Σφαιρικά φωτιστικά από λεπτές λωρίδες ανοξείδωτου ατσαλιού

0
 
 
Η Ολλανδική εταιρία Mooi, προσπαθώντας να αποτίσει φόρο τιμής στον Raimond Puts, έναν Ολλανδό δημιουργό και μέλος της, που έφυγε από την ζωή το 2012, δημιούργησε μια σειρά φωτιστικών δαπέδου που θυμίζουν το βραβευμένο φωτιστικό “Raimond Light“, που είχε σχεδιάσει ο ίδιος λίγα χρόνια πριν.

 

 
To Raimond Light, ήταν ένα σφαιρικό φωτιστικό οροφής, με πολλαπλούς λαμπτήρες LED, οι οποίοι ήταν ενωμένοι με λεπτές λωρίδες/λάμες από ανοξείδωτο ατσάλι. Το ιδιαίτερο στην όλη κατασκευή, ήταν ότι οι λάμες του ανοξείδωτου ατσαλιού, εκτός από σταθερότητα είχαν επίσης την δυνατότητα μεταφοράς του ηλεκτρικούς ρεύματος στους λαμπτήρες. Έτσι δεν υπήρχαν εμφανή καλώδια.
 
 
Το ανοξείδωτο ατσάλι που χρησιμοποιήθηκε είναι το 304, το οποίο ενδείκνυται μόνο για εσωτερικές συνθήκες και αν και έχει πολύ υψηλότερη ειδική ηλεκτρική αντίσταση από τον χαλκό, είναι καλός αγωγός του ηλεκτρικού ρεύματος. Το ανοξείδωτο ατσάλι 304 μάλιστα, φαίνεται να έχει την χαμηλότερη ειδική ηλεκτρική αντίσταση από όλα τα κράματα ανοξείδωτου ατσαλιού, και μάλλον αυτή ήταν η αιτία της επιλογής του.
 
 
Το φωτιστικό εδάφους, που σχεδίασε η Mooi, έχει ακριβώς την ίδια κατασκευή με το Raimond Light, με την μόνη διαφορά, ότι αυτό δεν είναι κρεμαστό και έχει μια ξύλινη δρύινη βάση. Περισσότερες, και πολύ αναλυτικότερες πληροφορίες, για το νέο σχέδιο της Mooi αλλά και το πρωτότυπο Raimond Light, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της Mooi.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνα μικρό κομοδίνο με ξύλινα λέπια, που αλλάζουν χρώμα καθώς ανοίγετε το συρτάρι
Επόμενο άρθροMr Beam II, ένα μικρό CNC λέιζερ, το οποίο είναι απλό στην χρήση
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια