10 κατασκευές με φελλό κρασιού που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας

0
 
10 πρωτότυπες κατασκευές με φελλό κρασιού
Ο φελλός είναι ένα φυσικό υλικό που μπορεί να βρεθεί πάρα πολύ εύκολα.Φτιάχνεται από τον φλοιό ενός είδους βελανιδιάς που η επιστημονική ονομασία της είναι Quercus Suber. Εδώ τη αποκαλούμε φελλοφόρο βελανιδιά. Τη συναντούμε στη Νοτιοδυτική Ευρώπη κυρίως (Ιβηρική χερσόνησο). Τοv φελλό τον παίρνουμε αποφλοιώνοντας το δέντρο με μια ειδική διαδικασία, που αν γίνει σωστά δίνει τη δυνατότητα στο δέντρο να τον ξαναδημιουργήσει πλήρως μετά από 9 περίπου χρόνια. Χρησιμοποιείται κυρίως στη εμφιάλωση αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς (δάπεδα,πίνακες ανακοινώσεων…).
 
Έχει πάρα πολλές ιδιότητες που τον κάνουν ιδανικό για πάρα πολλούς τομείς.
  • Φυσικός
  • Μεγάλη αντοχή
  • Αντέχει σε πολύ υψηλές και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
  • Ελαστικότητα
  • Μόνωση από αέρα,νερό και ήχο
  • Πολύ ελαφρύς
Όποιος είναι λάτρης του κρασιού σίγουρα θα πετάει στα σκουπίδια κάθε χρόνο δεκάδες φελλούς από κρασί. Αντί να τα πετάμε όμως στα σκουπίδια, μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα μόνοι μας πολύ χρηστικές κατασκευές.
 
Ας δούμε μερικές

1Σουπλά με κομμένο φελλό

Ίσως η πιο κλασσική κατασκευή που θα βρείτε είναι το σουπλά. Η ιδιότητα του φελλού να είναι αδιάβροχος το κάνει ιδανικό υλικό για τη κατασκευή του.
Πηγή : designsponge


2Χαλάκι μπάνιου από φελλούς κρασιού

Μια απλή και πολύ ωραία κατασκευή είναι και το χαλάκι μπάνιου.Αν και υπάρχουν και εμπορικά χαλάκια μπάνιου από φελλό μπορείτε να φτιάξετε ένα μόνοι σας πολύ εύκολα. Ο φελλός είναι υδρόφοβος και έτσι δε μουσκεύεται.
 
Πηγή : craftynest
 

Πολυέλαιος με φελλούς κρασιού

chandlier-7
Ίσως να μην είναι η πιο εύκολη κατασκευή αλλά είναι αρκετά πρωτότυπη και πολύ όμορφη.
 
Πηγή : moxandfodder
 

3Πίνακας ανακοινώσεων από φελλούς κρασιού

Αν και υπάρχουν οικονομικοί πίνακες ανακοινώσεων από φύλλο φελλού  στο εμπόριο μπορείτε να κάνετε μόνοι σας έναν από φελλούς κρασιού.Είναι πιο καλόγουστος και ξεφεύγει από τα τετριμμένα.
 
Πηγή : thediynurse
 

4Σφραγίδες

Μια ακόμα από τις πολλές ιδιότητες του φελλού είναι ότι είναι αρκετά μαλακός και δουλεύεται πολύ εύκολα. Έτσι μπορείτε με τη βοήθεια ενός λεπιδιού να φτιάξετε μόνοι σας αυτοσχέδιες σφραγίδες.
 
 

5Μπρελόκ για κλειδιά με φελλό κρασιού

Απλή εύκολη και πολύ βολική κατασκευή. Εκτός από τη πρωτοτυπία του προσφέρει και πρακτικότητα, καθώς ο φελλός επιπλέει. Οπότε αν ποτέ σας πέσουν τα κλειδιά στη θάλασσα ή σε κάποιο σημείο με νερό θα τα βρείτε αμέσως.
 
Πηγή : morningcreativity
 

6Επένδυση τοίχου με φελλό κρασιού

Ίσως λίγο δύσκολη και χρονοβόρα κατασκευή αλλά αρκετά πρωτότυπη.
 
Πηγή : simplyhomecents (η ιστοσελίδα διαγράφηκε)
 

7Ταμπελάκια για φυτά από φελλό κρασιού

Ο φελλός όπως είπαμε έχει τη ιδιότητα να είναι αδιάβροχος και να αντέχει εξαιρετικά στις υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες. Έτσι μπορούμε να τον κάνουμε ταμπελάκια για τα φυτά μας. Γράφεται εύκολα και δε υπάρχει περίπτωση να αλλοιωθεί από τις καιρικές συνθήκες και το πότισμα.
 
Πηγή : shineyourlightblog
 

8Κουρτίνα πόρτας

Μια ακόμα έξυπνη κατασκευή είναι κουρτίνα πόρτας για τις μύγες. Αν και απαιτεί αρκετούς φελλούς είναι σχετικά εύκολη κατασκευή.
 

9Λάμπα με φελλούς κρασιού

Έξυπνη και εύκολη κατασκευή.Ο φελλός αντέχει τις θερμοκρασίες και έτσι δε υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθεί από τη θερμοκρασία της λάμπας.
 
Πηγή : behance
 

 

10Bonus : Μερικές ακόμα καλλιτεχνικές κατασκευές

 
 
 
 
 
 
Προηγούμενο άρθροDIY σκαμπό σαλονιού από πλαστικά μπουκάλια
Επόμενο άρθροΦτιάξτε σφιγκτήρες από σωλήνες PVC
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια