Μια ξύλινη ραφιέρα που δεν χρειάζεται εργαλεία για να συναρμολογηθεί

0

Ο Ammar Kalo, ο δημιουργός πίσω από το ομώνυμο studio αρχιτεκτονικής και design Kalo, σχεδίασε μια πρωτότυπη ξύλινη ραφιέρα, η οποία μπορεί να συναρμολογηθεί αρκετά εύκολα χωρίς κανένα απολύτως εργαλείο.

έξυπνη ξύλινη ραφιέρα
 
Η ραφιέρα αυτή ονομάζεται multi-tier και χρησιμοποιεί απλές αρχές της μηχανικής για να μπορεί να παραμένει στη θέση της, χωρίς κάποια βίδα ή άλλο υλικό στερέωσης.
έξυπνη ξύλινη ραφιέρα

Αποτελείται από τρία διαφορετικά ξύλινα ράφια από σφεντάμι.  Tο πρώτο από τα οποία, έχει υποδοχή για πόδια τα οποία μπορούν να συγκρατηθούν με έναν απλό μπρούντζινο πίρο. Τα πόδια αυτά, μπαίνουν περαστά στα υπόλοιπα ράφια και “στερεώνονται” μέσω τριβής (με δέρμα) και αντίστασης.

έξυπνη ξύλινη ραφιέρα

Διαστάσεις

Οι διαστάσεις του είναι 200 εκατοστά πλάτος, 30 εκατοστά βάθος και 90 εκατοστά ύψος. Αν επιθυμείτε μπορείτε να το παραγγείλετε online, μέσω του ειδικού e-shop στην σελίδα του Kalo

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.