Clementine, δωρεάν music player με πάρα πολλές δυνατότητες

0

O Clementine είναι ένας δωρεάν music player που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι βασισμένος στον πολύ καλό amarok και είναι εφαρμογή ανοιχτού κώδικα. Είναι cross-platform και υποστηρίζει έτοιμα πακέτα για  windows, mac, linux και android, raspberry.

Όμως ο Clementine δεν είναι ένα απλός mucic player. Έχει πάρα πολλές δυνατότητες που τον κάνουν να ξεχωρίζει αρκετά από όλους τους υπόλοιπους music player.

Αναπαραγωγή μουσικής απευθείας από Cloud υπηρεσίες

clementine δωρεάν music player

Ο Clementine έχει την δυνατότητα να συνδεθεί με αρκετές γνωστές cloud υπηρεσίες και να αναπαράγει μουσική απευθείας από τα ανεβασμένα αρχεία σας, χωρίς να χρειάζεται να τα έχετε κατεβάσει στον τοπικό σας δίσκο.

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι πολύ θετικό, ειδικά για τις εκδόσεις Clementine για φορητές συσκευές, αφού έτσι μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε δεκάδες GB μουσικής αποθηκευμένης σε Cloud, χωρίς να να χάνετε τον πολύτιμο χώρο στη ROM του κινητού ή να κουβαλάτε μαζί σας αρκετές micro SD κάρτες.

Αναλυτικά οι υπηρεσίες cloud που υποστηρίζει είναι οι εξής

  • Google Drive
  • OneDrive
  • Dropbox
  • Box
  • Seafile

Απευθείας αναπαραγωγή από υπηρεσίες music streaming

Εκτός από την δυνατότητα σύνδεσης με cloud υπηρεσίες, έχει και την δυνατότητα σύνδεσης με γνωστές μουσικές streaming υπηρεσίες. Φυσικά όλες αυτές οι υπηρεσίες έχουν δικό τους ενσωματωμένο player, αλλά το clementine σας δίνει την δυνατότητα να τις συνδυάσετε μαζί σε μία playlist.

Έτσι για παράδειγμα αν είστε μουσικός παραγωγός και έχετε μουσική σε spotify, google drive και onedrive, μπορείτε να φτιάξετε μία playlist που να παίζει όποιο κομμάτι θέλετε από αυτές τις υπηρεσίες σε ότι σειρά επιθυμείτε.

Αναλυτικά οι μουσικές streaming υπηρεσίες που υποστηρίζει είναι οι :

  • Spotify
  • SoundCloud
  • Digitally Imported
  • Last.fm
  • Magnatune

Αλλά και streaming εφαρμογές από τον υπολογιστή σας όπως το subsonic (δυστυχώς όχι plex).

Εύκολη σύνδεση με podcasts αλλά και διάσημα ιντερνετικά ράδιο

Το Clementine σας δίνει την δυνατότητα να συνδεθείτε αρκετά εύκολα με podcasts αλλά και πολύ γνωστά ιντερνετικά ράδιο όπως το SomaFM, JazzRadio, ROCKRADIO, ICECAST ή το Jamendo. Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε και όποιο άλλο επιθυμείτε.

Αυτόματο κατέβασμα στίχων αλλά και covers με μία κίνηση

clementine lyrics

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του Clementine είναι η γρήγορη και εύκολη ανάκτηση πληροφοριών (είδος, στίχους) για τον καλλιτέχνη και το κομμάτι που ακούτε. Το Clementine ψάχνει ταυτόχρονα σε πάρα πολλές διαδικτυακές βιβλιοθήκες με στίχους, και τις περισσότερες φορές θα βρει πληροφορίες για τον καλλιτέχνη, το τραγούδι, καθώς και τους στίχους του τραγουδιού. Και όλα αυτά με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς να αλλάξετε οθόνη στον media player.

Χειρισμός με τηλεκοντρόλ ή από την android συσκευή σας

Ίσως μία από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες του Clementine, είναι η δυνατότητα χειρισμού του player μέσω τηλεχειριστηρίου (ακόμα και Wii χειριστηρίου Nintento) ή ακόμα και κινητού ή tablet, μέσω της εφαρμογής του Clementine για κινητά και τάμπετ.

Έτσι μπορείτε να επιλέγετε κομμάτι ή να χαμηλώνετε τον ήχο, ακόμα και αν δεν έχετε καμία οπτική επαφή με τον υπολογιστή ή δεν βρίσκεστε καν στην ίδια πόλη.

clementine σύνδεση από κινητό τηλέφωνο
απλώς δίνεται την τοπική διεύθυνση του υπολογιστή που βρίσκεται το clementine

Η σύνδεση του κινητού / τάμπλετ με τον Clementine στον υπολογιστή είναι εξαιρετικά απλή και μπορεί να την κάνει ακόμα και αρχάριος μέσα σε δευτερόλεπτα.

1. επιλογή για να συνδέεστε μόνο από τοπικό δίκτυο. 2. επιλογή για να θέσετε κωδικό ασφαλείας

Ίσως το μόνο σημείο το οποίο θα πρέπει να δοθεί προσοχή, είναι αν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιείτε αυτή την λειτουργία εκτός σπιτιού, να επιτρέψετε το «ταίριασμα» μόνο από τοπικό δίκτυο. Και καλό είναι να βάλετε κάποιο κωδικό ασφαλείας.

Rip audio CD, μετατροπή σε άλλο μουσικό φορμάτ

clementine music player
Η οθόνη στην οποία επιλέγετε ποιότητα αλλά και φορμάτ ήχου για μετατροπή

Εκτός από κλασσικός music player, ο clementine προσφέρει και κάποιες δυνατότητες που έχουν συνήθως editors. Έτσι μπορείτε να κάνετε rip ένα audio CD (δηλαδή να μετατρέψετε σε φηφιακά αρχεία, τα κομμάτια του CD) αλλά και να μετατρέψετε κάποια αρχεία από κάποιο φορμάτ ήχου σε κάποιο άλλο (πχ .mp3 σε .ogg)

Εγκατάσταση

clementine δωρεάν music playerΟ clementine είναι cross-platform εφαρμογή. Δηλαδή μπορείτε να τον εγκαταστήσετε σε σχεδόν όποιο λειτουργικό σύστημα θέλετε.

Εγκατάσταση Clementine σε Win 8.1
Εγκατάσταση Clementine σε Win 8.1

Έχει έτοιμα πακέτα για Windows, Linux και Mac, υποστηρίζει Raspberry και φυσικά υπάρχει εφαρμογή για Android (είτε για να ακούσετε μουσική από εκεί είτε για χειρισμό του Clementine σε άλλη συσκευή). Όπως είπαμε είναι εντελώς δωρεάν, για πάντα, χωρίς καμία κρυφή διαφήμιση ή malware.

O κώδικας του βρίσκεται στο github.

Συνοψίζοντας

Ο Clementine είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές για αναπαραγωγή μουσικών αρχείων. Είναι ένας δωρεάν music player που είτε έχετε υπολογιστή είτε κινητό / τάμπλετ μπορείτε να τον εγκαταστήσετε και να απολαμβάνετε την μουσική σας όπου και αν βρίσκετε με τις δυνατότητες για αναπαραγωγή από cloud, streaming υπηρεσίες αλλά και από απομακρυσμένο υπολογιστή.

Ακόμα με τις ενσωματωμένος δυνατότητες transcoding, μπορείτε να ριπάρετε audio CD αλλά και να μετατρέψετε αρχεία ήχου σε διαφορετικό φορμάτ ή συμπίεση. 

Είναι ανοιχτού κώδικα, και δεν έχει κανένα απολύτως κρυφό πρόσθετο, όπως μερικά άλλα γνωστά. Οι απαιτήσεις του σε πόρους είναι μέτριες (περίπου 50-70MB όταν βρίσκεται σε λειτουργία).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνα minimal ρολόι χειρός για τους λάτρεις της αστρονομίας
Επόμενο άρθροΜερικά διαφορετικά πλεκτά έπιπλα
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια