Οθόνη από χαλασμένο laptop μετατρέπεται σε όμορφη οθόνη υπολογιστή

Δείτε πόσο εύκολο είναι να μετατρέψετε μια οθόνη από κάποιο χαλασμένο laptop, σε μία πολύ όμορφη και πρακτική εξωτερική οθόνη υπολογιστή ή και laptop.

0
Μετατροπή οθόνης από χαλασμένο laptop σε εξωτερική

Αν έχετε ένα παλιό laptop που έχει καεί η μητρική, τότε συνήθως η επισκευή είναι ασύμφορη. Βέβαια υπάρχουν αρκετά μέρη που μπορεί να αφαιρέσει κάποιος πριν το πετάξει, με την οθόνη να είναι ίσως το σημαντικότερο από αυτά. Μια καλή οθόνη, ειδικά αν πρόκειται για σχετικά καλό laptop με μεγάλη διάμετρο και ανάλυση, είναι πάρα πολύ χρήσιμη. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε διάφορα diy project, με το πιο εύκολο από αυτά να είναι η μετατροπή της σε εξωτερική οθόνη υπολογιστή.

οθόνη από χαλασμένο laptop

H διαδικασία να μετατρέψει κάποιος μια παλιά οθόνη laptop σε εξωτερική οθόνη υπολογιστή δεν είναι και τόσο δύσκολη διαδικασία. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να καταφέρετε να βγάλετε ανέπαφη την οθόνη από το laptop και να βρείτε από (συνήθως) εξωτερικό τον κατάλληλο controller για να μπορέσετε να την συνδέσετε.

ελεγκτής οθόνης laptop

Μία αρκετά καλή παρουσίαση του τρόπου που μπορεί να γίνει, η οποία συνδυάζεται και από πολύ όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα, είναι αυτή που φιλοξενείται στο κανάλι του youtube DIY Perks.

Εκεί ο δημιουργός επιλέγει ένα κομμάτι από 6αρι mdf ως πλάτη και ένα αυτοκόλλητο βινυλίου με ανάγλυφη επιφάνεια που θυμίζει ανθρακονήματα, κάνοντας την οθόνη να δείχνει σαν ακριβό εμπορικό κομμάτι.

Κάτι επιπρόσθετο που χρίζει αναφοράς, είναι ότι επειδή ο ίδιος ήθελε να την χρησιμοποιήσει σαν δεύτερη οθόνη σε ένα λειτουργικό laptop, έφτιαξε ένα μετατροπέα τον οποίο τον συνδέει απευθείας στο καλώδιο παροχής του laptop και έτσι τροφοδοτείται από εκεί η οθόνη.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY ξύλινη ραφιέρα σε σχήμα Χ
Επόμενο άρθροReview : Action Cam ELE Explorer 4K WiFi, μία οικονομική επιλογή για action cam

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια