Review/Unboxing: Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο Parkside PABS 16 A2

4

Το δραπανοκατσάβιδο που θα παρουσιαστεί αποτελεί μια εξελιγμένη έκδοση αντίστοιχων εργαλείων από την Parkside στα 18V και που κυκλοφορούν ανά περιόδους στα καταστήματα Lidl. Στο παρελθόν είχε γίνει αναφορά σε ένα άλλο μοντέλο το PABS-18V B4 μέσα από τις σελίδες αυτές. Σε τιμή μικρότερη των 50Ε και έρχεται να αντικαταστήσει το παλαιότερο μοντέλο της σειράς PABS 16 A1 με IAN: 270701.

Επισήμανση
Το συγκεκριμένο άρθρο είναι στη λογική του Unboxing / παρουσίασης. Δεν πρόκειται για προώθηση προϊόντος ούτε για διαφήμιση. Η ιστοσελίδα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εταιρία κατασκευής ή πώλησης του προϊόντος.

δραπανοκατσάβιδο Parkside

Μερικά χαρακτηριστικά του Parkside PABS 16 A2 εν συντομία


 • Ισχυρή επαναφορτιζόμενη μπαταρία τεχνολογίας ιόντων λιθίου 16V στα 2,0Α.
 • Ταχυφορτιστής 60 λεπτών με αυτόματη απενεργοποίηση φόρτισης
 • 19 προ-ρυθμιζόμενες βαθμίδες ροπής στρέψης και επιπλέον ρύθμιση διάτρησης
 • Ισχυρός ηλεκτροκινητήρας 2 ταχυτήτων και αβαθμίδωτη ρύθμιση αριθμού στροφών
 • Ταχυτσόκ μονού κάλυκα
 • Αυτόματο κλείδωμα τύπου SPINDLE LOCK
 • Διακόπτης ΟΝ/OFF με γρήγορο στοπ
 • Ενσωματωμένη λυχνία εργασίας LED (φακός)
 • Ένδειξη φόρτισης μπαταρίας 3ων βαθμίδων στο σώμα του εργαλείου
 • Αμφίπλευρη μαγνητική υποδοχή για 2 bit. Η συσκευασία περιέχει μόνο ένα.
 • Συμπαγής σχεδιασμός με εργονομικό εξοπλισμό μαλακής λαβής

 

parkside pabs

Το εργαλείο μαζί με όλα τα εξαρτήματα του έρχονται σε ένα μαύρο πλαστικό βαλιτσάκι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο καθώς δεν θα άντεχε σε καταπονήσεις Είναι όμως πολύ βολικό και κρατά τα πάντα συμμαζεμένα.

Parkside PABS

Στην συσκευασία θα δούμε

 • 1 x Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PABS 16 A2
 • 1 x Ταχυφορτιστής PABS 16 A2-2
 • 1 x Συστοιχία μπαταρίας PABS 16 A2-1
 • 1 x Μύτη PZ2 50 mm
 • 1 x Βαλιτσάκι μεταφοράς
 • 1 x Οδηγίες χρήσης

Parkside PABS

Με μια πρώτη ματιά παρατηρούμε την πλήρη απουσία γάντζου για ζώνη στην μπαταρία ή στο σώμα του εργαλείου σε σχέση με αντίστοιχα δραπανοκατσάβιδα και απουσία φωτεινών ενδείξεων φόρτισης μπαταρίας στο σώμα της. Οι ενδείξεις αυτές πλέον έχουν μεταφερθεί στο σώμα του εργαλείου και είναι 3 στιγμών. Προσωπικά καλύτερα μιας και κατά την διάρκεια της χρήσης του εργαλείου έχουμε άμεση εικόνα για το ποσοστό φόρτισης.

Η λαβή παραμένει το ίδιο εργονομική, κατ’ εμέ δεν άλλαξε καθόλου και για ακόμα μία φορά η λυχνία LED που φωτίζει την περιοχή εργασίας, παραμένει να δείχνει ελαφρώς πιο χαμηλά από ότι πρέπει.

Τεχνικά χαρακτηριστικά και σύγκριση με παλαιότερο μοντέλο

Μοντέλο/Χαρακτηριστικά

PABS 16 A2 (νέο)

PABS 16 A1 (παλαιό)

Ονομαστική τάση

16 V (συνεχές ρεύμα)   16 V (συνεχές ρεύμα)

Μηχανισμός μετάδοσης

 Μηχανισμός 2 ταχυτήτων  Μηχανισμός 2 ταχυτήτων

Αριθμός στροφών άνά ταχύτητα

  

Ρελαντί – 1η ταχύτητα

0 – 400 rpm    0 – 400 rpm

2η ταχύτητα

 0 – 1300 rpm  0 – 1300 rpm

Μέγιστη ροπή στρέψης

 25 nm 25 nm

Εύρος σύσφιξης

 Ταχυτσοκ  Ø 10 mm  Ταχυτσοκ  Ø 10 mm

Διάμετρος διάτρησης

 

Χάλυβας: 10 mm

Ξύλο: 25 mm

 

Χάλυβας: 10 mm

Ξύλο: 25 mm

Ισχύς – Πυκνότητα ενέργειας

32 Watt – 32 Wh  24 Watt – 24 Wh

Ταχ/τής (μπαταρία)

 PABS 16 A2-1  PABS 16 A1-1

Τύπος

Lion Lion

Ονομαστική τάση

16V 16V

Χωρητικότητα μπαταρίας

2 Ah 1.5 Ah

 ΕΙΣΟΔΟΣ / Input Ονομαστική τάση:

230 – 240 V ~, 50 Hz (εναλλασσόμενο ρεύμα) 230 – 240 V ~, 50 Hz (εναλλασσόμενο ρεύμα) 

Απορρόφηση ισχύος

45 W 33 W

ΕΞΟΔΟΣ / Output Ονομαστική τάση

 17 V (συνεχές ρεύμα)  16 V (συνεχές ρεύμα)

Ρεύμα φόρτισης Διάρκεια φόρτισης  Ασφάλεια (εσωτερικά)

 • 2,4 Α
 • περ. 60 λεπτά
 • 2 A
 • 1,8 A
 • περ. 60 λεπτά
 • 2 A

 

 

Ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους βρίσκονται στην χωρητικότητα της μπαταρίας με το τελευταίο μοντέλο να υπερτερεί για 8 Watt και με απλά λόγια μεταφράζονται σε μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης ανά φόρτιση και στον ταχυφορτιστή που είναι πιο ενισχυμένος.

Το ταχυτσόκ παραμένει εξίσου απλό αλλά αξιόπιστο όπως και ο διακόπτης αλλαγής φοράς στο κέντρο του εργαλείο στο σημείο που ενώνεται η λαβή βέβαια θα περίμενε κανείς να έχει βελτιωθεί σε σχέση με τα παλιά αλλά και εδώ είναι μείον .

Η διπλή θέση για bit πλέον εξυπηρετεί μιας και σε παλαιότερα μοντέλα υπήρχε μόνο μία. Δεν παρουσίασε προβλήματα κατά την διαδικασία του βιδώματος και του τρυπήματος

Στην χρήση δεν θα κουράσει καθόλου, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι πολύ ικανοποιητική για την χωρητικότητά της και σε γενική ομολογία για την τιμή του είναι μια πολύ καλή πρόταση για όποιον θα αποκτήσει το πρώτο του επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο.

Τέλος από προσφορά φυλλαδίου στο παρελθόν ανακαλύπτουμε ότι όλα τα εργαλεία της Parkside θα φέρουν την ίδια μπαταρία, πράγμα που συνεπάγεται ότι έχοντας στην κατοχή μας δύο ή περισσότερα εργαλεία οι μπαταρίες τους θα συνδυάζονται Είτε πρόκειται για την σειρά με 20v μπαταρίες είτε στην περίπτωσή μας με 16V ή 18V.

Μπαταρίες για αυτό το εργαλείο, μπορείτε να βρείτε είτε μέσω του Ελληνικού σέρβις (αναγράφεται στο τέλος του άρθρου) είτε μέσω της ιστοσελίδας της εταιρίες kompernass. H μπαταρία για το συγκεκριμένο κοστίζει 20 ευρώ και τα ταχυδρομικά είναι 5 ευρώ για Ελλάδα.

 

Το κουτί του εργαλείου φέρει διάφορες επιγραφές με γνωστές πιστοποιήσεις Αυτό που απουσιάζει είναι ένα ξεκάθαρο “Made in”. Υπάρχει βέβαια στην βάση του κουτιού ένα πλανευτικό “χώρα παραγωγής Κίνα” (όχι στα Ελληνικά ή Αγγλικά) άσχετα του προμηθευτή-παραγωγού. Φαντάζει σαν τα μωρομάντηλά τους που αναγράφουν ότι κατασκευάζονται στην Ε. Ένωση και ξαφνικά με μικρά γράμματα σε μια γωνία έχει τυπωμένο και το: “Made in Israel”.

 

Συνοψίζοντας, το δραπανοκατσάβιδο φυσικά και ΔΕΝ προορίζεται για επαγγελματική χρήση παρά για οικιακή-ερασιτεχνική ενώ σίγουρα θα την βρουν πολύ χρήσιμη και οι χομπίστες. Η 3ης εγγύηση προσφέρει μια καλή λύση σε θέματα επισκευών ή βλαβών και από προσωπική εμπειρία το κέντρο υποστήριξης είναι πάρα πολύ εξυπηρετικό και πρόθυμο. Πίσω από τα Lidl κρύβεται ένα καλά οργανωμένο aftersales τμήμα. Καλά μαστορέματα!

Εγχειρίδιο : Εδώ και εδώ.

Κωδικός : IAN 280213

Σελίδα προϊόντος : Εδώ

Στοιχεία κατασκευαστή : KOMPERNASS HANDELS GMBH (είναι ο εισαγωγέας τελικά)
BURGSTRASSE 21
44867 BOCHUM GERMANY www.kompernass.com

Service την ημέρα σύνταξης του άρθρου

Σέρβις Ελλάδα

Tel.: 801 5000 019 (0,03 EUR/Min.)

E-Mail: kompernass@lidl.gr

Σέρβις Κύπρος

Tel.: 8009 4409

E-Mail: kompernass@lidl.com.cy

 

Μερικά άλλα Reviews για εργαλεία Parkside


Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνας προσιτός SLA 3D εκτυπωτής (στερεολιθογραφίας)
Επόμενο άρθροΠως κάνουμε χημική πυρογραφία

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
4 Comments
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
εγώ

“….δεν πρόκειται για προώθηση ούτε για διαφήμιση”. Το ότι είσαστε πιο αναλυτικοί και από την ίδια την κατασκευάστρια εταιρία και το ότι έχετε τόσα άρθρα για τα parkside, απλά έτυχε. Το ξέρετε ότι γελάμε με τις γελοιότητες που γράφετε, έτσι;

admin

Όταν θες να κάνεις “review” πρέπει να είσαι πιο αναλυτικός από αυτόν που στο πουλάει αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα, απλώς κάνεις copy paste το διαφημιστικό που βάζουν στη σελίδα τους και τελειώνεις. Και ειδικά στα PARKSIDE είναι σημαντικό, καθώς το εγχειρίδιο και πολλές φορές και τα χαρακτηριστικά που διαφημίζουν είναι λάθος ή απλώς μεταφρασμένα από την Γερμανική/Αγγλική εκδοχή. Και συνήθως ο μεταφραστής δεν γνωρίζει τίποτα από εργαλεία, οπότε αρκετοί όροι και χαρακτηριστικά είναι λάθος μεταφρασμένα και μπερδεύουν κόσμο (τελευταία έχουν βελτιωθεί σε αυτό το κομμάτι για να λέμε την αλήθεια). Για παράδειγμα τα πρώτα χρόνια που είχε φέρει τα… Διαβάστε περισσότερα »

Kyriak

Γεια σας ,έχω ήδη το PABS 16 A2 το δουλεύω συχνά ερασιτεχνικά χωρίς κανένα πρόβλημα.Βλεπω τώρα έχει το PABS 20LI D4, πιστεύετε έχει διαφορά σε απόδοση- αντοχή?

admin

Ναι σίγουρα υπάρχει διαφορά στην απόδοση. Το 20V θεωρητικά είναι αρκετά πιο ισχυρό από το 16V. Βέβαια είναι και λίγο πιο μεγάλο. Τώρα κατά το πόσο είναι τόσο σημαντική που αξίζει να δώσετε ξανά λεφτά αν το 16V είναι λειτουργικό είναι σίγουρα σχετικό. Απλώς το 20V ανήκει σε μία σειρά εργαλείων που έχουν ίδια μπαταρία, αν σκοπεύετε να αγοράσετε στο μέλλον κάποιο από τα άλλα της σειράς, αξίζει να το αγοράσετε μόνο και μόνο για την έξτρα μπαταρία.