μοναδικά ζωγραφισμένα έργα σε πέτρες εμπνευσμένα από παιδικές ταινίεςΗ ζωγραφική σε πέτρες, δεν είναι κάτι το εντελώς πρωτότυπο. Γίνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια, και σίγουρα αν πάτε σε κάποιο bazaar ή εκδήλωση χειροτεχνών, θα βρείτε τουλάχιστον ένα καλλιτέχνη που να εκθέτει πολύ όμορφα ζωγραφισμένα έργα σε πέτρες.

 

Τα συγκεκριμένα έργα σε πέτρες, προέρχονται από ένα Κινέζικο e-shop και είναι σίγουρα πολύ πετυχημένα. Το σχήμα και η απόχρωση κάθε πέτρας, ταιριάζει μονάδικά με το καλοσχεδιασμένο σχέδιο που έχει πάνω της.

Porco Rosso σε πέτρες
Ζωγραφισμένη πέτρα με θέμα την ταινία του Miyazaki «Porco Rosso»

Τα περισσότερα κομμάτια είναι συνήθως σε μορφή κάδρου, με περισσότερες από μία πέτρες και κατάλληλα ζωγραφισμένο φόντο. Βέβαια κάποια κομμάτια είναι και σε μορφή μεταγιόν.

«Ο Μικρός Πρίγκηπας» ζωγραφισμένος σε πέτρα
Ο Μικρός Πρίγκηπας

Το θέμα για τα περισσότερα έργα, είναι γνωστές αγαπημένες παιδικές σειρές ή ταινίες. Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει για τα αρκετά έργα από τις αγαπημένες ταινίες anime, του Hayao Miyazaki, τα οποία μάλλον είναι και τα πιο πετυχημένα.

«Ο γείτονας μου ο Τοτόρο». Άλλο ένα έργο από ταινία του Miyazaki
«Ο γείτονας μου ο Τοτόρο». Άλλο ένα έργο από ταινία του Miyazaki

Όλα τα κομμάτια είναι εμπορικά και υπάρχει η δυνατότητα να αγοραστούν μέσω του e-shop. Η τιμή τους είναι περίπου 50-200 Κινέζικα γεν (¥) το κάθενα (δηλαδή 7-20 €). Από ότι φαίνεται υπάρχει η δυνατότητα διεθνούς αποστολής σε όλο το κόσμο, αλλά δυστυχώς η ιστοσελίδα είναι στα Κινέζικα, με σχετικά κακό translation από την Google. Οπότε χρειάζεται μάλλον αρκετή υπομονή και πολλές μαντεψιές για να καταφέρετε να κάνετε κάποια συναλλαγή.

Κατά πάσα πιθανότητα, το κάθε κομμάτι είναι μοναδικό. Δηλαδή υπάρχει μόνο ένα ακριβές αντίτυπο για τα πιο πολλά από αυτά.

Παρόλα αυτά, είναι μια καλή πηγή έμπνευσης για όσους ασχολούνται με την συγκεκριμένη μορφή τέχνης (ζωγραφισμένα έργα σε πέτρες), ειδικά ο συνδυασμός των έργων με το ξύλινο κάδρο με ζωγραφισμένο φόντο.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαινοτόμο γαλλικό κλειδί, με εντελώς διαφορετική λειτουργία
Επόμενο άρθροDIY Φορητή ξυλουργική μέγγενη moxon για πάγκο

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια