Review: Ακουστικά Coolermaster CMStorm Ceres 300

0
coolermaster cm storm ceres 300
Τα ακουστικά CoolerΜaster CMStorm Ceres 300 είναι ένα gaming Headset (δηλαδή ακουστικά + μικρόφωνο το οποίο απευθύνεται κυρίως σε gamers). H Coolermaster είναι μια αρκετά επώνυμη εταιρία, ιδιαίτερα γνωστή για ποιοτικά κουτιά υπολογιστών και συστήματα ψύξης, για επεξεργαστές/κάρτες γραφικών.

Εκτός αυτών, που ας πούμε είναι ο κύριος τομέας για τον οποίο είναι γνωστή, κυκλοφορεί και διάφορες σειρές με άλλα περιφερειακά υπολογιστών, όπως πληκτρολόγια, mouse, ηχεία και διάφορα άλλα.

Μια από αυτές τις σειρές, είναι και η σειρά headset, την οποία έχει. Ένα από τα πιο απλά και οικονομικά μοντέλα είναι το Ceres300. To Ceres300 έχει μια τιμή λίγο κάτω από 30 ευρώ, αν και μπορείτε να το βρείτε σε προσφορές αρκετά φτηνότερα. 
Ακουστικά Coolermaster Ceres 300

Χαρακτηριστικά Coolermaster CmStorom Ceres 300 

Ακουστικά
Κανάλια ήχου2.0 Στέρεο
Ηχεία 40 χιλιοστών
Συχνότητα 20-20000 Hz
Σύνθετη αντίσταση 32 Ω
Ευαισθησία @1ΚHz112 dB +/-4dB
Σύνδεση Βύσμα 3.5 χιλιοστών
Καλώδιο 2.5 μέτρα
Βάρος292 γραμμάρια
Διαστάσεις245*145*81.3 χιλιοστά
Μικρόφωνο
Απόκριση συχνότητας100-10.000 Hz
Ευαισθησία @1ΚHz-54dB +/-3dB
Κατεύθυνση καταγραφής μικροφώνουΠρος όλες τις κατευθύνσεις (omni directional)

 

Αρκετά ποιοτική κατασκευή

Ακουστικά Coolermaster Ceres 300
Το πρώτο πράγμα που σου κάνει εντύπωση στο Ceres300 (για ένα headset που κοστίζει τόσο λίγο) είναι η αρκετά ποιοτική του κατασκευή στον σκελετό. Το headset είναι αρκετά στιβαρό και δεν έχει κάποιο σημείο που δείχνει προβληματικό ή ευαίσθητο. 
 
Έχει ένα αρκετά μαλακό μαξιλαράκι ντυμένο με δερματίνη  στο πάνω μέρος, κάνοντας έτσι αρκετά άνετο όσες ώρες και να βρίσκεται στο κεφάλι σας. Στα ηχεία υπάρχουν επίσης μαλακά μαξιλαράκια που εγκλωβίζουν όλο το αυτί τα οποία είναι ντυμένα με ειδικό ύφασμα ώστε να είναι άνετο και να μην κολλάει στο δέρμα.

Ήχος (ένταση και κανάλια)

Τα κανάλια του ήχου είναι 2 (με απλά λόγια είναι στέρεο). Οπότε μην περιμένετε έξτρα μπάσα ή ήχο dolby από αυτά τα ακουστικά. Παρόλα αυτά, τα ηχεία των 40 χιλιοστών δίνουν αρκετά “καθαρό” ήχο. Επομένως, αν ο δικάναλος ήχος πληρεί τις απαιτήσεις σας, είναι μια χαρά.

Η ένταση του ήχου είναι καλή, αν προορίζεται για συνομιλίες και παιχνίδια.  Σίγουρα δεν θα είναι τα πιο δυνατά ακουστικά που θα έχετε χρησιμοποιήσει από άποψη έντασης ήχου, αλλά για την δουλειά που προορίζονται είναι αυτό που χρειάζεται. Για δυνατά bass σε μουσική ή παιχνίδια, θα πρέπει να διαλέξετε ένα άλλο headset ή να χρησιμοποιήσετε ενισχυτή.

Ιδανικά (?) για κάθε σχήμα και μέγεθος κεφαλιού

Ακουστικά Coolermaster Ceres 300

Τα Ceres300 είναι φτιαγμένα για να προσαρμόζονται σε κάθε σχήμα και μέγεθος κεφαλιού. Έχουν προεκτάσιμους βραχίονες στο πλάι ώστε να μεγαλώνουν σε ύψος. Εκτός από αυτό το μέρος των ακουστικών έχει την δυνατότητα να περιστραφεί για περίπου 30 μοίρες εσωτερικά, κάνοντας το έτσι να εφάπτεται σε κάθε αυτί.

