Φτιάξτε σφιγκτήρες από σωλήνες PVC

0
 

DIY σφιγκτήρες από σωλήνες PVCΜια πολύ απλή και πολύ έξυπνη λύση για να φτιάξουμε αρκετούς σφιγκτήρες με μηδενικό σχεδόν κόστος, είναι οι σωλήνες PVC.
Μπορούμε να φτιάξουμε δεκάδες σφιγκτήρες από σωλήνες PVC μέσα σε ελάχιστη ώρα. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μία χοντρή σωλήνα PVC κατάλληλης διαμέτρου και ένα σιδεροπρίονο (ή σπαθοσέγα ή γενικά κάποιο τρόπο για να κάνουμε καθαρό κόψιμο σε σωλήνα PVC).
Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και προφανής. Απλώς κόβουμε το σωλήνα στο μήκος που θέλουμε.
Όσο πιο λεπτό τον κόψουμε, τόσο πιο «μαλακός» θα είναι ο σφιγκτήρας. Ενώ όσο πιο παχύ τον κόψουμε, τόσο πιο δυνατός θα είναι.
Έπειτα κόβουμε κάθετα τα κομμάτια που έχουμε κόψει κάνοντας τους ένα άνοιγμα και είναι έτοιμοι οι σφιγκτήρες.
Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε, είναι οι σωλήνες να έχουν μεγάλο πάχος (όχι διάμετρο, αλλά πάχος πλαστρικού) και να μην είναι οι απλοί που είναι λεπτοί, γιατί αυτοί είναι παντελώς ακατάλληλοι.
Δείτε το παρακάτω βίντεο που φαίνεται αναλυτικά όλη η διαδικασία και πόσο αποτελεσματικό είναι.

Τώρα το ερώτημα είναι το πόσο αποτελεσματικοί είναι. Από προσωπικά τέστ, μην περιμένετε να έχουν το ίδιο τέλειο κράτημα με ένα καλό βιδωτό σφιγκτήρα. Αλλά αν χρησιμοποιήσετε καλό χοντρό σωλήνα PVC τότε το κράτημα μπορεί vα είναι αντίστοιχο ενός μέτριου σφιγκτήρα τύπου τανάλια.

Προσοχή μην κάνετε υπερβολές με το πάχος του PVC. Αν πάτε σε μεγαλύτερα πάχη από αυτά που βλέπετε στο παραπάνω βίντεο, θα είναι τόσο «σφιγκτοί» που θα δυσκολέυεστε να τους ανοίξετε ακόμα και με τα δύο χέρια.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο10 κατασκευές με φελλό κρασιού που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας
Επόμενο άρθροDIY συρταριέρα από χαρτόνι
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια