Ο Chris Schwarz είναι ένας αρκετά διάσημος ξυλουργός, που για χρόνια αρθρογραφεί στο Αμερικάνικο περιοδικό ξυλουργικής, Popural Woodworking. Μέσα από το περιοδικό και το blog του στην ιστοσελίδα, δίνει κατά καιρούς κάποιες εξαιρετικές συμβουλές που απευθύνονται κυρίως σε αρχάριους. Μία τέτοια συμβουλή είναι και το πως μπορεί κάποιος να κολλήσει αποτελεσματικά μία μεγάλη ρωγμή ξύλου.
Οι ρωγμές στο ξύλο, γίνονται συνήθως όταν το ξύλο στεγνώνει από την υγρασία, αλλά και πολλές φορές όταν ασκείτε υπερβολική πίεση κάθετα στα νερά του ξύλου. Η τεχνική αυτή αφορά κυρίως την δεύτερη περίπτωση, δηλαδή όταν από κάποιο λάθος ασκήθηκε υπερβολική πίεση και σχίστηκε ένα επεξεργασμένο κομμάτι.
Ο ίδιος χρησιμοποιεί αυτήν την τεχνική για το κάθισμα μίας καρέκλας, αλλά λογικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Το «μυστικό» της επιτυχίας για να κολλήσει καλύτερα μία ρωγμή ξύλου, κρύβεται πίσω από την αραίωση της ξυλόκολλας αλλά και της εσωτερικής πίεσης που δημιουργείται μέσω μίας καβίλιας.

Σύμφωνα με τον Chris Schwarz, η αραίωση της ξυλόκολλας με νερό, γίνεται για να εισχωρήσει πιο καλά μέσα στο ξύλο αλλά και να καθυστερήσει λίγο η διαδικασία της σκλήρυνσης. Η εσωτερική πίεση, γίνεται με την βοήθεια μίας καβίλιας/βέργας η οποία κόβεται και σχίζεται με μία σφήνα, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που στερεώνουμε τις λαβές πάνω σε σφυριά και τσεκούρια. Έτσι μαζί με την εξωτερική πίεση που ασκείται από τους σφιγκτήρες, κάνει την ένωση πολύ πιο γερή.
Περισσότερες πληροφορίες ,μπορείτε να δείτε στην αρχική δημοσίευση από το blog του στο περιοδικό Popular Woodworking