To κόκκινο πιπέρι καγιέν, γίνεται από τη κατεργασία της πιπεριάς ποικιλίας καγιέν. Η διαδικασία παραγωγής του κοινού κόκκινου πιπεριού από τις πιπεριές καγιέν, είναι αρκετά πιο εύκολη διαδικασία από ότι φαντάζεται κάποιος. Το μόνο που χρειάζεται (εκτός φυσικά από τις πιπεριές καγιέν) είναι λίγο υπομονή.
Πιπεριά καγιέν (φυτό)
Υλικά
- Όταν είναι ώριμες οι πιπεριές καγιεν, τις μαζεύουμε.
- Έπειτα χρειάζεται να γίνει αποξήρανση. Αν δεν διαθέτουμε ειδικό αποξηραντή, τις κρεμάμε στον ήλιο για κάποιες μέρες ώσπου να φύγει εντελώς η υγρασία που έχουν. Συνήθως τις απλώνουν σαν «μπουγάδα», δηλαδή με μια σακοράφα και κλωστή τις περνάνε και τις κρεμάνε σε ένα φωτεινό παράθυρο για μια δυο βδομάδες. Η διαδικασία, αν ο καιρός δεν είναι κατάλληλος, μπορεί να γίνει και σε φούρνο κουζίνας, βάζοντάς τες σε χαμηλή θερμοκρασία για αρκετές ώρες.
- Όταν πλέον έχουν αποξηρανθεί, τις κόβουμε και απομακρύνουμε τους σπόρους και τα κοτσάνια.
- Τις βάζουμε σε ένα ισχυρό μπλέντερ και τις αφήνουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
Σημείωση
- Όσο πιο ώριμες είναι οι πιπεριές τόσο πιο καυτερό θα είναι το πιπέρι καγιέν μετά.
- Αν το μπλέντερ δε είναι αρκετά ισχυρό ή με πολλές λεπίδες θα είναι λίγο χοντροκομμένο και ίσως να μη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πιπεριέρα. Τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μύλο καρυκευμάτων.