Απλή μετατροπή φορητού σιδηροπρίονου ταινίας σε οριζόντιο

0

Το σιδηροπρίονο ταινίας είναι ένα είδος πριονοκορδέλας, ειδικά κατασκευασμένο για να κόβει σίδηρο. Το βασικό πλεονέκτημα αυτού του εργαλείου είναι ότι μπορεί να κάνει καθαρές κοπές, χωρίς κάψιμο ή μεγάλη απώλεια υλικού. Όμως είναι εξαιρετικά ακριβό. Ειδικά τα καλά σταθερά κοστίζουν πάνω από 1000 ευρώ. Τα φορητά είναι πιο οικονομικά (200-500 ευρώ) αλλά είναι δύσκολο να κάνει κάποιος εντελώς κάθετες κοπές, κρατώντας τα με το χέρι.

Δυστυχώς για τα περισσότερα φορητά σιδηροπρίονα, δεν υπάρχει κάποιο έτοιμο σύστημα ή βάση, το οποίο μπορεί να τα μετατρέψει σε σταθερά. Έτσι αν κάποιος θέλει να κάνει αυτή τη μετατροπή, θα πρέπει να σχεδιάσει την βάση μόνος του. Σε ένα βίντεο από το κανάλι Making Stuff, παρουσιάζεται η διαδικασία μετατροπής για ένα φορητό σιδηροπρίονο ταινίας Bauer. Τα Bauer είναι φθηνά ερασιτεχνικά εργαλεία, τα οποία πωλούνται στην Αμερική, αποκλειστικά την αλυσίδα καταστημάτων Harbor Freight (όπως τα Parkside από τα Lidl στην Ελλάδα). 

Η μετατροπή δεν φαίνεται και πάρα πολύ δύσκολη, αφού αυτό που έκανε ήταν να φτιάξει μία μεταλλική βάση, να λύσει την λαβή και να συνδέσει το ηλεκτρικό κύκλωμα με ένα εξωτερικό διακόπτη. To μόνο πρόβλημα είναι με αυτόν τον τρόπο, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φορητό. Παρόλα αυτά μικρό το κακό, καθώς το συγκεκριμένο κοστίζει περίπου 100 ευρώ στην Αμερική.

Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με τα επαγγελματικά σταθερά σιδηροπρίονα ταινίας, καθώς υπολείπεται αρκετά σε ιπποδύναμη, δεν έχει σύστημα λίπανσης και δεν υπάρχει δυνατότητα για φαλτσοκοπές.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως μπορείτε να φτιάξετε ένα απλό ξύλινο παστράγγουλο μέσα σε λίγα λεπτά
Επόμενο άρθροΠως αλλάζουμε το πληκτρολόγιο σε ένα laptop
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια