Σύστημα αποθήκευση και οργάνωσης με ξύλινα τελάρα φρούτων

0
 
Wooden-lamps-6550x366Υπάρχουν αρκετά υλικά που μπορείς να βρεις πολύ εύκολα  δωρεάν και μεταποιώντας τα λίγο να γίνουν πολύ χρηστικά.Ένα από αυτά είναι τα ξύλινα τελάρα φρούτων.
Υπάρχουν δύο βασικά είδη τελάρων φρούτων. Τα μίας χρήσης και των πολλαπλών. Τα μίας χρήσης είναι μικρά τελάρα από πολύ λεπτό ξύλο ή μοριοσανίδες που συνήθως χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προϊόντων από το συσκευαστήριο αγροτικών προϊόντων στο μανάβικο.
Σχεδόν πάντα έχουν μία χρήση και τα πετάνε στους κάδους έπειτα.
 
Τα πολλαπλών χρήσεων είναι συνήθως μεγαλύτερα και φτιαγμένα από ξύλο μεγαλύτερου πάχους. Τον τελευταίο καιρό έχουν αντικατασταθεί από τα πλαστικά τελάρα.
 
Τα μικρά ξύλινα τελάρα μίας χρήσεως μπορείτε να τα βρείτε κατά δεκάδες δίπλα σε κάποιον κάδο που έχει κοντά μανάβικο.
 
Μπορεί με τη κατάλληλη επεξεργασία ή μετατροπή να αποκτήσει αρκετές χρήσεις. Βέβαια έχει και μειονεκτήματα

 
Το ξύλο είναι αρκετά λεπτό και έτσι δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατασκευές που θέλουν αντοχή
Τα πλαινά κομμάτια του τελάρου είναι από κάποιο έιδος μοριοσανίδας και έτσι δε μπορούν να έχουν τις ιδιότητες που έχει το κανονικό ξύλο.
Πολλές φορές είναι αρκετά λερωμένα από χυμούς φρούτων

Τελάρα αποθήκευσης

Η πιο απλή κατασκευή που μπορείτε να κάνετε με τα ξύλινα τελάρα φρούτων είναι να τα μετατρέψετε σε καλαίσθητα κουτιά αποθήκευσης.
Χρειάζεται ελάχιστη επεξεργασία. Ουσιαστικά μόνο καθάρισμα τρίψιμο και βάψιμο.

 

 ξύλινα τελάρα φρούτων

Μετά από αρκετό καθάρισμα και τρίψιμο, λίγο λευκό ακρυλικό χρώμα και λίγη μπογιά μαυροπίνακα μετά από λίγες ώρες το αποτέλεσμα ήταν αυτό.

 

 DSC01869

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ kanenas@gmail.com) και επιλέξτε το κουτάκι «I'd rather post as a guest».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέρχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.