Unboxing – Powerfix PLBS 2A1, ένα gadget που κάνει το τρύπημα σε κάθετες επιφάνειες παιχνιδάκι

0

powerfix-line-laser-plbs-2a1_2_v1Το Powerfix PLBS 2A1 είναι ένα πολυχρηστικό εργαλείο το οποίο υπόσχεται να κάνει την διάνυξη οπών στον τοίχο λίγο πιο εύκολη και καθαρή υπόθεση. Η εταιρία Powerfix είναι η εταιρία που κυκλοφορεί τα διάφορα μικρό-εργαλεία (εργαλεία χειρός και μικρά εργαλείο-gadget) για λογαριασμό των καταστημάτων LIDL.

Επισήμανση

Η ιστοσελίδα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εταιρία κατασκευής, πώλησης ή το σέρβις αυτού του προϊόντος. Το παρόν άρθρο αποτελεί απλή παρουσίαση / unboxing.

Λειτουργίες

powerfix-line-laser-plbs-2a1_4_v1To Powerfix PLBS 2A1 έχει 3 βασικές λειτουργίες. Η πρώτη είναι η λειτουργία λέιζερ-αλφάδι. Έχει ένα εσνωματωμένο λέιζερ, το οποίο σε συνδυασμό με τα 2 αλφάδια τα οποία έχει, κάνει την χάραξη ευθείων γραμμών περιττή. 

powerfix-line-laser-plbs-2a1_11_v1Η δεύτερη λειτουργία του είναι η λειτουργία προσκόλλησης. Έχει ενσωματωμένο ένα μικρό μοτέρ αναρρόφησης, το οποίο σε συνδυασμό με μία μικρή φλάντζα από μαλακό αφρολέξ, δίνει την δυνατότητα στο εργαλείο αυτό να «κολλήσει» με κενό αέρος σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Η τελευταία λειτουργία είναι η λειτουργία συλλογής της σκόνης κατά την διάρκεια του τρυπήματος. Για αυτό το λόγο έχει μία οπή με λαστιχιένια φλάντζα στο πίσω μέρος, η οποία δεν επιτρέπει στις σκόνες από το τρύπημα να πέσουν, αλλά τις συγκρατεί στο ειδικό δοχείο το οποίο έχει.

Εντυπώσεις

Powerfix PLBS 2A1Το Powerfix PLBS 2A1 είναι ένα πολυχρηστικό gadget το οποίο συνδυάζει μαζί λειτουργίες που είχαν άλλα αντίστοιχα gadget. Δεν υπάρχουν αρκετά εργαλεία που κάνουν κάτι ανάλογο αυτή τη στιγμή. Το υλικό από το οποίο έχει φτιαχτεί είναι εξ’ ολοκλήρου σκληρό πλαστικό ABS. Αυτό το κάνει ελαφρύ και σχετικά ανθεκτικό. Το κομμάτι της περιστροφής δεν είναι και τόσο σταθερό αλλά αυτό έχει να κάνει περισσότερο με το σωστό γώνιασμα.

Powerfix PLBS 2A1
Το κομμάτι του λέιζερ αποσπασμένο και με τις 3 μπαταρίες που απαιτεί για την λειτουργία του

Το λέιζερ δείχνει σχετικά ισχυρό και «χτυπάει» σίγουρα για αρκετά μέτρα μακρυά. Από κάποιες μικρές δοκιμές που κάναμε, δείχνει να κρατάει απόλυτη ευθεία για κάποια μέτρα (μετά απλώς βαρεθήκαμε να μετράμε). Το λέιζερ τροφοδοτείτε από 3 μικρές μπαταρίες τύπου κουμπί (LR44), οι οποίες περιλαμβάνονται στην συσκευασία. Ένα από τα θετικά του είναι ότι είναι αποσπώμενο από το υπόλοιπο κομμάτι. Έτσι δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιείτε όλο μαζί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο το αλφάδι-λέιζερ αν το επιθυμείτε.

powerfix-line-laser-plbs-2a1_15_v1
H θήκη για τις 2 μπαταρίες ΑΑ για το μοτέρ αναρρόφησης καθώς και τα δύο κουμπιά λειτουργίας. Κάτω ο διακόπτης on/off και πάνω το κουμπί γρήγορης απελευθέρωσης

 

Τώρα το μοτεράκι αναρρόφησης είναι σχετικά μικρό και τροφοδοτείται από 2 μπαταρίας ΑΑ 1.5V, οι οποίες και αυτές συμπεριλαμβάνονται στην συσκευασία. Παρόλο που είναι μικρό, μπορεί να προσκολληθεί μέσα σε λίγα δεύτερα σε οποιαδήποτε επιφάνεια δοκιμάσαμε. Βαμμένος τοίχος, σοβάς, καθαρό ξύλο, βερνικωμένο, μέταλλο, πλακάκι και τζάμι είναι οι επιφάνειες που δοκιμάσαμε και δεν φάνηκε να είχε κάποιο πρόβλημα. Στην μόνη επιφάνεια που αντιμετώπισε πρόβλημα είναι ο σαγρέ εξωτερικός τοίχος. Εκεί μία έπιανε και μία όχι. 

Το μοτεράκι λειτουργεί με ένα διακόπτη on/off. Αν δημιουργήσει την κατάλληλη αρνητική πίεση, τότε ακόμα και αν κλείσετε το μοτεράκι, θα παραμείνει στη θέση του. Φυσικά αναλόγως την επιφάνεια, δεν θα κρατήσει αυτή την αρνητική πίεση για πάντα. Για να το «απελευθερώσετε» από τον τοίχο, τότε θα πρέπει να πατήσετε το κουμπί γρήγορης αποδέσμευσης το οποίο υπάρχει στο πάνω μέρος. 

powerfix-line-laser-plbs-2a1_17_v1
Ο θάλαμος συλλογής της σκόνης ανοιγμένος. Φαίνονται οι 2 μικρές βούρτσες και «σκουπίζουν» το τρυπάνι.

Τώρα η λειτουργία αναρρόφησης της σκόνης. Για την λειτουργία αναρρόφησης της σκόνης δεν υπάρχει κάποιο μοτεράκι. Ο θάλαμος συλλογής της σκόνης είναι απομονωμένος από το υπόλοιπο κομμάτι. Η αναρρόφηση γίνεται με την βοήθεια του τρυπανιού και της λαστιχιένιας φλάτζας που έχει στο πίσω μέρος. Έτσι το τρυπάνι βγάζει τη σκόνη που δημιουργείτε από το τρύπημα με το σπείρωμα που έχει στο πλάι. Η λαστιχιένια φλάτζα ασφαλίζει κατά κάποιο τρόπο και δεν επιτρέπει στη σκόνη να πέσει κάτω, αλλά προωθείτε προς το θάλαμο συλλογής της σκόνης, στο οποίο πέφτουν χάρη στα δύο βουρτσάκια τα οποία «σκουπίζουν» συνεχώς το τρυπάνι. 

Τώρα εδώ δεν υπάρχει 100% συλλογή σκόνης. Δηλαδή κάποια σκόνη σίγουρα θα πέσει και κάτω. Αλλά το ποσοστό το οποίο καταλήγει στο κάδο συλλογής είναι σίγουρα πάνω από το 90% της συνολικής σκόνης. Σίγουρα εξαρτάται από το τι τρυπάται και τι υλικό βγαίνει πίσω.

Μερικά μικρά προβλήματα

Ένα από τα πρώτα προβλήματα που παρατηρεί κάποιος χρησιμοποιόντας το, είναι ότι δεν έχεις καθαρή οπτική επαφή με το σημείο το οποίο θέλεις να τρυπήσεις. Αν θέλει κάποιος να κάνει τρύπημα σε ακρίβεια χιλιοστού, θα πρέπει να προτρυπήσει χωρίς το εργαλείο και μετά με το τρυπάνι να «βρει» την τρύπα και να συνεχίσει. Αυτό σημαίνει ότι αναγκαστικά κάποια σκόνη από το αρχικό τρύπημα θα πέσει στην επιφάνεια εργασίας. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να λυθεί αυτό κάπως αλλιώς, οπότε σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί κατασκευαστικό λάθος.

Το άλλο μικρό πρόβλημα είναι ότι «παίζει» ελάχιστα το κομμάτι του λέιζερ/αλφαδιού. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι είναι αποσπώμενο. Μπαίνει συρτωρωτό και όχι ακριβώς κουμπωτό και αυτό του δίνει δυστυχώς λίγο λάσκο. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό αλλά θα πρέπει να προσέξετε να μην το κουνήσετε όσο το έχετε ασφαλίσει στην επιφάνεια εργασίας, γιατί ίσως χάσει την ακρίβεια χιλιοστού που επιθυμείτε.


Συνοψίζοντας

powerfix-line-laser-plbs-2a1_19_v1
Στερεωμένο με αρνητική πίεση σε βερνικωμένη πόρτα από κόντρα πλακέ.

Το Powerfix PLBS 2A1 δείχνει αρκετά πρακτικό και πολύ απλό στην χρήση. Θεωρητικά μπορεί να κάνει το παράλληλο τρύπημα παιχνιδάκι. Όπως επίσης μπορεί να σας απαλλάξει από το σκούπισμα που ακολουθεί πάντα ένα τρύπημα σε κάθετη επιφάνεια. 

Ότι υπόσχεται το κάνει αρκετά καλά και η τιμή του είναι αρκετά καλή. Σίγουρα με ερασιτεχνική χρήση θα κρατήσει πάρα πολλά χρόνια, ενώ δεν δείχνει κάποιο λόγο να μην μπορέσει να χρησιμοποιηθεί και επαγγελματικά. 

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοια gadget, τις περισσότερες φορές μένουν στα συρτάρια. Οι περισσότεροι από εμάς βαριόμαστε πραγματικά να τα χρησιμοποιήσουμε, παρότι μπορεί να μας γλυτώσουν από αρκετό κόπο μετά. Προσωπικά ο γραφών ένα αντίστοιχο -πιο επώνυμο και πιο ακριβό- gadget, το έχει για να πιάνει σκόνη σε κάποιο συρτάρι εδώ και πάρα πολλά χρόνια. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιορθώστε το πρόβλημα με το Google Play Store σε Flyme OS συσκευές
Επόμενο άρθροΜία συναρμολογούμενη καρέκλα που την φτιάχνετε όπως θέλετε
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια