To πολυεργαλείο είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι. Όπως λέει και το όνομά του, μπορεί να κάνει αρκετές εργασίες, έτσι ειδικά σε κάποιον που δεν έχει την δυνατότητα να αγοράσει αρκετά εργαλεία, είναι μία πολύ καλή λύση, αφού μπορεί να γίνει τριβείο, ξύστρα και πριόνι. Τα εξαρτήματα που παίρνει είναι αρκετά, ίσως και δεκάδες. Τα πιο δημοφιλή είναι αυτά που το μετατρέπουν σε τριβείο δέλτα και οι λάμες κοπής ξύλου και μετάλλου. Τα καλά επώνυμα (πχ Bosch) συνήθως κοστίζουν 5-15 ευρώ το ένα, αν και πωλούνται συνήθως σαν σετ λίγο πιο οικονομικά. Αυτό το σετ με τα 8 εξαρτήματα πολυεργαλείου από Κίνα, που θα δούμε στο άρθρο κοστίζει περίπου 10 ευρώ, με αγορά απευθείας από την Κίνα.

Τι εξαρτήματα περιλαμβάνει το σετ


 • Ένα πέλμα για κυκλικό τριβείο 115 χιλιοστών
 • Ένα πέλμα για τριγωνικό τριβείο
 • Ένα πέλμα για τριβείο δέλτα (μικρό)
 • Μία ξύστρα επίπεδη
 • Μία ξύστρα με κλίση
 • Ένα εξάρτημα ίσιας κοπής 10 χιλιοστών για ξύλο
 • Ένα εξάρτημα ίσιας κοπής 20 χιλιοστών για ξύλο
 • Ένα εξάρτημα ίσιας κοπής 33 χιλιοστών για ξύλο

Εντυπώσεις από το σετ με τα εξαρτήματα πολυεργαλείου από Κίνα


Από την πρώτη στιγμή που θα παραλάβει κάποιος το πακέτο, καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται για κάποιο premium προϊόν. Σε αντίθεση με τα επώνυμα, τα οποία είναι συνήθως σε σκληρό πλαστικό ή ακόμα και κανονική θήκη (πχ τo σετ της dewalt) αυτά έρχονται τυλιγμένα σε μια νάιλον σακούλα, λες και αγοράζεις χύμα όσπρια.

Βέβαια, το πως είναι η συσκευασία είναι το λιγότερο που ενδιαφέρει κάποιον. Το θέμα είναι να κάνουν σωστά την δουλειά για την οποία προορίζονται. Καταρχάς το πρώτο που παρατηρείς ανοίγοντας την «συσκευασία» είναι ότι όλα είναι από ανοξείδωτο ατσάλι. Το οποίο από την μία ακούγεται πολύ καλό, αλλά ίσως να μην είναι και τόσο. 

Τα περισσότερα επώνυμα εξαρτήματα, είναι φτιαγμένα από ειδικά σκληρυμένο ατσάλι και είναι συνήθως μαύρα. Το ανοξείδωτο ατσάλι, αν και είναι αρκετά σκληρό, σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με ειδικά κάποιο το οποίο έχει περάσει από διαδικασία σκλήρυνσης. Όποιος έχει προσπαθήσει να τρυπήσει ένα τέτοιο μέταλλο, ξέρει ακριβώς πόσο δύσκολο είναι. Τα συγκεκριμένα σίγουρα δεν είναι έτσι. Από ότι φαίνεται είναι απλό ανοξείδωτο ατσάλι.

 

Τώρα για τα πέλματα του τριβείου. Αυτά φαινομενικά δείχνουν αρκετά καλύτερα και μάλλον είναι ο μοναδικός λόγος που αξίζει να αγοράσει κάποιος αυτό το σετ. Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθούν με κανένα επώνυμο πέλμα, αλλά αν τα προσέξετε και τα χρησιμοποιείτε πάντα με καλό γυαλόχαρτα, μάλλον θα κρατήσουν αρκετά.

Πάρα πολύ φτηνά
Η πολύ χαμηλή τους τιμή είναι σίγουρα το πιο μεγάλο πλεονέκτημα. Για παράδειγμα ένα τέτοιο πέλμα στην αγορά κοστίζει 7+ ευρώ, οπότε και τα τρία μαζί με 10 ευρώ + άλλα 5 εξαρτήματα, είναι σίγουρα μία πολύ καλή προσφορά.
Ποιότητα κατασκευής
Για να δείτε την διαφορά στην ποιότητα, το τριγωνικό πέλμα, ήρθε με ξεκολλημένη την μία γωνία. Με λίγη κόλλα διορθώνεται σε ένα λεπτό, αλλά αυτό δεν θα το συναντούσατε ποτέ σε επίσημο εξάρτημα bosch ή dewalt. Επίσης, σχεδόν σε όλα, υπάρχει μία αγριάδα στις ακμές του μετάλλου, το οποίο πολύ απλά σημαίνει ότι δεν μπήκαν στον κόπο να τις λειάνουν με ένα γυαλόχαρτο. Το ίδιο έγινε και για τα σημεία που έχουν πονταριστεί, στα οποία είναι ακόμα εμφανή τα μαυρίσματα.

εξαρτήματα πολυεργαλείου
Εμφανή τα μαύρα σημάδια του πονταρίσματος, όπως επίσης και ότι το δεξιά δεν είναι ίσια κολλημένο.

Όλα αυτά είναι μικρολεπτομέρειες, που δεν έχουν και τόσο πρακτική σημασία, αλλά για άλλη μια φορά δείχνουν γιατί τα επώνυμα ανταλλακτικά είναι αρκετά ακριβότερα από τα ανώνυμα.

Σε ποια πολυεργαλεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί


Αυτό το σετ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα κοινά πολυεργαλεία, με την μόνη επισήμανση, ότι σε αυτά που έχουν το αυτόματο σύστημα αλλαγής με το μοχλό(όπως πχ αυτό το Parkside), μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε ξεβιδώνοντας την βίδα και όχι με τον μοχλό.

Η υποδοχή λοιπόν κάνει και για όσα έχουν ορθογώνια πιράκια αλλά και για όσα έχουν στρογγυλά.

Που μπορείτε να τα βρείτε


Το συγκεκριμένο σετάκι, δεν πρέπει να υπάρχει στην Ελλάδα. Αγοράστηκε απευθείας από Κίνα και ειδικότερα από το Gearbest. To συνολικό κόστος μαζί με τα  μεταφορικά ήταν περίπου 11 και κάτι ευρώ. Το ποσό αυτό είναι κάτω από το νόμιμο όριο, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθούν επιπλέον φόροι και δασμοί κατά την είσοδο στην χώρα μας.

Το συγκεκριμένο σετ με τα 8 εξαρτήματα έχει περίπου 15 ευρώ.

Στο Gearbest εκτός και από σετ, μπορείτε να αγοράσετε και ξεχωριστά τα εξαρτήματα που βρίσκονται στο σετ, αν και σίγουρα πιο οικονομικό είναι να τα αγοράσετε όλα μαζί. Εκτός από αυτά τα 8 έχει και περίπου άλλα 20 διαφορετικά, κάποια από τα οποία δείχνουν πολύ καλύτερης ποιότητας με το κάθε ένα να κοστίζει 2-3 ευρώ περίπου.

Για περισσότερα και πιο αναλυτικά σχετικά με αγορές από το Gearbest, μπορείτε να διαβάσετε και σε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό.

Σύνοψη : Μέτρια ποιοτικά, αλλά πολύ οικονομικά


Αυτό το Κινέζικο σετ με εξαρτήματα πολυεργαλείου, είναι μία πάρα πολύ οικονομική επιλογή για όσους θέλουν να έχουν εξαρτήματα για ερασιτεχνική χρήση. Παρότι η ποιότητα κατασκευής δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή των επωνύμων, το πολύ χαμηλό τους κόστος, τα κάνει αρκετά δελεαστικά. Ειδικά για όσους επιθυμούν τα 3 διαφορετικά πέλματα του τριβείου.

Θετικά
 • Πολύ χαμηλή τιμή
 • 3 πέλματα για τριβείο (τα δύο εκ των οποίων είναι δύσκολο να τα βρει κάποιος)
Αρνητικά
 • Απλό ανοξείδωτο ατσάλι
 • Μόνο για ερασιτεχνική χρήση
 • Εμφανείς ατέλειες

 

Διαφήμιση
ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
ΤΙΜΗ
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
Προηγούμενο άρθροΜία διαφορετική τεχνική για να κολλήσετε ρωγμή ξύλου
Επόμενο άρθροReview: 7 Port USB 3.0 Hub και συναφή προϊόντα
review-8-exartimata-polyergaleiouΣίγουρα όχι και τα καλύτερα εξαρτήματα πολυεργαλείου που μπορείτε να βρείτε, αλλά είναι τόσο φτηνά, που αν δεν έχετε κανένα ή απλώς θέλετε να αγοράσετε απλώς τα πέλματα για το τριβείο, είναι μία καλή επιλογή. Μόνο για ερασιτεχνική χρήση!
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
4 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια