Πριν λίγο καιρό είχαμε δει σε ένα βίντεο από τον διάσημο ξυλουργό Paul Sellers, πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα απλό ξύλινο παστράγγουλο μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Όμως το παστράγγουλο του κύριου Sellers ήταν περισσότερο μία λύση ανάγκης ή κάτι το οποίο δεν θα είχε και τόσο συχνή χρήση. Αν θέλετε να φτιάξετε ένα ποιοτικό ξύλινο παστράγγουλο, εφάμιλλο εμπορικών μοντέλων, τότε καλό είναι να παρακολουθήσετε το βίντεο που ανέβασε πριν λίγες ημέρες ο MikhAndMaker.

ξύλινο παστράγγουλο supereverything

Στην δική του εκδοχή, χρησιμοποιεί ένα ξύλινο τετράγωνο δοκάρι, το οποίο κόβει στο κατάλληλο μήκος και δημιουργεί τις κατάλληλες εγκοπές για την λάμα.  Η λάμα δεν είναι αυτοσχέδια, αλλά ένα έτοιμο κιτ λάμας της Veritas, με κόστος 40 ευρώ. Δηλαδή τα διπλά από όσα κοστίζει ένα μεταλλικό παστράγγουλο της Stanley και τα 6πλά από όσα κοστίζει ένα φθηνό Κινέζικο.

Στο κιτ υπήρχε και φυλλάδιο το οποίο έδειχνε αναλυτικά το σχέδιο και τις διαστάσεις, στις οποίες θα πρέπει να γίνει το παστάγγουλο, καθώς και όλα τα απαραίτητα μεταλλικά μέρη (πχ βίδες, μπρούτζινα παξιμάδια).

σκαρπέλο

Τα εργαλεία που χρησιμοποίησε δεν είναι πολύ ακριβά και συνήθως υπάρχουν ακόμα και σε ερασιτεχνικές αποθήκες. Συγκεκριμένα χρησιμοποίησε σιγάτσο, γιαπωνέζικο χειροπρίονο, κολαούζο, σκαρπέλο, ράσπα, τρυπάνι και ένα αυτοσχέδιο ταινιολειαντήρα χειρός.

Αλλά όπως είπαμε δεν πρόκειται για ένα απλό παστράγγουλο, αλλά για μία πάρα πολύ ποιοτική κατασκευή. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη διαδικασία κατασκευής στο –  ομολογουμένως – πολύ καλογυρισμένο βίντεο, από το κανάλι του Mikhandmaker στο Youtube.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜία προσιτή cable cam που επιτρέπει κινούμενες λήψεις σε συρματόσχοινο
Επόμενο άρθροΈνα ρολόι χειρός με ρετρό λαμπτήρες nixie
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια