Origami φωτιστικά θυμίζουν πουλιά που ισορροπούν σε δέντρο

0
origami φωτιστικά ισορροπούν σε δέντρο 
 
Origami (Οριγκάμι), ονομάζεται η Ιαπωνική τεχνική, με την οποία μπορούν να δημιουργηθούν διάφορα σχέδια, από διπλωμένο χαρτί. Κάτι ανάλογο της δικιάς μας παιδικής σαΐτας, αλλά συνήθως αρκετά πιο πολύπλοκο.
Ο Umut Yamak με το έργο του ανά χείρας
Ο Umut Yamak με το έργο του ανά χείρας
 
Ο  Umut Yamak, ένας σχεδιαστής Τουρκικής καταγωγής με έδρα το Λονδίνο, δημιούργησε μερικά πρωτότυπα φωτιστικά με βάση την τεχνική του origami. Η σειρά αποτελείται αυτή τη στιγμή, από δύο παρόμοια μοντέλα, τα οποία θυμίζουν ένα ή περισσότερα παραδείσια πουλιά, που ισορροπούν πάνω σε κλαδί.
 
 UMUTYAMAC_PERCH_HIGHRES_01_2_457
Τα origami φωτιστικά είναι φτιαγμένα αποκλειστικά από διπλωμένο χαρτί (με την τεχνική του origami), μπρούτζο, επιχρυσωμένο ατσάλι και φελλό. Το φωτιστικό δαπέδου, δεν έχει κάποιον διακόπτη, αλλά λειτουργεί απλώς ακουμπώντας το μπρούντζινο μέρος της βάσης. Το χάρτινο origami πουλί, είναι απολύτως ζυγισμένο, ώστε να ισορροπεί απόλυτα πάνω στο μπρούντζινο κλαδί, αλλά μπορεί να κινηθεί όπως το εκκρεμές, με την δύναμη του ανέμου ή απλώς αν το ακουμπήσει κάποιος.
 
 UMUTYAMAC_PERCH_HIGHRES_04_2_457
Δυστυχώς δεν αναφέρεται από τον δημιουργό, ούτε είναι εμφανές από κάποια φωτογραφία, πως γίνεται ο φωτισμός εσωτερικά του πουλιού. Πιθανώς με κάποια κρυφή ταινία LED ή κάτι παρόμοιο. Όποιον τρόπο και να χρησιμοποίησε, το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο.
 
Η επιτοίχια εκδοχή του φωτιστικού δαπέδου
Η επιτοίχια εκδοχή του φωτιστικού δαπέδου
 
Τα origami φωτιστικά δεν είναι εμπορικά κομμάτια, αλλά κυκλοφόρησαν σε περιορισμένα κομμάτια, κυρίως για εκθετικούς σκοπούς (το φωτιστικό δαπέδου το 2014, ενώ το κρεμαστό για την έκθεση του Μιλάνου το 2016). Αν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες για τις κατασκευές αυτές ή θέλετε να επικοινωνήσετε με τον δημιουργό, μπορείτε να το κάνετε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, πατώντας εδώ.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Natec Ray Multimedia, ένα οικονομικό πληκτρολόγιο
Επόμενο άρθροDIY τρόπος σύνδεσης ποδιών σε έπιπλα, για αυξημένη αντοχή και εύκολο λύσιμο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια