Κάθε φορητή ηλεκτρονική συσκευή, απαιτεί ένα φορτιστή για να γεμίζει την μπαταρία της. Τις περισσότερες φορές, αυτός ο φορτιστής θα παρέχεται μαζί στην συσκευασία. Όμως, ο συγκεκριμένος φορτιστής μπορεί να φορτίσει είτε μόνο την συγκεκριμένη συσκευή ή στην καλύτερη περίπτωση μερικές με τα ίδια χαρακτηριστικά, μόνο στην συγκεκριμένη χώρα. Δεν θα ήταν ιδανικό, να υπήρχε ένας φορτιστής που να μπορεί να φορτίζει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές, σε όποια χώρα και να βρίσκεστε; 

Χαρακτηριστικά φορτιστή
ααα

Χαρακτηριστικά φορτιστή

Ένας φορτιστής φορητής ηλεκτρονικής συσκευής, έχει 4 σημαντικά χαρακτηριστικά. Την τάση με την οποία λειτουργεί και την τάση την οποία δίνει (Volt). Η τάση λειτουργίας εξαρτάται από την χώρα την οποία βρισκόμαστε. Στην Ελλάδα είναι 220-240V, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά στην Αμερική είναι συνήθως 110-120V. Το επόμενο χαρακτηριστικό, είναι η τάση την οποία δίνει. Σχεδόν όλοι οι φορτιστές δίνουν ρεύμα σε σταθερή τάση. Για τις μικρές ηλεκτρονικές συσκευές (πχ κινητά, τάμπλετ) αυτή η τάση θα είναι πάντα 5V, όσο δηλαδή έχει και μία θύρα USB.

To επόμενο σημαντικό χαρακτηριστικό, είναι το φις του φορτιστή. Στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε το Ευρωπαϊκό πρότυπο, το οποίο είναι φις (με γείωση ή χωρίς), το οποίο μπορεί να συνδεθεί σε πρίζες σούκο. Όμως, αρκετές χώρες χρησιμοποιούν εντελώς διαφορετικό φις, όπως οι ΗΠΑ, η Αγγλία και η Αυστραλία.

Ίσως πολύ σύντομα, να μπορείτε να φορτίζετε όλες τις μικρές ηλεκτρονικές συσκευές σε όποια χώρα και αν βρίσκεστε, με μόνο ένα μικρό και πολύ πρακτικό φορτιστή. Ο φορτιστής αυτός ονομάζεται ChargEST, και έχει την δυνατότητα να φορτίσει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές ανεξαρτήτου βύσματος αλλά και χώρας.

φορτιστής για όλα τα κινητάΜέσα σε ειδικές θήκες στον ίδιο το φορτιστή, έχει ενσωματωμένα όλα τα γνωστά φις για πρίζες σε διάφορες χώρες του κόσμου. Έτσι, χωρίς έξτρα μετατροπείς, μπορείτε να το συνδέσετε σχεδόν σε όποιο πρίζα θέλετε.

φορτιστής που φορτίζει τα πάνταΣε κρυφές ενσωματωμένες θήκες, έχει επίσης και διάφορα γνωστά βύσματα για ηλεκτρονικές συσκευές. Έτσι έχει το lighting για Apple συσκευές, αλλά και usb-c για όλες τις android. Επίσης έχει και ένα micro-usb για άλλες ηλεκτρονικές συσκευές όπως πχ mp3 player. Φυσικά έχει και θύρες USB3.0 στις οποίες μπορείτε να συνδέσετε τους μετατροπείς αλλά και ότι άλλο καλώδιο θέλετε.

Τα αμπέρ που μπορεί να δώσει είναι αρκετά. Συνολικά μπορεί να υποστηρίξει έως 6.3 αμπέρ, το οποίο είναι υπεραρκετό. Συγκεκριμένα μπορεί να δώσει έως 2.1Α στις 3 USB θύρες, και έως 4.2Α στις θύρες για τα βύσματα.

powerbank για το ChargestΕκτός από αυτό, το ChargEST, μπορεί να συνδυαστεί με ένα αυτόνομο powerbank με 6300mAh, ο οποίος μπορεί να φορτίσει αυτόματα από το ChargEST, αλλά και να φορτίσει συσκευές, χρησιμοποιώντας τα βύσματα που έχει το ChargEST.

O φορτιστής αυτός, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της χρηματοδότησης μέσω της πλατφόρμας Crowdfunging του Indiegogo. Αυτή τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά και από ότι φαίνεται θα προχωρήσει η υλοποίηση του project.

Η τιμή αυτού του φορτιστή που μπορεί και φορτίζει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές, είναι περίπου 50 δολάρια, ενώ για όλο το πακέτο μαζί με το powerbank θα πρέπει να δαπανήσετε γύρω στα 90 δολάρια. Σίγουρα όχι και πολύ οικονομικό, αλλά αν αναλογιστείτε ότι ένας επίσημος φορτιστής κοστίζει 10-20 ευρώ και μπορεί να φορτίσει μόνο μία συσκευή, σε συγκεκριμένες χώρες, ίσως δεν είναι τόσο ακριβό όσο ακούγεται. Ειδικά για όσους ταξιδεύουν συχνά και δεν θέλουν να έχουν τη μισή βαλίτσα γεμάτη διαφορετικούς φορτιστές και αντάπτορες, είναι μια καλή λύση.

Οι πρώτες παραγγελίες αναμένονται να παραδίδονται την ερχόμενη Άνοιξη, και υπάρχει η δυνατότητα αποστολής σε όλες τις χώρες του κόσμου (για την Ελλάδα το κόστος των μεταφορικών είναι περίπου 5 δολάρια). 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY ταινιολειαντήρας που λειτουργεί με DREMEL
Επόμενο άρθροXiaomi Yeelight, μία οικονομική smart λάμπα (RGBW) με πάρα πολλές δυνατότητες
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια