Review : Παλμικό οξύμετρο δακτύλου OEM με OLED οθόνη

0
Παλμικό οξύμετρο δακτύλου ΟΕΜ LED display

Το παλμικό οξύμετρο δακτύλου, είναι ένα μικρό βοήθημα που μετράει τους παλμούς αλλά και το κορεσμό του οξυγόνου στο αίμα, με μία απλή μέτρηση στο δάκτυλο του χεριού. Λόγω της ταχύτητας συνήθως χρησιμοποιείται για μία γρήγορη διάγνωση.

Για ποιο λόγο πρέπει κάποιος να μετράει τους παλμούς και τον κορεσμό του οξυγόνου, καθώς και ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές, δεν θα αναφερθούμε καθόλου, καθώς είναι ένα καθαρά ιατρικό θέμα και για αυτό θα πρέπει να έχουν άποψη μόνο όσοι ασκούν την ιατρική επιστήμη.

 

Παλμικό οξύμετρο δακτύλου ΟΕΜ LED displayΘα κάνουμε όμως ένα απλό review για αυτό το μικρό ιατρικό βοήθημα, κυρίως σε ότι αφορά την ποιότητα κατασκευής, την οθόνη αλλά και την ευκολία χρήσης.

Παλμικό οξύμετρο δακτύλου ΟΕΜ LED displayΤο συγκεκριμένο παλμικό οξύμετρο δεν έχει κάποια επωνυμία και είναι φτιαγμένο (όπως σχεδόν όλα τα ηλεκτρονικά) στην Κίνα. Είναι φτιαγμένο από πλαστικό και λειτουργεί με 2 μπαταρία ΑΑΑ, οι οποίες δεν παρέχονται στην συσκευασία.

Παλμικό οξύμετρο δακτύλου ΟΕΜ LED displayΤο άνοιγμα που υπάρχει για το δάκτυλο φαίνεται ότι είναι επαρκές ακόμα και για αρκετά μεγάλα δάκτυλα, ενώ φαίνεται ότι μπορεί να ξεκουμπώσει ελαφρά για να χωρέσει ακόμα μεγαλύτερα δάκτυλα. Το συγκεκριμένο δεν καταλάβαμε αν είναι κάτι που ήταν σκόπιμο ή κατασκευαστική ατέλεια, απλώς το επισημαίνουμε. 

Τώρα η λειτουργία είναι αρκετά απλή. Έχει μόνο ένα κουμπί, το οποίο το πατάτε όταν θέλετε να κάνετε την μέτρηση. Η απενεργοποίηση γίνεται αυτόματα μετά από λίγη ώρα, οπότε δεν υπάρχει φόβος να το ξεχάσετε ανοιχτό και να φάει όλη τη μπαταρία. Στην συσκευασία υπάρχουν και αναλυτικές οδηγίες στα Αγγλικά και για τον τρόπο χρήσης αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του παλμικού οξυμέτρου.

Οθόνη από παλμικό οξύμετρο δακτύλουΤώρα η οθόνη. Η οθόνη είναι δίχρωμη OLED με μικρό μέγεθος αλλά αρκετά ευκρινής. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων είναι σχετικά μεγάλα (για το μέγεθος της οθόνης) και φαίνεται ότι μπορούν να διαβαστούν ακόμα και με άτομα με μικρά προβλήματα όρασης. Υπάρχει η δυνατότητα για αλλαγή φοράς στις ενδείξεις (4 κατευθύνσεις) με το πάτημα του πλήκτρου όταν αυτό βρίσκεται σε λειτουργία.

Στα θετικά του ότι υπάρχει και μενού ρυθμίσεων. Αν κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο λειτουργίας όταν είναι ανοιχτό,  θα μεταφερθείτε σε αυτό και εκεί θα έχετε την δυνατότητα να ρυθμίσετε τις ηχητικές ειδοποιήσεις (πχ να ακούτε ένα μπιπ σε κάθε παλμό της καρδιάς ή να κάνει ένα ήχο αν ξεπεράστε μία μέτρηση στο αποτέλεσμα). Σίγουρα αυτό δεν μπορεί να ρυθμιστεί από κάποιο άτομο μεγάλης ηλικίας, αλλά αν ρυθμιστεί κατάλληλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από άτομα με προβλήματα όρασης. 

Τώρα για το πόσο ακριβείς είναι οι μετρήσεις που κάνει, δεν μπορούμε να σας πούμε σίγουρα, ειδικά για τον κορεσμό του οξυγόνου. Οι παλμοί πάντως που δείχνει, συμφωνούν με τις μετρήσεις 2 διαφορετικών ηλεκτρονικών πιεσόμετρων, καθώς και με μέτρηση με το χέρι. Οπότε μάλλον η μέτρηση είναι σωστή.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η ακρίβεια στις μετρήσεις του κορεσμού του οξυγόνου είναι +-2% για μετρήσεις άνω του 70%, ενώ για τους παλμούς +-1%.


Πόσο κοστίζει και που μπορείτε να το βρείτε

παλμικό οξύμετρο δακτύλου

Παλμικό οξύμετρο δακτύλου μπορείτε να βρείτε στην Ελληνική αγορά σε φαρμακεία ή και εξειδικευμένα καταστήματα με ιατρικό εξοπλισμό. Το συγκεκριμένο κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά περίπου στα 20 ευρώ, αλλά εμείς το πήραμε από το Gearbest με κόστος λίγο κάτω από 10 ευρώ.


Θετικά

  • Δίχρωμη OLED οθόνη
  • Ευκρινές
  • Κορδόνι για πιο εύκολη φύλαξη
  • Χαμηλή τιμή 
  • Ηχητικές ενδείξεις
  • Μενού ρυθμίσεων
  • Χαμηλή κατανάλωση (σχεδόν 50 ώρες λειτουργίας με 2 μπαταρίας ΑΑΑ)

Αρνητικά

  • Δεν έχει μνήμη ή πάγωμα των μετρήσεων
  • Είναι όλο από πλαστικό
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροCmus, ένας πολύ ελαφρύ CLI music player για Linux
Επόμενο άρθροΦωτογραφικό pixel φίλτρο με χιλιάδες πλαστικά καλαμάκια
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια