Ξύλινα γλαστράκια για παχύφυτα σε γεωμετρικά σχήματα

0
ξύλινα γλαστράκια για παχύφυτα 
 

Τα παχύφυτα είναι μια οικογένεια φυτών, που διακρίνονται, κυρίως, για τις μικρές απαιτήσεις που έχουν σε νερό και χώμα. Αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό τους, τα κάνει ιδανικά για φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν σε μικρά ξύλινα γλαστράκια, σε όποιο μέρος θέλουμε.

wyatt_walnut-hickory-750x600
 
Για αυτό ακριβώς τον σκοπό, η C.C. Boyce, μια Αμερικανίδα δημιουργός που ασχολείται αποκλειστικά με ξυλοκατασκευές, έχει δημιουργήσει μια σειρά από μικρά χειροποίητα ξύλινα γλαστράκια. Το χαρακτηριστικό αυτής της σειράς είναι η απλότητα, καθώς η γραμμή τους ακολουθεί απλά γεωμετρικά σχήματα (πχ εξάγωνα, τραπέζια…). 
 
 sidecars2-800x533
Σε κάθε γλαστράκι, υπάρχει μια μικρή κοιλότητα, στην οποία μπορεί να τοποθετηθεί ένα γυάλινο βαζάκι, που θα περιέχει το παχύφυτο. Επειδή τα παχύφυτα δεν χρειάζονται συνεχές και αρκετό πότισμα, δεν υπάρχει τρύπα αποστράγγισης, οπότε μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε.
 
 hexagon_walnut-ash-750x600
Όλα τα γλαστράκια είναι φτιαγμένα από μασίφ ξύλο, με τα περισσότερα από αυτά να βγαίνουν, τουλάχιστον, σε 2 διαφορετικές αποχρώσεις. Το φινίρισμα του ξύλου έγινε με (μη τοξικό) λάδι και κερί.
 

 ebonized-planter-750x600

Η τιμή τους, κυμαίνεται από 30 έως 70 ευρώ περίπου, και μπορούν να αγοραστούν απο το e-shop που διαθέτει η δημιουργός, στην σελίδα της. Φυσικά αν κάποιος θέλει, μπορεί να φτιάξει ανάλογα γλαστράκια, από μεγάλα ρετάλια ξύλου. Η τυφλή τρύπα μπορεί να γίνει εύκολα με τρυπάνι μεντεσέδων (forstner) ενώ για να μην “ποτίσει” και λεκιαστεί το ξύλο, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάποιο πλαστικό ή γυάλινο κυπελάκι, εσωτερικά της τρύπας.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπισκευή : Αλλαγή σε καρβουνάκια (ψύκτρες) σε γωνιακό τροχό Black and Decker (AST15)
Επόμενο άρθροΠως κάνουμε πυρογραφία με ρεύμα υψηλής τάσης
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια