Αν θέλετε μία οικονομική οθόνη 24 ιντσών, τότε η οθόνη LG 24M47VQ ίσως είναι αυτό που ψάχνετε. Μία 24αρα οθόνη με λιγότερο από 120 ευρώ, είναι σίγουρα μία από τις οικονομικότερες της αγοράς. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά της αναλυτικά

Τεχνικά χαρακτηριστικά οθόνης LG 24M47VQ


ΜοντέλοLG 24M47VQ
Τύπος πάνελ οθόνηςΤΝ (Twisted Nematic)
Διάμετρος24″ (23.6)
Μέγιστη ανάλυση1920 Χ 1080
Αντίθεση 5.000.000 : 1
CMD250 cd/m2
Απόκριση2 ms
Ρυθμός ανανέωσης60 MHz
Aspect Ratio16:9
Color GamutsRGB 72%
Είσοδοι1x HDMI
1 x DVI
1 x D-SUB
ΈξοδοιΗχείου
Τροφοδοσία19V / 1.3 A
Πρόσθετα χαρακτηριστικάSplit Screen
Reader Mode
Color Wizard
Power Saving Mode

 

Εντυπώσεις από οθόνη LG 24M47


Όταν αγοράζεις ένα από τα οικονομικότερα μοντέλα της αγοράς, γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται για κάποιο high-end μοντέλο. Οπότε δεν περιμένεις ούτε πολυτέλειες, αλλά ούτε και κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Αυτό ισχύει και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Η συγκεκριμένη οθόνη αγοράστηκε απο το Ε-shop.gr σε προσφορά από τα Crazy Sundays στα 115 ευρώ, τιμή πολύ δελεαστική για 24αρα.

Με το που ανοίγεις την συσκευασία, καταλαβαίνεις ότι δεν η LG δεν χαρίζει. Λιτή συσκευασία, λίγα παρελκόμενα (δεν έχει ούτε HDMI καλώδιο στην έκδοση για την Ελλάδα) και μία οθόνη που δεν σου γεμίζει το μάτι, ειδικά στα πλαστικά της.

Κακή βάση οθόνης

Και η βάση αλλά και ο κορμός της οθόνης, δεν είναι και κορυφαίας ποιότητας. Ειδικά η βάση είναι το πιο μεγάλο μειονέκτημα στην συγκεκριμένη οθόνη. Η σύνδεση είναι απλή, με κούμπωμα της βάσης στον κορμό και στην συνέχεια στην ίδια την οθόνη. Όσο καλά και να το κουμπώσετε, δεν είναι απολύτως σταθερή. Ειδικά η ένωση οθόνης-κορμού είναι εκεί όπου υπάρχει ο μεγαλύτερος τζόγος (οριζόντιος, κάθετα δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα).

Μικρή γωνία θέασης

Η γωνία θέασης σύμφωνα με τους κατασκευαστές είναι 170 μοίρες οριζόντια και 160 μοίρες κάθετα. Πρακτικά όμως είναι μικρότερη, ίσως και πολύ μικρότερη. Από τις 150 μοίρες οριζόντια και μετά, η παρακολούθηση είναι αρκετά δύσκολη, ενώ κάθετα είναι εκεί που υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού η γωνία είναι πολύ μικρότερη.

 Φυσικά αυτό είναι ένα γενικότερο πρόβλημα που έχουν όλες οι ΤΝ οθόνες, αλλά μάλλον στην συγκεκριμένη οθόνη είναι λίγο μεγαλύτερο.

Η αλήθεια είναι ότι οι 9/10 χρησιμοποιούν την οθόνη αποκλειστικά από το κάθισμα του γραφείου, αλλά αν ο σκοπός σας είναι κάποιος άλλος, ο οποίος θ απαιτεί θέαση από μεγαλύτερη γωνία, τότε ίσως υπάρχουν πολύ καλύτερες οθόνες να επιλέξετε (ειδικά οι νέες IPS).

Χρώματα, φωτεινότητα και απόκριση

Τεστάρισμα με home screen από το Khadas VIM (οι αλλοιώσεις στο λευκό στο search bar είναι από την φωτογραφική).

Τα χρώματα είναι αρκετά καλά, τουλάχιστον για μία low-end οθόνη. Ειδικά αν κάνετε σωστά τις ρυθμίσεις, δεν θα καταλάβετε και μεγάλες διαφορές από ακριβότερα μοντέλα. Το contrast είναι 5.000.000 : 1, ενώ ο χρόνος απόκρισης μόνο 2ms.

Η φωτεινότητα και αυτή είναι σχετικά καλή και κινείται στα standard της αγοράς, με 250 cd/m2 

3 Θύρες σύνδεσης

Η LG 24MF47 έχει 3 διαφορετικές θύρες σύνδεσης, οπότε μπορείτε να καλυφτείτε χωρίς μετατροπέα, ότι έξοδο και αν έχετε. Συγκεκριμένα έχει 1 χ HDMI, 1 χ DVI και 1 χ D-SUB (VGA). Περιέργως αρκετές οθόνες, ακόμα και πιο ακριβά μοντέλα δεν έχουν και τους 3 τύπους, οπότε είναι σίγουρα κάτι θετικό.

Αν κάνετε σύνδεση με HDMI ή DVI, μπορείτε να συνδέσετε το ηχείο απευθείας στην οθόνη, αφού έχει ειδική έξοδο για ήχο.

OSD μενού με αρκετές επιλογές

To κεντρικό μενού της οθόνης. Αριστερά επιλέγετε το μενού ρύθμισης, πάνω το γρήγορη ρύθμιση εικόνας και δεξιά την είσοδο της εικόνας.

Το μενού της οθόνης έχει αρκετές επιλογές είναι αρκετά εύχρηστο και έχει αρκετές επιλογές. Το χρησιμοποιείτε μέσω ενός κουμπιού τύπου joystick, το οποίο υπάρχει στο κέντρο της οθόνης, ακριβώς κάτω από το LED φωτάκι.

Έχει 5 presets (Reader 1, Reader 2, Game, Movie, Photo) για γρήγορη ρύθμιση αλλά και την δυνατότητα να ρυθμίσετε μόνοι σας φωτεινότητα, αντίθεση και χρώματα.

Κατανάλωση ρεύματος

Η κατανάλωση του ρεύματος δεν είναι μεγάλη, αλλά δεν είναι και μικρή για LED οθόνη χωρίς ηχεία ή mpeg4 αποκωδικοποιητή. Συγκεκριμένα οι προδιαγραφές της οθόνης είναι 25 Watt και η επίσημη ενεργειακή της κλάση είναι η Β (όταν άλλες ακριβότερες LED οθόνες έχουν Α+).

Με έναν ηλεκτρονικό μετρητή ενέργειας, η μέτρηση ήταν 22 Watt σε ρύθμιση με αρκετή φωτεινότητα και 14 Watt στην ρύθμιση Reader 1, η οποία έχει σχετικά χαμηλή φωτεινότητα. 

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έχει περίπου την ίδια κατανάλωση με μία καλή 17-19″ LCD οθόνη χωρίς LED.

Το τροφοδοτικό είναι εξωτερικό, με τάση 19V και μέγιστη ένταση ρεύματος 1.3 αμπέρ.

Screen Splitter (μόνο για Windows 7 και 8)

Η οθόνη έχει ειδική εφαρμογή, μέσω της οποίας μπορεί να γίνει split σε έως και 4 οθόνες. Αυτό είναι αρκετά χρήσιμο, εάν κάνετε κάποιες ταυτόχρονες εργασίες στον υπολογιστή, αφού οι 24 ίντσες είναι περίπου σαν δύο 17αρες οθόνες.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η ρύθμιση είναι δυνατή μόνο σε Windows 7 και 8 και σε MacOS. Σε Windows 10, αλλά και Linux, δεν φαίνεται να δουλεύει. 

Λίγα παρελκόμενα

Γενικά η συγκεκριμένη έκδοση για την χώρα μας είχε λίγα παρελκόμενα. Αν εξαιρεθεί η βάση, το μόνο που υπήρχε στην συσκευασία ήταν ένα D-SUB καλώδιο, το εγχειρίδιο χρήσης και ένα CD-ROM. Ούτε DVI καλώδιο, ούτε HDMI αλλά ούτε και κάποιος μετατροπέας. H ίδια οθόνη σε άλλες χώρες προσφέρει περισσότερα (όπως το HDMI καλώδιο).

Μικροπροβλήματα

Τώρα ας δούμε λίγο τα μικροπροβλήματα και γενικότερα τα μειονεκτήματα που έχει η LG 24M47VQ. Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, το πρώτο είναι η βάση της. Αν και δεν δείχνει ότι θα σπάσει, κουνιέται αρκετά με το παραμικρό κούνημα η οθόνη. Αν θέλετε να την τοποθετήσετε πάνω σε κάποιο γραφείο, το οποίο δεν είναι απολύτως σταθερό, σίγουρα θα έχετε θεματάκι.

Το επόμενο πρόβλημα είναι το πάνελ με τις θύρες σύνδεσης. Για κάποιο λόγο δεν είναι καλά στερεωμένο πάνω στο πλαστικό. Έτσι όταν βάζετε ή βγάζετε κάποιο καλώδιο κουνιέται αρκετά. Αυτό στην αρχή δεν είναι και τόσο πρόβλημα, αλλά μετά από 5-10 χρόνια χρήσης, σίγουρα θα αντιμετωπίσει κάποιο.

Σύνοψη : Όχι και άσχημη για τα λεφτά της


Η οθόνη LG 24MF47VQ δεν είναι μία οθόνη επιδόσεων, αλλά μία οικονομική οθόνη, για απλή καθημερινή χρήση. Με μόνη εξαίρεση την κακή βάση αλλά και την μέτρια γωνία θέασης, όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της είναι σχετικά καλά, τουλάχιστον για μία τόσο φθηνή οθόνη 24″.

Θετικά
  • Χαμηλή τιμή (115 από Crazy Sundays E-shop.gr)
  • Εύχρηστο μενού
  • 3 θύρες σύνδεσης
  • Καλή φωτεινότητα και χρόνος απόκρισης
Αρνητικά
  • Μέτρια γωνία θέασης
  • Υψηλή κατανάλωση για LED
  • Μικρό refresh rate
  • Κακή βάση
  • Λίγα παρελκόμενα

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣας χάλασε το βύσμα φόρτισης σε κινητό ή τάμπλετ. Τι μπορείτε να κάνετε!
Επόμενο άρθροΠανεύκολη λύση για να φτιάξετε πρωτότυπα πόμολα ντουλαπιών
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια