Μετά την δημιουργία των έξυπνων κινητών εμφανίστηκαν δεκάδες άλλες έξυπνες συσκευές. Οι περισσότερες από αυτές δεν γνώρισαν ποτέ την επιτυχία, καθώς η λειτουργία τους αντικαταστάθηκε πλήρως από τα κινητά. Τώρα ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε τα πρώτα έξυπνα ακουστικά και η αλήθεια είναι ότι -φαινομενικά τουλάχιστον- δείχνουν πολύ πιο πρακτικά από τις υπόλοιπες έξυπνες συσκευές.

vinci έξυπνα ακουστικά
Πως είναι στο σχήμα τα έξυπνα ακουστικά Vinci

Το όνομά τους είναι Vinci 2.0 και όπως φαίνεται και από τον αριθμό, πρόκειται για την δεύτερη έκδοση (δείτε εδώ την πρώτη έκδοση που κυκλοφορεί ήδη στο εμπόριο). Το κύριο πλεονέκτημα των ακουστικών Vinci είναι ότι παρότι έχουν το μέγεθος απλών bluetooth ακουστικών,  μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως τις λειτουργίες ενός έξυπνου κινητού, έχοντας δυνατότητα κλήσεων, μηνυμάτων, φωνητικής αναζήτησης, gps, ζωτικών ενδείξεων, pedometer, σύνδεσης με το Spotify και χρήση του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης Alexa. 

Έτσι είναι ιδανικά για όσους οδηγούν, αθλούνται ή κάνουν εργασίες όπου δεν γίνεται να χρησιμοποιήσουν καθόλου τα χέρια τους. Το μέγεθος τους είναι πολύ μικρό και θυμίζει αρχαίο περιδέραιο, το οποίο μένει μόνιμα σταθερό στην περιοχή του λαιμού. Το βάρος τους είναι μόλις 86 γραμμάρια, δηλαδή περίπου το μισό από όσο ζυγίζει ένα smarthphone.

έξυπνα ακουστικά
Συγκριτικός πίνακας μεταξύ των 3 διαφορετικών εκδόσεων του Vinci 2.0. Οι μόνες διαφορές είναι στο noise cancelation, στην ROM και τον τύπο του μικροφώνου.

Κυκλοφορεί σε 3 διαφορετικές εκδόσεις. Όλες διαθέτουν 4πύρηνο επεξεργαστή με 1GB μνήμη, χώρο στο δίσκο (8/16/32GB αντίστοιχα), WiFi, δυνατότητα σύνδεσης με 3G δίκτυο, φωνητική λειτουργία, gps, οθόνη αφής 1.1″, αισθητήρες ζωτικών ενδείξεων, επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου και μικρόφωνο bone conduction στην μεγαλύτερη έκδοση.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της προ-χρηματοδότησης -και της δωρεάν διαφήμισης- μέσω του Kickstarter. H τιμή του, αν το παραγγείλετε μέσω του Kickstarter, ξεκινάει από τα 89 δολάρια για την Lite έκδοση και φθάνει μέχρι τα 250 δολάρια για την Super έκδοση. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY industrial συρταριέρα
Επόμενο άρθροΜοντέρνος τηλέγραφος με εκτύπωση από ένα Arduino (DIY)
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια