To κόκκινο πιπέρι καγιέν, γίνεται από τη κατεργασία της πιπεριάς ποικιλίας καγιέν. Η διαδικασία παραγωγής του κοινού κόκκινου πιπεριού από τις πιπεριές καγιέν, είναι αρκετά πιο εύκολη διαδικασία από ότι φαντάζεται κάποιος. Το μόνο που χρειάζεται (εκτός φυσικά από τις πιπεριές καγιέν) είναι λίγο υπομονή.

 

Πιπεριά καγιέν (φυτό) 

πιπέρι καγιέν φυτόΗ πιπεριά καγιεν είναι λεπτή και μακρυά. Έχει πράσινο χρώμα και όταν ωριμάσει και είναι έτοιμη για συγκομιδή, αποκτά βαθύ κόκκινο. Φυσικά υπάρχουν και διαφορετικές ποικιλίες, οι οποίες μπορεί να έχουν και διαφορετικό χρώμα (πχ χρυσό).
 
Είναι σχετικά καυτερή και περιέχει καψακαΐνη (αν τη τρίψετε στα χέρια σας και ακουμπήσετε οποιοδήποτε σημείο του σώματός σας, το αίσθημα του καψίματος θα είναι αρκετά ισχυρό).
 
Βέβαια είναι πολύ πιο ήπια από τις πιπεριές τσίλι, οι οποίες περιέχουν την μεγαλύτερη ποσότητα καψακαΐνης, από σχεδόν όλα τα είδη πιπεριάς.

 

Υλικά

  • Ώριμες πιπεριές καγιέν
  • Ήλιος η αποξηραντής η φούρνος κουζίνας
  • Μπλέντερ 

Διαδικασία 

πως φτιάχνουμε κόκκινο πιπέρι καγιέν

  1. Όταν είναι ώριμες οι πιπεριές καγιεν, τις μαζεύουμε.
  2. Έπειτα χρειάζεται να γίνει αποξήρανση. Αν δεν διαθέτουμε ειδικό αποξηραντή, τις κρεμάμε στον ήλιο για κάποιες μέρες ώσπου να φύγει εντελώς η υγρασία που έχουν. Συνήθως τις απλώνουν σαν «μπουγάδα», δηλαδή με μια σακοράφα και κλωστή τις περνάνε και τις κρεμάνε σε ένα φωτεινό παράθυρο για μια δυο βδομάδες. Η διαδικασία, αν ο καιρός δεν είναι κατάλληλος, μπορεί να γίνει και σε φούρνο κουζίνας, βάζοντάς τες σε χαμηλή θερμοκρασία για αρκετές ώρες.
  3. Όταν πλέον έχουν αποξηρανθεί, τις κόβουμε και απομακρύνουμε τους σπόρους και τα κοτσάνια.
  4. Τις βάζουμε σε ένα ισχυρό μπλέντερ και τις αφήνουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
Και είναι έτοιμο πλέον το πιπέρι καγιεν.

 

Σημείωση

  • Όσο πιο ώριμες είναι οι πιπεριές τόσο πιο καυτερό θα είναι το πιπέρι καγιέν μετά.
  • Αν το μπλέντερ δε είναι αρκετά ισχυρό ή με πολλές λεπίδες θα είναι λίγο χοντροκομμένο και ίσως να μη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πιπεριέρα. Τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μύλο καρυκευμάτων.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦαλτσοπρίονο Parkside 1700 B2
Επόμενο άρθροΦτιάχνω βοήθημα φύτευσης (Dibbler)
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια