιακά ηχεία
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια