Έρχεται ο πρώτος CNC χαράκτης από την Dremel

0

H Dremel είναι μία πολύ αξιόλογη Γερμανική εταιρία, η οποία έγινε ευρέως γνωστή από το μικρό πολυεργαλείο, του οποίου ο τύπος έγινε συνώνυμος με το όνομά της. Εκτός από αυτό το πολυεργαλείο, έχει κυκλοφορήσει και διάφορα άλλα εργαλεία, μερικά εκ των οποίων γνώρισαν και αυτά πολύ μεγάλη αναγνώριση από το κοινό. Τώρα είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει για πρώτη φορά έναν επιτραπέζιο CNC χαράκτη με λέιζερ.

Το μοντέλο αυτό [Dremel Digilab] παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες στο Maker Faire της Νέας Υόρκης και κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων. Εκεί βρισκόταν και το Makezine, το οποίο έκανε μία πρώτη παρουσίαση μέσα από την σελίδα του. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση για την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας, αν και πιστεύεται ότι θα είναι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Πηγή φώτο Makezine.com

Τα ακριβή χαρακτηριστικά του δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα, αν και έχουν διαρρεύσει μερικά επιμέρους στοιχεία. Έτσι το λέιζερ θα έχει ισχύ 40Watt, η επιφάνεια εργασίας θα έχει μέγεθος 12 χ 20 ίντσες (περίπου 25 χ 50 εκατοστά), θα έχει ειδικό σύστημα ψύξης ενώ το λέιζερ και η επιφάνεια εργασίας θα είναι προστατευμένα σε κλειστό χώρο με ειδικό γυάλινο φίλτρο για να προστατευτείτε από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Μία από τις δημιουργίες του χαράκτη της Dremel. Πηγή φώτο Makezine.com

Από ότι φαίνεται, πρόκειται να είναι ένας χαράκτης υψηλής ακρίβειας και απόδοσης, ο οποίος θα προορίζεται και για επαγγελματική χρήση. Σίγουρα δεν θα πρόκειται για έναν οικονομικό χαράκτη και αν λάβουμε υπόψιν μας το ποσό που πωλείται ο αντίστοιχος 3D εκτυπωτής της Dremel, τότε μάλλον η τιμή του θα ξεπερνάει τα 300-400 ευρώ.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην επίσημα σελίδα της Dremel. Όταν ξεκινήσει η επίσημη πώληση του προϊόντος στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, θα ανανεωθεί το άρθρο.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Μετρητής τάσης και ρεύματος για USB (KCX-045)
Επόμενο άρθροReview: Μίνι Led φακός Ultrafire Cree Q5
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια