Σκαμπό σαλονιού από πλαστικά μπουκάλια

0
 
Τα πλαστικά μπουκάλια είναι ένα υλικό που πετάμε στα σκουπίδια μετά από τη χρήση του.Μπορεί να φανεί χρήσιμο όμως σε πάρα πολλές κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μόνοι σας.
Μία από αυτές μπορεί να είναι ένα σκαμπό σαλονιού από πλαστικά μπουκάλια.
 
Η κατασκευή είναι σχετικά εύκολη και εκτός των πλαστικών μπουκαλιών, θα χρειαστείτε λίγο ύφασμα, θερμική κόλλα, δύο χαρτόνια και λίγο αφρολέξ. Τα υλικά αυτά είναι όλα σχετικά φτηνά,αλλά κάλλιστα μπορείτε να τα έχετε ήδη από άχρηστα ή παλιά αντικείμενα (πχ παλιός καναπές μπορεί να έχει και αφρολέξ και ύφασμα κατάλληλο για το σκαμπό).
 
Η διαδικασία είναι σχετικά απλή όπως είπαμε.
Αρχικά κολλάμε τα μπουκάλια μεταξύ τους με τη θερμική κόλλα δίνοντας τους το σχήμα που θέλουμε (κυκλικό ή τετράγωνο).Τα μπουκάλια καλό θα ήταν να είναι αναψυκτικών και όχι νερού. Ο λόγος είναι ότι τα μπουκάλια νερού είναι φτιαγμένα από λεπτότερο πλαστικό και συνήθως έχουν ραβδώσεις που τα βοηθούν να συμπιέζονται όταν είναι άδεια και θέλουμε να τα πετάξουμε στα σκουπίδια.Αντίθετα τα πλαστικά μπουκάλια των αναψυκτικών δε έχουν ραβδώσεις και είναι από πλαστικό μεγαλύτερου πάχους για να αντέχουν τις πιέσεις που τυχόν θα έχουν από το ανθρακικό.Έτσι έχουν σαφώς μεγαλύτερη αντοχή.
 
Όταν τα κολλήσουμε μεταξύ τους,τα κολλάμε πάνω στα χαρτόνια με θερμική κόλλα και με κολλητική ταινία για να είναι σταθερά όσο γίνεται.

Μετά κολλάμε πάνω το αφρολέξ στο πλάι και στο πάνω μέρος. 

Τώρα ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι είναι το ράψιμο του υφάσματος στις κατάλληλες διαστάσεις και το πέρασμά του στο σκαμπό.Θα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο από το σκαμπό χωρίς το αφρολέξ αλλά μικρότερο από το σκαμπό με το αφρολέξ,ώστε να παραμείνει σταθερό.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ kanenas@gmail.com) και επιλέξτε το κουτάκι «I'd rather post as a guest».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέρχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.