Review: Οδηγός στερέωσης και κοπής Parkside PSS 1 B1

4
Οδηγός στερέωσης και κοπής Parkside PSS 1 B1

O οδηγός στερέωσης και κοπής Parkside PSS 1 B1 είναι ένας συνδυασμός οδηγού-ράγας και σφιγκτήρα. Είναι φτιαγμένος από αλουμίνιο και το κόστος του ήταν 11.99 ευρώ, φυσικά από κατάστημα Lidl.

Εντυπώσεις από οδηγό στερέωσης και κοπής Parkside PSS 1 B1

Οδηγός στερέωσης και κοπής Parkside PSS 1 B1

O συγκεκριμένος οδηγός κοπής είναι σίγουρα ένα πολύ χρήσιμο εξάρτημα. Είναι από προφίλ αλουμινίου με μήκος 122 εκατοστά, ενώ στο κάτω μέρος έχει ένα σύστημα σύσφιξης και στερέωσης, το οποίο έχει μέγιστο άνοιγμα 100 εκατοστά.

Δηλαδή με απλά λόγια, παρότι το συνολικό μήκος του αλουμινίου είναι 122 εκατοστά, μπορεί να στερεωθεί  σε επιφάνεια η οποία έχει το πολύ πλάτος 1 μέτρο.

Τώρα το βασικό σε αυτούς τους οδηγούς, είναι να είναι απολύτως ίσιοι και ο συγκεκριμένος είναι. Δεν φαίνεται να χάνει ούτε μοίρα, το οποίο σίγουρα είναι καλό. Βέβαια δείχνει να έχει κάποια κίνηση, οπότε το σκέβρωμα δεν είναι κάτι το οποίο αποκλείεται αν το κακομεταχειριστείτε.

Στο πάνω μέρος έχει εκατέρωθεν δύο μικρές πτυχώσεις, οι οποίες πιθανώς βολεύουν στην τοποθέτηση κάποιων εργαλείων και την χρησιμοποίηση του ως ράγα. Ίσως κάποιο από τα Parkside να κάθεται πάνω σε αυτή την πτύχωση (αν κάποιος γνωρίζει σίγουρα και το επιθυμεί, μπορεί να το αναφέρει στα σχόλια). Τα περισσότερα κοινά πάντως δεν έχουν τέτοιο πέλμα. Βέβαια μπορεί να φτιάξει κάποιος εύκολα ένα τέτοιο πέλμα από πλαστικό ή και ξύλο και να το χρησιμοποιεί και ως ράγα.

Οδηγός στερέωσης και κοπής Parkside PSS 1 B1

Τώρα όσον αναφορά το σύστημα σύσφιξης. Είναι σίγουρα αρκετά πρακτικό, αφού γλυτώνεις από την ταλαιπωρία των σφιγκτήρων. Στα θετικά του, ότι υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης σε γωνία έως 20 μοιρών.

Οδηγός στερέωσης και κοπής Parkside PSS 1 B1

Οι σιαγόνες είναι κυματιστές από σχετικά μαλακό πλαστικό και έτσι δεν κάνουν σημάδια στα σκληρά ξύλα, ενώ πρέπει να τις πιέσετε αρκετά ακόμα και για τα μαλακά. Ο μηχανισμός σύσφιξης είναι περίπου ίδιας λογικής όπως είναι με τους σφιγκτήρες. Δηλαδή η μία άκρη είναι σταθερή στη γωνία και η άλλη με την πίεση ενός μοχλού, πλησιάζει σταδιακά την άλλη άκρη. Η απελευθέρωση γίνεται σχετικά εύκολα, τραβώντας προς τα πίσω την ασφάλεια που υπάρχει στην κινούμενη σιαγόνα.

Η τιμή του, όπως είπαμε, ήταν 11.99 η οποία είναι αρκετά καλή. Αντίστοιχοι οδηγοί σε ebay και amazon δείχνουν να ξεκινούν από τα 20 ευρώ, ενώ υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι κοστίζουν και πάνω από 100 ευρώ.

Σίγουρα αν είχε και πέλμα το οποίο θα χρησιμοποιούσε τον οδηγό ως ράγα, θα ήταν ιδανική επιλογή. Βέβαια ακόμα και χωρίς αυτό, πάλι είναι ένα χρήσιμο εξάρτημα σε πάρα πολύ καλή τιμή.

Επίσης κάτι το οποίο θα το βελτίωνε, θα ήταν η δυνατότητα να συνδεθούν 2 οδηγοί μαζί, ώστε να μπορεί να κόψει κάποιος μεγαλύτερες διαστάσεις. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ότι είναι δυνατό, τουλάχιστον χωρίς πατέντα.

Θετικά

  • Καλή τιμή
  • Αλουμίνιο
  • Σύστημα σύσφιξης

Αρνητικά

  • Δεν έχει ειδικό πέλμα για να χρησιμοποιηθεί ως ράγα
  • Δεν είναι προεκτάσιμημο
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY ξύλινη μπανιέρα από συγκολλητή ξυλεία
Επόμενο άρθροΜία αυτόματη ψηφιακή ραπτομηχανή που πλέκει μόνη της
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
4 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια