Ίσως τα πιο έξυπνα Doodles που έχετε δει

0

πανέξυπνα doodles από τον Vincent BalΤα Doodle είναι μια μορφή τέχνης που σχεδόν όλοι έχουμε εξασκήσει, κυρίως στα μαθητικά μάς χρόνια. Doodle θεωρείται κάθε απλό σκίτσο, το οποίο συνήθως γίνεται αφηρημένα, ενώ το μυαλό σκέφτεται κάτι άλλο. Αυτά τα σκίτσα που κάνατε λοιπόν πάνω στα σχολικά ή φοιτητικά σας βιβλία όταν βαριόσαστε στο μάθημα, ήταν Doodle.

Doodle για την 120η επέτειο από την αναβίωση των Ολυμπιακών αγώνων
Doodle για την 120η επέτειο από την αναβίωση των Ολυμπιακών αγώνων

Τα doodle ήρθραν πάλι στην μόδα σαν μορφή τέχνης, κυρίως λόγω της Google που -σχεδόν- κάθε μέρα τα τελευταία χρόνια, αντικαθιστά το logo της με ένα doodle προς τιμήν κάποιου γεγονότος ή προσωπικότητας. Τα Google Doodles πλέον έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα χίλια και η συλλογή τους φιλοξενείται σε αυτή εδώ την σελίδα.

Βέβαια τα Google Doodles, δεν είναι και τόσο «αφηρημένα» έργα, αλλά σίγουρα τα περισσότερα ακολουθούν το ύφος των κλασσικών doodle.

selection_744Ο Vincent Bal, ένας Βέλγος κινηματογραφιστής και φανατικός doodler έχει δημιουργήσει μια πολύ πρωτότυπη σειρά από doodles. Τα δικά του doodles δεν είναι τόσο περίτεχνα ή πολύχρωμα όπως αυτά της Google, αλλά πολύ απλά μονόχρωμα σκίτσα τα οποία συνδυάζονται με σκιές από διάφορα αντικείμενα, δημιουργώντας μοναδικά έργα.

selection_742Χρησιμοποιώντας ειδικό φωτισμό και ότι απλό αντικείμενο μπορεί να βρει, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μερικούς πολύ πετυχημένους συνδυασμούς.

ETSY

Κάθε νέο έργο του, συνήθως φιλοξενείται στον λογαριασμό του στο instagram. Μερικά από αυτά, τα πωλεί μέσω του καταστήματός του στο Etsy σε μορφή υπογεγραμμένης πολυτελούς εκτύπωσης.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως να κολλήσετε τα παπούτσια σας
Επόμενο άρθρο«Κυματιστό ερμάριο», ένα μοντέρνο έπιπλο με πρωτότυπο μηχανισμό
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια