μοναδικά ζωγραφισμένα έργα σε πέτρες εμπνευσμένα από παιδικές ταινίεςΗ ζωγραφική σε πέτρες, δεν είναι κάτι το εντελώς πρωτότυπο. Γίνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια, και σίγουρα αν πάτε σε κάποιο bazaar ή εκδήλωση χειροτεχνών, θα βρείτε τουλάχιστον ένα καλλιτέχνη που να εκθέτει πολύ όμορφα ζωγραφισμένα έργα σε πέτρες.

 

Τα συγκεκριμένα έργα σε πέτρες, προέρχονται από ένα Κινέζικο e-shop και είναι σίγουρα πολύ πετυχημένα. Το σχήμα και η απόχρωση κάθε πέτρας, ταιριάζει μονάδικά με το καλοσχεδιασμένο σχέδιο που έχει πάνω της.

Porco Rosso σε πέτρες
Ζωγραφισμένη πέτρα με θέμα την ταινία του Miyazaki «Porco Rosso»

Τα περισσότερα κομμάτια είναι συνήθως σε μορφή κάδρου, με περισσότερες από μία πέτρες και κατάλληλα ζωγραφισμένο φόντο. Βέβαια κάποια κομμάτια είναι και σε μορφή μεταγιόν.

«Ο Μικρός Πρίγκηπας» ζωγραφισμένος σε πέτρα
Ο Μικρός Πρίγκηπας

Το θέμα για τα περισσότερα έργα, είναι γνωστές αγαπημένες παιδικές σειρές ή ταινίες. Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει για τα αρκετά έργα από τις αγαπημένες ταινίες anime, του Hayao Miyazaki, τα οποία μάλλον είναι και τα πιο πετυχημένα.

«Ο γείτονας μου ο Τοτόρο». Άλλο ένα έργο από ταινία του Miyazaki
«Ο γείτονας μου ο Τοτόρο». Άλλο ένα έργο από ταινία του Miyazaki

Όλα τα κομμάτια είναι εμπορικά και υπάρχει η δυνατότητα να αγοραστούν μέσω του e-shop. Η τιμή τους είναι περίπου 50-200 Κινέζικα γεν (¥) το κάθενα (δηλαδή 7-20 €). Από ότι φαίνεται υπάρχει η δυνατότητα διεθνούς αποστολής σε όλο το κόσμο, αλλά δυστυχώς η ιστοσελίδα είναι στα Κινέζικα, με σχετικά κακό translation από την Google. Οπότε χρειάζεται μάλλον αρκετή υπομονή και πολλές μαντεψιές για να καταφέρετε να κάνετε κάποια συναλλαγή.

Κατά πάσα πιθανότητα, το κάθε κομμάτι είναι μοναδικό. Δηλαδή υπάρχει μόνο ένα ακριβές αντίτυπο για τα πιο πολλά από αυτά.

Παρόλα αυτά, είναι μια καλή πηγή έμπνευσης για όσους ασχολούνται με την συγκεκριμένη μορφή τέχνης (ζωγραφισμένα έργα σε πέτρες), ειδικά ο συνδυασμός των έργων με το ξύλινο κάδρο με ζωγραφισμένο φόντο.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαινοτόμο γαλλικό κλειδί, με εντελώς διαφορετική λειτουργία
Επόμενο άρθροDIY Φορητή ξυλουργική μέγγενη moxon για πάγκο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια