Καινοτόμο γαλλικό κλειδί, με εντελώς διαφορετική λειτουργία

3

To «γαλλικό κλειδί» είναι ένα εργαλείο, το οποίο πρώτο-δημιουργήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα στην Αγγλία1. Από τότε ελάχιστα έχουν αλλάξει στο σχήμα και την λειτουργία του. Αν συγκρίνετε κάποιο γαλλικό κλειδί του 1900 με ένα που αγοράσατε πρόσφατα, δεν θα βρείτε και πολλές διαφορές.

καινοτόμο γαλλικό κλειδί που λειτουργεί σαν τις φωτογραφικές μηχανέςΟ Jordan Steranka , ένας νεαρός φοιτητής βιομηχανικού design από το πανεπιστήμιο της Δυτικής Ουάσινγκτον, θα ήθελε να το αλλάξει αυτό καθώς σχεδίασε ένα εντελώς καινοτόμο γαλλικό κλειδί. Το δικό του σχέδιο δεν θυμίζει σε τίποτα το γαλλικό κλειδί σε εμφάνιση, αλλά θα έχει ακριβώς την ίδια χρήση.

Έμπνευση του σχεδίου, ήταν ο τρόπος λειτουργίας του διαφράγματος (κλείστρου) που έχουν οι φωτογραφικές μηχανές. Έτσι, το project ονομάστηκε Aperture2.

καινοτόμο γαλλικό κλειδί που λειτουργεί σαν τις φωτογραφικές μηχανέςΟι σιαγόνες που έχει το aperture, κλείνουν και ανοίγουν με την περιστροφή ενός εξωτερικού δακτυλίου. Για το κλείδωμα της θέσης υπάρχει ένα ειδικό κουμπί στον βραχίονα, το οποίο κρατάει σταθερές τις σιαγόνες.

Δεν κυκλοφορεί εμπορικά (ακόμα)

Φυσικά αυτό το project, παρότι φαίνεται να υπάρχει ένα λειτουργικό πρωτότυπο, απέχει μάλλον αρκετά από την εμπορική κυκλοφορία. Το ότι φαίνεται πολύ πρακτικό και εύχρηστο και έχει μοντέρνο design, δεν σημαίνει ότι θα έχει και εμπορική επιτυχία. Κάποιες φορές, κάτι τέτοια νέα καινοτόμα gadget, καταλήγουν τεράστιες αποτυχίες.

Σίγουρα πάντως, δείχνει αρκετά υποσχόμενο και θα παρακολουθούμε την πιθανή εξέλιξή του, ώστε να ανανεώσουμε το άρθρο με κάποιο νεότερο αν κυκλοφορήσει κάποια στιγμή. Μέχρι τότε μπορείτε να δείτε αυτό το καινοτόμο γαλλικό κλειδί στην σελίδα του δημιουργού στο behance.


  1. αυθεντικό γαλλικό κλειδί
    Το αυθεντικό Γαλλικό κλειδί δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό που εμείς ονομάζουμε γαλλικό κλειδί

    Γαλλικό κλειδί : Αυτό που εμείς ονομάζουμε Γαλλικό κλειδί, στις περισσότερες χώρες του κόσμου αναφέρεται ως Αγγλικό κλειδί ή ως ρυθμιζόμενο κλειδί. Το πραγματικό γαλλικό κλειδί, είναι και αυτό ένα ρυθμιζόμενο κλειδί, αλλά έχει εντελώς διαφορετικό σχήμα. Εδώ και αρκετές δεκαετίες έχει σταματήσει η κυκλοφορία του, καθώς το Αγγλικό και το Σουηδικό κλειδί (κάβουρας υδραυλικού) ήταν πολύ πιο πρακτικά. Θα το βρείτε μόνο σαν vintage εργαλείο σε παζάρια.

  2. Aperture : Αγγλική ονομασία του κλείστρου/διαφράγματος για τις φωτογραφικές μηχανές.

Διαφήμιση
ΠΗΓΗJordan Steranka
Προηγούμενο άρθροΜετατρέψτε το κάθετο δράπανο σε πλάνη με ένα μόνο εξάρτημα
Επόμενο άρθροΠανέμορφα έργα ζωγραφισμένα σε πέτρες εμπνευσμένα από παιδικές ταινίες
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
3 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια