Τώρα που πλησιάζει σιγά σιγά το καλοκαίρι, όλοι περνούμε ολοένα και περισσότερο χρόνο στον κήπο ή το εξοχικό. Και ο καλύτερος τρόπος για να ξεγνοιάσει κάποιος, ειδικά τις μεσημεριανές ώρες, είναι ξαπλωμένος σε μία αιώρα. Όσοι έχουν την τύχη να έχουν δύο μεγάλα δέντρα σε κοντινή απόσταση, συνήθως χρησιμοποιούν αυτά ως στήριγμα. Όμως αυτό δεν συμβαίνει στις περισσότερες των περιπτώσεων. Αν και υπάρχουν και εμπορικά κομμάτια, αυτά είναι συνήθως «παιδικά». Οπότε τι γίνεται αν θέλουμε μία ανθεκτική αιώρα για να αντέξει έναν άντρα 100+ κιλών:

Ο γνωστός Youtuber Peter Brown, σε ένα πρόσφατο βίντεο, μας δείχνει πως μπορεί να φτιάξει κάποιος εύκολα μία πολύ ανθεκτική αιώρα, η οποία χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να σπάσει.

Η κατασκευή είναι φτιαγμένη από 100αρα τετράγωνη κοιλοδοκό και αντίστοιχο ξύλινο δοκάρι. Η κοιλοδοκός χρησιμοποιήθηκε για την δημιουργία της βάσης και τα δοκαριά για κολώνες υποστήριξης τις αιώρας.

ανθεκτική αιώρα

Την κοιλοδοκό, ο ίδιος την έκοψε μόνος του, αλλά αν δεν έχετε δισκοπρίονο σιδήρου, μπορείτε να ζητήσετε να σας την κόψουν στο κατάστημα σιδηρικών.

ανθεκτική αιώρα

Η βάση έγινε με σε δύο ξεχωριστά μέρη, στα οποία 3 κομμάτια κολλήθηκαν σε σχήμα σταυρού και ένα -αυτό που θα συγκρατεί την ξύλινη κολόνα στήριξης- κολλήθηκε λοξά. Τα κομμάτια της ξύλινης δοκού, μπήκαν χωνευτά μέσα στην κοιλοδοκό και χρησιμοποιήθηκαν σφήνες αλλά και μεγάλες βίδες για επιπλέον ασφάλεια.

Το κόστος της κατασκευής δεν αναφέρεται, αν και δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 50 ευρώ (η κοιλοδοκός 100χ100 έχει περίπου 8 ευρώ το μέτρο, ενώ περίπου ίδια τιμή και η δοκός).

Δείτε όλη την κατασκευή στο παρακάτω βίντεο, ενώ αν θέλετε να δείτε περισσότερα βίντεο από τον ίδιο δημιουργό καλό είναι να εγγραφείτε στο κανάλι του.

 

Άλλες όμορφες κατασκευές από τον ίδιο δημιουργό


Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: 7 Port USB 3.0 Hub και συναφή προϊόντα
Επόμενο άρθροΈνα διαφορετικό diy παγκάκι από παλέτα

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια