Φτιάχνω βοήθημα φύτευσης (Dibbler)

0

Υπάρχουν παρόμοια βοηθήματα στο εμπόριο αλλά και αρκετά projects στο διαδίκτυο που δείχνουν πως να φτιάξεις ένα.
Εγώ το έφτιαξα για να με βοηθήσει στη φύτευση και μεταφύτευση μαρουλιού κυρίως.
Η βασική ιδέα είναι η ίδια άλλα έκανα κάποιες μικρές παραλλαγές.
Όλα τα υλικά είναι από ρετάλια που είχα κ βρήκα στη αποθήκη μου.Θα μπορούσα να ήταν λίγο καλύτερο αν είχα σχεδιάσει και αγοράσει υλικά σε πιο κατάλληλες διαστάσεις αλλά και με αυτά μια χαρά έκανα τη δουλεία μου.
Η βασική διαφοροποίηση που έκανα κ δε την είχα δει κάπου αλλού,είναι τα πλαϊνά πηχάκια που έβαλα.Αυτά θα χρησιμεύσουν σαν οδηγός ώστε να συνεχίζει κάπως ευθεία το φύτεμα.

Επίπεδο δυσκολίαςΕύκολο
Διάρκεια ΚατασκευήςΜισή με μια ώρα το πολύ

Υλικά

Μια σανίδα στο μήκος κ πλάτος που θέλουμε(εγώ χρησιμοποίησα ένα κομμάτι τάβλας από παλιό κρεβάτι)
Καβίλιες η καδρόνια η κομμάτι από στιλιάρι 
Ξυλόκολλα
Πηχάκια

Διαδικασία

Μετράμε και σημειώνουμε τα σημεία που θα κάνουμε τις τρύπες.Με μια φρέζα η μεγάλο τρυπάνι κάνουμε τις τρύπες που θα μπούνε τα κομμάτια.Κολλάμε τα κομμάτια με ξυλόκολλα.

Κολλάμε η καρφώνουμε τα πηχάκια στο πλάι.Κολλάμε η βιδώνουμε τα πηχάκια στο πάνω μέρος που θα χρησιμοποιησουμε για χερούλι.Αν μπορούμε να βρούμε πλαστικά χερούλια είναι ακόμα καλύτερο.
Τέλος περνάμε με ένα προστατευτικο βερνίκι,οικολογικό αν γίνεται.

Σημειώσεις

Κάποια πράγματα που παρατήρησα κατά την εφαρμογή

Ίσως ήταν καλύτερο να χρησιμοποιησω κομμάτια από μπαμπού η σωλήνες γαλβανιζέ αντί για κομμάτι απο στυλιαρι.Ο λόγος είναι ότι το χώμα δε κάνει να πιέζεται.Βεβαια είναι πολύ μικρή η επιφάνεια πίεσης κ δε θα εχει και μεγάλη διαφορά αλλα θεωρητικά θα ηταν καλύτερο κάτι που θα επέτρεπε στο χωμα να εισχωρήσει κ να μη το πιέζει προς τα κάτω
Τα πηχάκια ίσως θα έπρεπε να ήταν λίγο μεγαλύτερα,βέβαια εγώ αυτά είχα πρόχειρα αυτά χρησιμοποιησα.Αν αγοράσετε νομίζω μεγαλύτερα θα ήταν καλύτερα.
Εγώ για χερούλι χρησιμοποιησα κάτι ξύλινα πηχάκια που βρήκα.Καλύτερα σίγουρα θα ειναι αν βρείτε πλαστικά χερούλια.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ kanenas@gmail.com) και επιλέξτε το κουτάκι «I'd rather post as a guest».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέρχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.