Κάθε φορητή ηλεκτρονική συσκευή, απαιτεί ένα φορτιστή για να γεμίζει την μπαταρία της. Τις περισσότερες φορές, αυτός ο φορτιστής θα παρέχεται μαζί στην συσκευασία. Όμως, ο συγκεκριμένος φορτιστής μπορεί να φορτίσει είτε μόνο την συγκεκριμένη συσκευή ή στην καλύτερη περίπτωση μερικές με τα ίδια χαρακτηριστικά, μόνο στην συγκεκριμένη χώρα. Δεν θα ήταν ιδανικό, να υπήρχε ένας φορτιστής που να μπορεί να φορτίζει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές, σε όποια χώρα και να βρίσκεστε; 

Χαρακτηριστικά φορτιστή

Ίσως πολύ σύντομα, να μπορείτε να φορτίζετε όλες τις μικρές ηλεκτρονικές συσκευές σε όποια χώρα και αν βρίσκεστε, με μόνο ένα μικρό και πολύ πρακτικό φορτιστή. Ο φορτιστής αυτός ονομάζεται ChargEST, και έχει την δυνατότητα να φορτίσει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές ανεξαρτήτου βύσματος αλλά και χώρας.

φορτιστής για όλα τα κινητάΜέσα σε ειδικές θήκες στον ίδιο το φορτιστή, έχει ενσωματωμένα όλα τα γνωστά φις για πρίζες σε διάφορες χώρες του κόσμου. Έτσι, χωρίς έξτρα μετατροπείς, μπορείτε να το συνδέσετε σχεδόν σε όποιο πρίζα θέλετε.

φορτιστής που φορτίζει τα πάνταΣε κρυφές ενσωματωμένες θήκες, έχει επίσης και διάφορα γνωστά βύσματα για ηλεκτρονικές συσκευές. Έτσι έχει το lighting για Apple συσκευές, αλλά και usb-c για όλες τις android. Επίσης έχει και ένα micro-usb για άλλες ηλεκτρονικές συσκευές όπως πχ mp3 player. Φυσικά έχει και θύρες USB3.0 στις οποίες μπορείτε να συνδέσετε τους μετατροπείς αλλά και ότι άλλο καλώδιο θέλετε.

Τα αμπέρ που μπορεί να δώσει είναι αρκετά. Συνολικά μπορεί να υποστηρίξει έως 6.3 αμπέρ, το οποίο είναι υπεραρκετό. Συγκεκριμένα μπορεί να δώσει έως 2.1Α στις 3 USB θύρες, και έως 4.2Α στις θύρες για τα βύσματα.

powerbank για το ChargestΕκτός από αυτό, το ChargEST, μπορεί να συνδυαστεί με ένα αυτόνομο powerbank με 6300mAh, ο οποίος μπορεί να φορτίσει αυτόματα από το ChargEST, αλλά και να φορτίσει συσκευές, χρησιμοποιώντας τα βύσματα που έχει το ChargEST.

O φορτιστής αυτός, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της χρηματοδότησης μέσω της πλατφόρμας Crowdfunging του Indiegogo. Αυτή τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά και από ότι φαίνεται θα προχωρήσει η υλοποίηση του project.

Η τιμή αυτού του φορτιστή που μπορεί και φορτίζει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές, είναι περίπου 50 δολάρια, ενώ για όλο το πακέτο μαζί με το powerbank θα πρέπει να δαπανήσετε γύρω στα 90 δολάρια. Σίγουρα όχι και πολύ οικονομικό, αλλά αν αναλογιστείτε ότι ένας επίσημος φορτιστής κοστίζει 10-20 ευρώ και μπορεί να φορτίσει μόνο μία συσκευή, σε συγκεκριμένες χώρες, ίσως δεν είναι τόσο ακριβό όσο ακούγεται. Ειδικά για όσους ταξιδεύουν συχνά και δεν θέλουν να έχουν τη μισή βαλίτσα γεμάτη διαφορετικούς φορτιστές και αντάπτορες, είναι μια καλή λύση.

Οι πρώτες παραγγελίες αναμένονται να παραδίδονται την ερχόμενη Άνοιξη, και υπάρχει η δυνατότητα αποστολής σε όλες τις χώρες του κόσμου (για την Ελλάδα το κόστος των μεταφορικών είναι περίπου 5 δολάρια). 

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ kanenas@gmail.com) και επιλέξτε το κουτάκι «I'd rather post as a guest».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέρχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.