 
Τώρα εδώ ίσως υπάρχει ένα πρόβλημα. Το άνοιγμα των ηχείων είναι ικανό να χωρέσει ακόμα και τον μεγαλύτερο “κεφάλα” του κόσμου, αλλά το ύψος των ηχείων όχι. Για τους περισσότερους δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αλλά αν κάποιος έχει αρκετά μακρύ πρόσωπο, τότε τo Ceres300 ίσως να μην είναι το headset που θα πρέπει να αγοράσει.

 

Μικρόφωνο

Ακουστικά Coolermaster Ceres 300

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα το Ceres300, είναι το αφαιρούμενο μικρόφωνο. Το μικρόφωνο μπορεί να αφαιρεθεί και να τοποθετηθεί όποτε εσείς το χρειάζεστε. Είναι φτιαγμένο από εύκαμπτο καλώδιο, που είναι ικανό να πάρει όποια θέση θέλετε.

Φυσικά είναι omni-directional, δηλαδή καταγράφει ήχους από όλες τις κατευθύνσεις, έτσι μπορείτε να το περιστρέφετε ή να του αλλάζετε θέση χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ο ήχος που καταγράφει είναι αρκετά καθαρός, δίνοντας την δυνατότητα στον συνομιλητή σας, να σας ακούει χωρίς κανένα παράσιτο ή πρόβλημα.

Ακουστικά Coolermaster Ceres 300
Δυστυχώς όμως το μικρόφωνο είναι και το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι αγοράζουν το Ceres300. Υπάρχουν δεκάδες παράπονα σε φόρουμς και ιστοσελίδες, για προβλήματα με μικρόφωνα που δεν δουλεύουν.
 
Η πιο πιθανή αιτία σε αυτά τα προβλήματα, είναι η κακή επαφή που κάνει το βύσμα του μικροφώνου με το σκελετό του ακουστικού. Ίσως χρειαστείτε να βάλετε και να βγάλετε μερικές φορές το μικρόφωνο, μέχρι να το κάνετε να “πατήσει” σωστά. Αν κουμπώσει σωστά, τότε δεν θα έχετε μέχρι να το ξαναβγάλετε. Σίγουρα είναι ένα μικρό μειονέκτημα.
 

Χειριστήριο 

Ακουστικά Coolermaster Ceres 300

Σχεδόν όπως όλα τα αξιοπρεπή headset, το Coolermaster Ceres300 έχει και αυτό χειριστήριο. Το χειριστήριο σας επιτρέπει να ελέγξετε την ένταση του ήχου, αλλά και να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε το μικρόφωνο. Η απόστασή του από τα ακουστικά είναι η σωστή και δείχνει να έχει αντοχές στις πιέσεις, καθώς το σημείο της ένωσης των καλωδίων ενός χειριστηρίου, είναι συνήθως το πιο ευαίσθητο σημείο σε ένα headset. 

Πόσο κοστίζει και που μπορείτε να το βρείτε

Το CoolerMaster CMStorm Ceres 300 πωλείται από αρκετά καταστήματα στην χώρα μας. Εμείς το πήραμε από το Public

Σύνοψη: Αρκετά καλό headset, με λίγο προβληματικό μικρόφωνο

Το Coolermaster Ceres300 είναι ένα καλό και αξιοπρεπές gaming headset που αξίζει τα λεφτά του. Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με ακριβά μοντέλα των 100 ευρώ, ούτε είναι headset το οποίο είναι φτιαγμένο για να ακούτε μουσική. Αν όμως θέλετε ένα απλό, ποιοτικό και με λίγα λεφτά, που θα σας κρατήσει για αρκετό καιρό, έχοντας ως κύρια χρήση chat σε games η skype, είναι σίγουρα μια καλή επιλογή.

Μόνο του μειονέκτημα, το πρόβλημα με το μικρόφωνο, το οποίο κάποιες φορές δεν δουλεύει και θα πρέπει να βάλετε και να το βγάλετε μερικές φορές μέχρι να δουλέψει σωστά.

Περισσότερα σχετικά με το Ceres300 μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της κατασκευάστριας εταιρίας.

Διαφήμιση
ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
ΤΙΜΗ
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΗΧΟΥ
ΕΝΤΑΣΗ ΗΧΟΥ
ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ
DESIGN
Προηγούμενο άρθροReview: Σέγα μπαταρίας κήπου Florabest FAAS 10.8 A2
Επόμενο άρθροΑντικατάσταση στο έμβολο αντλίας λαδιού αλυσοπρίονου Husqvarna
unboxing-coolermaster-cmstorm-ceres-300Μια καλή οικονομική επιλογή για απλό gaming headset.
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια