Πανεύκολη λύση για να φτιάξετε πρωτότυπα πόμολα ντουλαπιών

0
εποξικά πόμολα ντουλαπιών

Αν έχετε βαρεθεί τα κλασσικά μεταλλικά ή ξύλινα πόμολα για ντουλάπια, τότε ίσως ήρθε η ώρα να φτιάξετε μερικά μόνοι σας σε εντελώς πρωτότυπα σχέδια. Ο τρόπος πολύ απλός και παρουσιάζεται αναλυτικά σε ένα βίντεο από το κανάλι του youtube Stuff I Made.

εποξικά πόμολα ντουλαπιών

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι εποξική ρητίνη και φόρμες σιλικόνης! Οι φόρμες σιλικόνης είναι φόρμες για γλυκά ή για παγάκια, και είναι πολύ οικονομικές. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι είναι αντικολλητικές και έτσι ξεφορμάρονται πολύ εύκολα. Επίσης θα τις βρείτε σε χιλιάδες διαφορετικά σχέδια, μερικά από τα οποία είναι πολύ περίτεχνα (συνήθως αυτές για τα παγάκια).

 

Η εποξική ρητίνη είναι μία ρητίνη δύο συστατικών, τα οποία όταν αναμειχθούν σχηματίζουν μία πολύ ισχυρή επιφάνεια. Συνήθως είναι εντελώς διάφανη και ονομάζεται και υγρό γυαλί. Ο δημιουργός του βίντεο, χρησιμοποίησε εποξική ρητίνη πολυουρεθάνης για χύτευση, η οποία στεγνώνει πολύ πιο γρήγορα από την κανονική.

Εκτός από την εποξική ρητίνη και την φόρμα, το μόνο που χρειάζεται είναι μία βίδα, ενώ αν δεν θέλετε να είναι διάφανο το αποτέλεσμα (η εποξική ρητίνη είναι συνήθως εντελώς διάφανη), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια ειδική χρωστική ουσία.

Εποξική ρητίνη (όπως είπαμε, ονομάζεται και υγρό γυαλί) θα βρείτε σε επιλεγμένα χρωματοπωλεία και σε καταστήματα με είδη hobby. 

Διαφήμιση
ΜΕΣΩHackaday
ΠΗΓΗStuff I Made
Προηγούμενο άρθροReview: Οθόνη υπολογιστή LG 24M47VQ
Επόμενο άρθροΠως μπορείτε να φτιάξετε ένα απλό ξύλινο παστράγγουλο μέσα σε λίγα λεπτά
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια