ΗX2 Smart Shelf, είναι μια πραγματικά πολύ έξυπνη ραφιέρα/βιβλιοθήκη. Η κατασκευή της είναι τόσο απλή, αλλά οι δυνατότητες της τόσες πολλές. Έτσι μόνο η λέξη “έξυπνη” μπορεί να την περιγράψει και αυτό χωρίς καμία υπερβολή.

Δημιουργός είναι ένας Πορτογάλος, ο Laurindo Marta, ο οποίος την σχεδίασε για την επίσης Πορτογαλική εταιρία επίπλων, WeWood.
 
H ραφιέρα, αποτελείται από δύο όμοια ίδια μέρη, που “δένουν” μεταξύ τους σε όποια θέση επιθυμείτε.
 
Το κάθε μέρος είναι φτιαγμένο από καδρονάκια βελανιδιάς ή καρυδιάς, ενωμένα σε σειρά με πίρρο / βίδα, ο οποίος αν δεν είναι σφιγμένος, τους επιτρέπει την ελεύθερη κίνηση. Έτσι μπορούν να κλειδώσουν σε οποιαδήποτε γωνία, δημιουργώντας μοναδικές συνθέσεις.
 
Κάτι αρκετά σημαντικό, είναι ότι μπορεί να αναδιπλωθεί πλήρως.  Οπότε είναι ιδανική για όσους την θέλουν για προσωρινή λύση ή για κάποιο λόγο θέλουν να έχουν την δυνατότητα να την μεταφέρουν αρκετά.

Τιμή

Το κόστος της X2 Smart Shelf υπερβαίνει τα 2000 € και σίγουρα με αυτή την τιμή δεν μπορεί να θεωρηθεί προσιτή στο μέσο Έλληνα. Αν επιθυμείτε να την αγοράσετε, μπορείτε μέσω του e-shop της WeWood.
Παρόλα αυτά είναι μια πολύ έξυπνη ιδέα, που μπορεί να εμπνεύσει κάποιον να δημιουργήσει κάτι σχετικό.
Αν θέλετε να δείτε παρόμοιες ιδέες για ραφιέρες, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

 

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 • Πιτ

  Ωραία ιδέα αλλά πολύ ακριβή.Με 200 τη φτιάχνω μόνος μου

 • takis

  εγω εχω φτιαξει ενα απλο απο μεγαλο χαρτοκουτο

 • https://www.supereverything.gr admin

  Υποθέτω ότι εννοείται ξύλινο σπιτάκι ζώων ή κάτι παρόμοιο σε μέγεθος.

  Ναι, θεωρητικά μπορείτε άνετα ακόμα και με τον 25αρι της Parkside, πόσο μάλλον με 50αρι. Απλώς θέλει λίγο προσοχή και υπομονή, γιατί δεν θα μπορείτε με ένα πέρασμα (χωρίς να αδειάσει το αεροφυλάκιο) να βάψετε όλο το σπιτάκι.
  Το μοτέρ δεν ξεκινάει να δουλεύει όταν το αεροφυλάκιο αδειάσει εντελώς, αλλά όταν πέσει κάτω από μια συγκεκριμένη πίεση (συνήθως 5-6bar). Επειδή το πιστόλι θέλει σχετικά μικρή πίεση (3bar) θα μπορείτε να βάφετε χωρίς πρόβλημα, όσο αυτό γεμίζει. Αν δεν έχετε ρυθμίσει έτσι το πιστόλι, ώστε να τραβάει αρκετό αέρα για κάποιο λόγο, τότε αναλόγως και την δυνατότητα απορρόφησης του κάθε αεροσυμπιεστή, η πίεση θα παραμένει σταθερή ή θα πέφτει πολύ αργά. Στον Parkside με φυσιολογική ροή αέρα, ψιλό-ισορροπεί καθώς έχει καλή δυνατότητα απορρόφησης (270 λίτρα ανά λεπτό). Άλλοι αεροσυμπιεστές της αγοράς με μικρότερο μοτέρ, έχουν δυνατότητα απορρόφησης 160-180 λίτρα ανά λεπτό, το οποίο σημαίνει ότι ακόμα και με το πιστόλι βαφής το οποιο δεν είναι και πολυ απαιτητικό σε πίεση ή όγκο αέρα, θα αδειάζει πιο γρήγορα από ότι γεμίζει.

  Με απλά λόγια αυτό που θέλω να πω, είναι ότι μπορείτε να αγοράσετε έναν 50αρι αεροσυμπιεστή με τον οποίο θα έχετε μικρότερη ευχέρεια χρήσης από αυτόν τον 25αρι της Parkside, καθώς δεν είναι μόνο το μέγεθος του αεροφυλακίου σημαντικό. Θα πρέπει να εξετάζετε πάντα και την ιπποδύναμη του μοτέρ, όπως επίσης και την δυνατότητα απορρόφησης και την απόδοση αέρα που έχουν, καθώς υπάρχουν πολύ σημαντικές διαφορές.

  Αν σας επιτρέπει η τσέπη σας, έχετε άνεση χώρου και σκοπεύετε να τον χρησιμοποιήσετε αρκετά, για μένα είναι καλύτερα να επενδύσετε σε έναν καλό 100αρι με 3HP, ακόμα και μονομπλόκ, καθώς δίνει πολύ μεγαλύτερη ευχέρεια,όσο αναφορά τις χρήσεις. Αλλιώς αν θέλετε να πάρετε έναν 50αρι και να δείτε πραγματική διαφορά από τον Parkside, θα πρέπει να πάτε σε έναν με παρόμοιο ή και μεγαλύτερο μοτέρ.

  Τώρα το πιστόλι το καθαρίζετε με διαλυτικό νίτρου (ή αλλιώς καθαρισμού χρωμάτων). Είναι αρκετά δυνατό διαλυτικό που καθαρίζει όλα τα χρώματα. Καθαρίζετε το δοχείο, ψεκάζετε με λίγο για να φύγουν ότι έχει μέσα το μπεκάκι και καθαρίζετε και την βελόνα και μετά είναι σαν καινούργιο.
  Ακόμα και να ξεχάσετε χρώμα και να ξεραθεί μέσα στο πιστόλι, αν το αφήσετε για μερικές ώρες μέσα σε διαλυτικό νίτρου, τότε θα γίνει σαν καινούργιο (αν βάλετε όλο το πιστόλι μέσα σε διαλυτικό, τότε θα καταστραφούν τα πλαστικά και το χρώμα).
  Προσοχή μην το χρησιμοποιήσετε για αραίωση χρώματος, δεν κάνει. Πωλείται σε συσκευασία 0.750 / 5 / 20 λίτρα (κάποιες εταιρίες το έχουν σε 4 και 16 λίτρα αντίστοιχα).

  Το βερνίκι αν δεν είναι προαραιωμένο, πρέπει να το αραιώσετε με διαλυτικό πιστολιού (είναι διαφορετικό από το πινέλου ή το απλό). Για την αναλογία αραίωσης θα πρέπει να συμβουλευτείτε τις οδηγίες σε κάθε συσκευασία, γιατί πολλές φορές διαφέρει. Δεν είναι ανάγκη να είστε 100% ακριβείς στην δοσολογία, αλλά αν το αραίωσετε αρκετά παραπάνω, τότε το χρώμα θα τρέχει ενώ αν το αραιώσετε πολύ λιγότερο τότε θα βουλώνει το στόμιο του πιστολιού.