Πως μπορείτε να φτιάξετε ένα απλό ξύλινο παστράγγουλο μέσα σε λίγα λεπτά

0
diy ξύλινο παστράγγουλο

Το παστράγγουλο είναι ένα μικρό ροκάνι, το οποίο χρησιμοποιείται για το πλάνισμα ακμών ή μικρών δοκαριών. Έχει πάντα δύο αντιδιαμετρικές λαβές και το μήκος του δεν ξεπερνάει τα 5 εκατοστά. Αν και είναι σχετικά οικονομικό εργαλείο (βρίσκετε Κινέζικα με λιγότερο από 5 ευρώ) μπορείτε να φτιάξετε ένα ξύλινο παστράγγουλο  μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.

Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ορθογώνιο κομμάτι από σκληρή ξυλεία και μία λάμα. Αν δεν έχετε έτοιμη λάμα, μπορείτε να την φτιάξετε και μόνοι σας, απλώς θα χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω, για το ακόνισμα και την σκλήρυνση.

Το πόσο απλή είναι η διαδικασία κατασκευής, μπορείτε να το δείτε στο βίντεο που ανέβασε πρόσφατα ο διάσημος Βρετανός ξυλουργός Paul Sellers. Παρότι το βίντεο είναι αρκετά μεγάλο (περίπου 50 λεπτά) αξίζει να το παρακολουθήσετε όλο, καθώς δείχνει αναλυτικά όλη την κατασκευή από το μηδέν (και ακόνισμα/σκλήρυνση λάμας). 

 

Αν θέλετε να δείτε ένα πιο ποιοτικό παστράγγουλο, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με ένα έτοιμο κιτ λάμας, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Διαφήμιση
ΠΗΓΗPaul Sellers
Προηγούμενο άρθροΠανεύκολη λύση για να φτιάξετε πρωτότυπα πόμολα ντουλαπιών
Επόμενο άρθροΑπλή μετατροπή φορητού σιδηροπρίονου ταινίας σε οριζόντιο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια