Μία αυτόματη ψηφιακή ραπτομηχανή που πλέκει μόνη της

0
Kniterate αυτόματη ψηφιακή ραπτομηχανή

Το πλέξιμο, αν και είναι ευχάριστη ασχολία για αρκετές γυναίκες, σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολη υπόθεση. Μία απλή μάλλινη ζακέτα, μπορεί να πάρει και βδομάδες για να ολοκληρωθεί. Και παρότι υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια αυτόματες μηχανές, η οικιακή χρήση τους είναι πρακτικά αδύνατη. Εδώ έρχεται το Kniterate, η πρώτη οικιακή ψηφιακή ραπτομηχανή, που μπορεί να πλέκει ότι σχέδιο επιλέξετε μέσα σε λίγη ώρα.

Το Kniterate, θυμίζει σε εμφάνιση 3D εκτυπωτή και η αλήθεια είναι ότι η λειτουργία του δεν διαφέρει και πάρα πολύ, από αυτή ενός 3D εκτυπωτή. Το σχέδιο που θα κεντήσει το kniterate, δημιουργείται ψηφιακά μέσω ενός υπολογιστή και το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετήσετε τις κατάλληλες κλωστές και να πατήσετε το κουμπί της έναρξης.

Kniterate_psifiaki_raptomixani_01_v1
Αυτό το πουλόβερ με το περίτεχνο σχέδιο, έγινε σε 8 ώρες

Το κάθε σχέδιο μπορεί να έχει ως 6 διαφορετικά χρώματα, αφού το Kniterate έχει θέσεις για 6 διαφορετικά νήματα (όπως οι overlock ραπτομηχανές). Το μέγιστο πλάτος που μπορεί να πλέξει είναι περίπου 80 εκατοστά, ενώ η ταχύτητα με την οποία δημιουργεί το πλεκτό, είναι πολύ μεγάλη φθάνοντας ακόμα και τα 30 εκατοστά το δευτερόλεπτο, για απλά και μικρά σχέδια.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς, θα υπάρχουν αρκετά έτοιμα σχέδια που θα μπορεί να κατεβάσει ο καθένας δωρεάν, αλλά και θα υπάρχει δυνατότητα εισαγωγής σχεδίων από άλλες εφαρμογές σχεδίασης, στην ειδική εφαρμογή που χρησιμοποιεί αυτή η ψηφιακή ραπτομηχανή.

Η ψηφιακή ραπτομηχανή Kniterate, αυτή την στιγμή δεν διατίθεται ακόμα εμπορικά, αλλά βρίσκεται στο στάδιο της προ-χρηματοδότησης, μέσω της πλατφόρμας crowdfunding του Kickstarter. Δυστυχώς το κόστος του είναι πάρα πολύ υψηλό, με το κάθε μηχάνημα να κοστίζει περίπου 5000 δολάρια, τιμή που το κάνει άπιαστο όνειρο για μη επαγγελματίες.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Οδηγός στερέωσης και κοπής Parkside PSS 1 B1
Επόμενο άρθροΕπιτραπέζιος πάγκος εργασίας από την Laura Kampf
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια