Το κάθετο δράπανο είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για κάθε εργαστήρι. Ίσως είναι λίγο πιο ακριβό από ένα απλό εργαλείο, αλλά πραγματικά σου λύνει τα χέρια. Εκτός από τις κλασσικές τρύπες με τρυπάνια, μπορεί να κάνει και διάφορες άλλες εργασίες αν του βάλετε / φτιάξετε τα απαραίτητα εξαρτήματα. 

εξάρτημα για πλάνισμα σε κάθετο δράπανοΈτσι μερικές μόνο από τις διαφορετικές χρήσεις που μπορεί να έχει, είναι να μετατραπεί σε τόρνο, φρέζα, περιστροφικό τριβείο,  ακονιστήρι και πλάνη! Ναι, πλάνη. Μπορεί να μην είναι και τόσο γνωστό στους περισσότερους, αλλά εδώ και μερικά χρόνια υπάρχει ένα ειδικό εξάρτημα που μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε κάθετο δράπανο σε πλάνη ακριβείας.

εξάρτημα για πλάνισμα σε κάθετο δράπανοΤο εξάρτημα αυτό, θυμίζει σε σχήμα  τη βάση ενός ποτηροτρύπανου για ξύλα. Μόνο που αντί για τα ποτήρια, το συγκεκριμένο έχει 3 μικρά κυκλικά μαχαίρια στις άκρες της βάσης. Τα μαχαίρια προεξέχουν ελάχιστα από την βάση (περίπου 1/10 του χιλιοστού). Έτσι το πλάνισμα είναι αρκετά πιο ασφαλές και δεν υπάρχει περίπτωση να κλωτσήσει.

Πρόκειται για ένα καθαρά εμπορικό κομμάτι που από ότι φαίνεται κυκλοφορεί από μερικές διαφορετικές εταιρίες. Πιθανώς, αυτό που έχει τις καλύτερες κριτικές, είναι αυτό της Stew Mac, μίας εταιρίας με εργαλεία και εξαρτήματα για οργανοποιούς. Από αυτήν είναι και το βίντεο της παρουσίασης που βλέπετε παραπάνω.

εξάρτημα που μετατρέπει το κάθετο δράπανο σε πλάνηΦυσικά, μπορείτε να το βρείτε και από αλλού, όπως από το ebay. Βέβαια και στις δύο περιπτώσεις το κατάστημα βρίσκεται στις ΗΠΑ, οπότε καλό είναι να έχετε στο μυαλό σας και το θέμα του τελωνείου, από το οποίο μπορεί να περάσει (ειδικά αν επιλέξετε κούριερ αποστολή).

Εννοείται φυσικά, ότι για να λειτουργήσει το παραπάνω εξάρτημα, απαιτείται να υπάρχει μία ρυθμιζόμενη επίπεδη επιφάνεια κάτω από το κάθετο δράπανο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροKingDian S280 120GB : Κινέζικος SSD 2.5″ με καλές επιδόσεις σε χαμηλή τιμή
Επόμενο άρθροΚαινοτόμο γαλλικό κλειδί, με εντελώς διαφορετική λειτουργία
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια