«Κυματιστό ερμάριο», ένα μοντέρνο έπιπλο με πρωτότυπο μηχανισμό

0

όμορφο και πρωτότυπο κυματιστό ερμάριοΟ Sebastian Errazuriz είναι ένας διάσημος Χιλιανός αρχιτέκτων που τα τελευταία χρόνια έχει ως βάση του τις ΗΠΑ. Πριν αρκετό καιρό είχαμε δεί ένα από τα βραβευμένα του έργα, αυτή την πολύ όμορφη και πρωτότυπη ραφιέρα από κλαδί δέντρου. Τώρα θα δούμε ένα νέο του έργο, το «κυματιστό ερμάριο».

download-1Το έργο του αυτό ονομάζεται Wave και πρόκειται για ένα ερμάριο το οποίο έχει ένα πολύ πρωτότυπο και ανορθόδοξο τρόπο λειτουργίας.

Το Wave δεν έχει καθόλου συρόμενα ή ανοιγόμενα πορτάκια. Αλλά ανοίγει με ένα πολύ πρωτότυπο τρόπο. «Κυματιστά»!

download-3Εκτός απο την βάση, όλο το υπόλοιπο ερμάριο είναι φτιαγμένο από λεπτά καδρονάκια τοποθετημένα παράλληλα, τα οποία συγκρατούνται με ένα πίρρο στην βάση.

wavecabinetmahogany5lowΕκτός από τον πίρρο στην βάση, το κάθε καδρονάκι είναι συνδεδεμένο (με κάποιο κρυφό τρόπο) με το προηγούμενο και το επόμενο καδρονάκι στη σειρά. Έτσι δεν μπορεί κάποιο να κινηθεί ανεξάρτητα. Αλλά όταν κινείται το ένα, «παρασέρνει» σε κίνηση το προηγούμενο και το επόμενο απο αυτό.

πρωτότυπο ερμάριοΟπότε με απλά λόγια, τραβώντας απλώς ένα μπορεί να ανοίξει κυματιστά όλο το ερμάριο.

Αυτός ο μηχανισμός λειτουργίας δεν είναι κάτι καινούργιο για τον Sebastian Errazuriz, καθώς τον έχει ήδη χρησιμοποιήσει και σε μερικά άλλα έργα του.Σίγουρα είναι ένα έργο που πιο πολύ στοχεύει στο όμορφο και καινοτόμο design, παρά στην πρακτικότητα. Δεν μπορεί να τοποθετηθεί κάτι μόνιμα πάνω στο ερμάριο και από όσο φαίνεται από το βίντεο, κάθε φορά που ανοίγει, ξυπνάνε οι γείτονες.

Αλλά, αν μη τι άλλο, είναι πολύ εντυπωσιακό! Και αυτός ο μηχανισμός με τον οποίο λειτουργεί, μπορεί να βρει χρήσεις και σε άλλες όμορφες κατασκευές. Περισσότερα για αυτό το «κυματιστό ερμάριο» μπορείτε να δείτε στην προσωπική σελίδα του δημιουργού πανώντας εδώ.

Διαφήμιση
ΠΗΓΗSebastian Errazuriz
Προηγούμενο άρθροΊσως τα πιο έξυπνα Doodles που έχετε δει
Επόμενο άρθροΚαθαρισμός και συντήρηση σε ηλεκτρικό αλυσοπρίονο Bosch
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια