Σύστημα αποθήκευσης και οργάνωσης με ξύλινα τελάρα φρούτων

0
 
Υπάρχουν αρκετά υλικά που μπορούμε να βρούμε εντελώς δωρεάν, τα οποία αφού τα μεταποιήσουμε λίγο, να γίνουν πολύ χρηστικά. Ένα από αυτά είναι τα ξύλινα τελάρα φρούτων.
Υπάρχουν δύο βασικά είδη τελάρων φρούτων. Τα μίας χρήσης και των πολλαπλών χρήσεων. Τα μίας χρήσης είναι μικρά τελάρα από πολύ λεπτό ξύλο ή μοριοσανίδες, που συνήθως χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προϊόντων από το συσκευαστήριο αγροτικών προϊόντων στο μανάβικο.
Σχεδόν πάντα τα πετάνε στους κάδους έπειτα από κάθε χρήση.
 
Τα πολλαπλών χρήσεων είναι συνήθως μεγαλύτερα και φτιαγμένα από ξύλο μεγαλύτερου πάχους. Τον τελευταίο καιρό έχουν αντικατασταθεί τελείως από τα πλαστικά τελάρα και θα τα βρείτε μόνο σε ακριβά προϊόντα, κυρίως για λόγους design.
 
Τα μικρά ξύλινα τελάρα μίας χρήσεως, μπορείτε να τα βρείτε κατά δεκάδες, δίπλα σε κάποιον κάδο που έχει κοντά μανάβικο. Τα τελάρα αυτά, με την κατάλληλη επεξεργασία ή μετατροπή, μπορούν να αποκτήσουν αρκετές χρήσεις. Βέβαια έχουν και μειονεκτήματα. Τα βασικά είναι τα εξής:
  •  Το ξύλο είναι αρκετά λεπτό και έτσι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατασκευές που απαιτούν αντοχή.
  • Τα πλαϊνά κομμάτια του τελάρου είναι από κάποιο είδος μοριοσανίδας και έτσι δε μπορούν να έχουν τις ιδιότητες που έχει το κανονικό ξύλο.
  • Πολλές φορές είναι αρκετά λερωμένα από χυμούς φρούτων

Τελάρα αποθήκευσης

Η πιο απλή κατασκευή, που μπορείτε να κάνετε με τα ξύλινα τελάρα φρούτων είναι να τα μετατρέψετε σε καλαίσθητα κουτιά αποθήκευσης.
Χρειάζεται ελάχιστη επεξεργασία. Ουσιαστικά μόνο καθάρισμα τρίψιμο και βάψιμο.

 

 ξύλινα τελάρα φρούτων

Μετά από αρκετό καθάρισμα και τρίψιμο, λίγο λευκό ακρυλικό χρώμα και λίγη μπογιά μαυροπίνακα μετά από λίγες ώρες το αποτέλεσμα ήταν αυτό.

 

 DSC01869

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιακοσμητικά βιβλία από τούβλα
Επόμενο άρθροDIY σκαμπό σαλονιού από πλαστικά μπουκάλια
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια