Ένας προσιτός SLA 3D εκτυπωτής (στερεολιθογραφίας)

0
SLA 3d εκτυπωτής

Οι SLA 3D εκτυπωτές, είναι λίγο διαφορετικοί από τους κλασσικούς 3D εκτυπωτές, οι οποίοι χρησιμοποιούν πλαστικό νήμα (PP, ABS…) για την δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων. Οι SLA 3D εκτυπωτές ή εκτυπωτές στερεολιθογραφίας -όπως είναι πιο γνωστοί- αντί για πλαστικό χρησιμοποιούν υγρή ρητίνη η οποία στερεοποιείται με την βοήθεια υπεριώδους φωτός.

Η εκτύπωση με την στερεολιθογραφία γίνεται συνήθως ανάποδα και είναι υψηλότερης ανάλυσης από έναν κλασσικό 3D εκτυπωτή. Το μόνο πρόβλημα με αυτήν την τεχνολογία, είναι ότι είναι ακόμα αρκετά ακριβή. Ένας καλός SLA 3D εκτυπωτής κοστίζει πάνω από 2000 ευρώ, ενώ αν κάποιος θέλει έναν μεγάλο, με πολύ υψηλή ανάλυση, θα πρέπει να ξεπεράσει τα 5000. Έτσι, οι κοινοί θνητοί προτιμούν τους κλασσικούς 3D εκτυπωτές με το πλαστικό νήμα, ειδικά με την εμφάνιση των Κινέζικων, που κοστίζουν λιγότερο από 150 ευρώ πλέον.

Πρόσφατα όμως -μέσω του Kickstarter- παρουσιάστηκε ο Bean, ένας πολύ πιο προσιτός SLA 3D εκτυπωτής, που αν και έχει σχετικά μικρό μέγεθος, συγκεντρώνει αρκετά καλές κριτικές από τον τεχνολογικό τύπο. Ο κύριος λόγος για αυτό, είναι η πολύ καλή ανάλυση συνδυαζόμενο με την χαμηλή τιμή που έχει, αφού κοστίζει μόνο 400 δολάρια.

bean 3d εκτυπωτής

Αυτός είναι ο δεύτερος SLA 3D εκτυπωτής της ίδιας εταιρίας, αφού πριν 2 και κάτι χρόνια, είχαν κυκλοφορήσει και τον Titan, έναν αρκετά πιο μεγάλο SLA εκτυπωτή, με τιμή που ξεπερνούσε τα 2000 δολάρια. Ο Titan, εκτός από την αρχική επιτυχία μέσω του Kickstarter, έχει αρχίσει και πωλείται εμπορικά εδώ και μερικούς μήνες και θεωρείται ένας από τους καλύτερους SLA 3D εκτυπωτές. Έτσι, σε αντίθεση με άλλους πρωτοεμφανιζόμενους στον χώρο, για τους οποίους υπάρχουν πάντα σοβαρές αμφιβολίες για το αν εκπληρώσουν το project, το συγκεκριμένο δείχνει σίγουρα πολύ πιο ασφαλές.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Κονταροπρίονο μπαταρίας Florabest FAHE 18A1
Επόμενο άρθροReview/Unboxing: Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο Parkside PABS 16 A2

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια