Φτιάχνω βοήθημα φύτευσης (Dibbler)

0
 
Υπάρχουν παρόμοια βοηθήματα στο εμπόριο αλλά και αρκετά projects στο διαδίκτυο που δείχνουν πως να φτιάξεις ένα. Εγώ το έφτιαξα για να με βοηθήσει στη φύτευση και μεταφύτευση μαρουλιού κυρίως.
Η βασική ιδέα είναι η ίδια άλλα έκανα κάποιες μικρές παραλλαγές.
Όλα τα υλικά είναι από ρετάλια που είχα κ βρήκα στη αποθήκη μου.Θα μπορούσα να ήταν λίγο καλύτερο αν είχα σχεδιάσει και αγοράσει υλικά σε πιο κατάλληλες διαστάσεις αλλά και με αυτά μια χαρά έκανα τη δουλεία μου.
Η βασική διαφοροποίηση που έκανα κ δε την είχα δει κάπου αλλού,είναι τα πλαϊνά πηχάκια που έβαλα.Αυτά θα χρησιμεύσουν σαν οδηγός ώστε να συνεχίζει κάπως ευθεία το φύτεμα.
 
Επίπεδο δυσκολίαςΕύκολο
Διάρκεια ΚατασκευήςΜισή με μια ώρα το πολύ

 

Υλικά

 
  • Μια σανίδα στο μήκος κ πλάτος που θέλουμε(εγώ χρησιμοποίησα ένα κομμάτι τάβλας από παλιό κρεβάτι)
  • Καβίλιες η καδρόνια η κομμάτι από στιλιάρι 
  • Ξυλόκολλα
  • Πηχάκια

Διαδικασία

Μετράμε και σημειώνουμε τα σημεία που θα κάνουμε τις τρύπες.Με μια φρέζα η μεγάλο τρυπάνι κάνουμε τις τρύπες που θα μπούνε τα κομμάτια.Κολλάμε τα κομμάτια με ξυλόκολλα.

Κολλάμε η καρφώνουμε τα πηχάκια στο πλάι.Κολλάμε η βιδώνουμε τα πηχάκια στο πάνω μέρος που θα χρησιμοποιησουμε για χερούλι.Αν μπορούμε να βρούμε πλαστικά χερούλια είναι ακόμα καλύτερο.
Τέλος περνάμε με ένα προστατευτικο βερνίκι,οικολογικό αν γίνεται.

 

 

Σημειώσεις


Κάποια πράγματα που παρατήρησα κατά την εφαρμογή
 

Ίσως ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσω κομμάτια από μπαμπού η σωλήνες γαλβανιζέ αντί για κομμάτι από στυλιαρι. Ο λόγος είναι ότι το χώμα δε κάνει να πιέζεται. Βέβαια είναι πολύ μικρή η επιφάνεια πίεσης και δεν θα έχει και μεγάλη διαφορά, άλλα θεωρητικά θα ήταν καλύτερο κάτι που θα επέτρεπε στο χώμα να εισχωρήσει και να μη το πιέζει προς τα κάτω
Τα πηχάκια ίσως θα έπρεπε να ήταν λίγο μεγαλύτερα, βέβαια εγώ αυτά είχα πρόχειρα αυτά χρησιμοποίησα. Αν αγοράσετε μεγαλύτερα, θα είναι σίγουρα καλύτερα.
Εγώ για χερούλι χρησιμοποίησα κάτι ξύλινα πηχάκια που βρήκα. Καλύτερα θα είναι να βρείτε πλαστικά χερούλια.

 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως φτιάχνουμε κόκκινο πιπέρι Καγιέν (Cayenne Pepper)
Επόμενο άρθροΌλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις παλέτες
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια