Το Xiaomi Mi USB WiFi Repeater 2 είναι ένα μικρό USB repeater που έρχεται από μία από τις κορυφαίες Κινέζικες εταιρίες, την Xiaomi. Με κόστος περίπου 10 ευρώ, αποτελεί μία οικονομική λύση για να επεκτείνετε το WiFi δίκτυο σας σε σημεία που πριν δεν είχατε πρόσβαση.

Τι είναι ακριβώς το WiFi Repeater

To WiFi Repeater, είναι μία «γέφυρα» μεταξύ εσάς και του ρούτερ. Αυτό που κάνει πρακτικά, είναι να παίρνει το WiFi δίκτυο από το ρούτερ και να το επαναλαμβάνει μέσω της δικής του κεραίας. Έτσι, μπορείτε να επεκτείνετε το ασύρματο δίκτυο σας όσο επιθυμείτε. Φυσικά για να έχει αποτέλεσμα το WiFi repeater, θα πρέπει να το τοποθετήσετε σε σημείο όπου το σήμα του ρούτερ, είναι σχετικά καλό.

Χαρακτηριστικά Xiaomi Mi USB WiFi Repeater 2

Xiaomi Mi USB WiFi Repeater 2__15To Xiaomi Mi WiFi Repeater 2 είναι ένα μικρό USB repeater με πολύ κομψό design. Απαιτεί σύνδεση USB με τουλάχιστον 1 αμπέρ για να λειτουργήσει σωστά. Ο ρυθμός μετάδοσης μπορεί να φτάσει έως 300Mbps (2x150Mbps), χάρη στις 2 ενσωματωμένες αντένες που περιέχει. Το πρωτόκολλο WiFi είναι το IEEE 802.11 b/g/n στα 2.4GHz. Δεν διαθέτει WPS, LAN θύρα, ούτε έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ως μόντεμ/ρούτερ ή ακόμα και εξωτερική κάρτα WiFi. To συγκεκριμένο μοντέλο έχει δύο εκδόσεις. Μία Κινέζικη και μία Αγγλική. Η μόνη διαφορά που έχουν αυτές οι δύο εκδόσεις είναι το app με το οποίο μπορείτε να το ελέγχετε. Η Κινέζικη, μπορεί να συνδεθεί μόνο στον Κινέζικο σέρβερ, ενώ η Αγγλική, μόνο στον Αμερικάνικο.

Εντυπώσεις

Xiaomi Mi USB WiFi Repeater 2__19Αυτό το μικρό usb WiFi repeater από την Xiaomi, κερδίζει τις εντυπώσεις από την αρχή. Έχει όμορφη συσκευασία, και πολύ κομψό και μοντέρνο design, τα οποία σίγουρα δεν είναι και απαραίτητα, αλλά δεν είναι και κακό να υπάρχουν. Xiaomi Mi USB WiFi Repeater 2__23Από εμφάνιση λοιπόν πάει καλά. Από ευκολία χρήσης όμως; Και εκεί, τα πάει εξαιρετικά καλά. Δεν χρειάζεται σχεδόν τίποτα για να τρέξει. Μπορείτε να το συνδέσετε στο USB του ρούτερ σας ή να το συνδέσετε μέσω του ειδικού app που έχει η Xiaomi. Είναι πραγματικά τόσο απλό! Βέβαια εδώ υπάρχει και ένα μικρό πρόβλημα. Αν έχετε διαλέξει την Κινέζικη έκδοση, τότε θα πρέπει να κάνετε login στον Κινέζικο σέρβερ για να το δείτε. Σε όλους τους άλλους σέρβερ δεν θα μπορείτε να εντοπίσετε την συσκευή. Δυστυχώς ο Κινέζικος σέρβερ, είναι αποκλειστικά στα Κινέζικα, αλλά μόνο από τις εικόνες μπορείτε να καταλάβετε αρκετά. Βέβαια δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι. Απλώς βάζετε τον κωδικό του WiFi και τέλος. Δεν θα ξανά χρειαστεί να συνδεθείτε ποτέ. Αλλά σίγουρα είναι κάτι που μπορεί να ξενίσει αρκετούς (το app της Xiaomi, έχει χαμηλή βαθμολογία για ακριβώς αυτό το λόγο). Αν έχετε διαλέξει την Αγγλική έκδοση, τότε τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα. Το App μπορείτε να το κατεβάσετε με το κινητό σας με το QR code που υπάρχει στην συσκευασία. Δυστυχώς δεν υπάρχει στο Google Play. Έχει δύο LED ένδειξης, τα οποία σας δείχνουν την κατάσταση του δικτύου. Το καφέ, σημαίνει ότι προσπαθεί να συνδεθεί, ενώ το μπλε σημαίνει ότι έχει συνδεθεί στο δίκτυο WiFi και αναμεταδίδει το σήμα του. Xiaomi Mi USB WiFi Repeater 2__27Τώρα το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι -αν θέλετε φυσικά- δεν χρειάζεται να αλλάξετε δίκτυο WiFi ανάμεσα στο ρούτερ και στο repeater. Το δίκτυο είναι ένα και η συσκευή σας διαλέγει αυτόματα αυτό που έχει το πιο μεγάλο σήμα. Έτσι, όταν βρίσκεστε πιο κοντά στο ρούτερ, παίρνει σήμα από το ρούτερ, ενώ όταν βρίσκεστε πιο κοντά στο Xiaomi, από το Xiaomi. Μόνο από τις MAC διευθύνσεις θα μπορέσετε να καταλάβετε από ποιο συνδέεστε, καθώς έχουν την ίδια ακριβώς SSID. Όπως είπαμε δεν έχει WPS ή κάποιο άλλο κουμπί ή επιλογή. Το συνδέετε σε όποια θύρα USB θέλετε και τρέχει. Αν και μπορείτε να το συνδέσετε και στον υπολογιστή σας, δεν θα αποκτήσετε WiFi σύνδεση  ή σύνδεση μέσω του USB. Απλώς μπορείτε να το τροφοδοτήσετε με ρεύμα.

Xiaomi Mi USB WiFi Repeater 2__31
Οι διαστάσεις του συγκριτικά με ένα κέρμα του ενός ευρώ

Τα 300Μbps τα οποία είναι το μέγιστο που μπορεί να αντέξει, είναι υπεραρκετά αν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε για σερφάρισμα ή για απευθείας σύνδεση στο διαδίκτυο, καθώς δεν υπάρχει οικιακή γραμμή ίντερνετ στην Ελλάδα, που να έχει μεγαλύτερη ταχύτητα. Φυσικά αν θέλετε πολλαπλό ταυτόχρονο FULL HD streaming από το τοπικό δίκτυο, τότε ίσως ζοριστεί.


Που μπορείτε να το βρείτε

Το Xiaomi Mi WiFi Repeater 2, γενικά υπάρχει σε αρκετά καταστήματα. Βέβαια θα πρέπει να προσέξετε την διαφορά από την πρώτη έκδοση, καθώς διαθέτει μόνο μία κεραία WiFi, αλλά και την διαφορά ανάμεσα σε εκδόσεις (Κινέζικη ή Αγγλική) Εμείς το πήραμε από το GearBest, στο οποίο υπήρχε σαν προσφορά με λιγότερο από 10 ευρώ με εντελώς δωρεάν μεταφορικά


Σύνοψη: Φθηνό, απλό και χρηστικό


Το Xiaomi Mi USB WiFi Repeater 2, είναι ένα μικρό και πρακτικό USB repeater, που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπου θέλετε, αρκεί να υπάρχει μία θύρα USB.  Έχει όμορφο design και είναι μικρό σε διαστάσεις, θυμίζοντας περισσότερο USB wifi κάρτα παρά repeater. Έτσι μπορείτε άνετα να το κουβαλάτε στην τσέπη σας όπου και αν θέλετε. Επειδή έχει USB σύνδεση, δεν απαιτεί μία πρίζα, όπως τα περισσότερα repeater της αγοράς, το οποίο είναι πολύ θετικό. Μέσα από το ειδικό app που έχει, μπορείτε να το ρυθμίσετε και να το ελέγχετε από όπου και αν βρίσκεστε. Ακόμα και χωρίς αυτό, μπορεί να συνδεθεί πανεύκολα σε οποιοδήποτε δίκτυο WiFi μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η ένταση του σήματος δεν είναι τρομερή, αλλά σίγουρα μπορεί να επεκτείνει ή να ενισχύσει το WiFi του οικιακού ρούτερ, σε αρκετά δωμάτια. Αρκετά θετικό, ότι δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε ποτέ με την αναβάθμιση του firmware, καθώς την κάνει αυτόματα μόνο του.

Θετικά

  • Μικρό
  • Όμορφο design
  • USB σύνδεση
  • Εύκολη σύνδεση στο δίκτυο
  • Δεν δημιουργεί hotspot
  • Έλεγχος μέσω από app της Xioami
  • Αυτόματη αναβάθμιση Firmware

Αρνητικά

  • Αν αγοράσετε την Κινέζικη έκδοση, δεν θα έχετε τις ίδιες ευκολίες
  • Δεν μπορείτε να το ρυθμίσετε από υπολογιστή
  • Δεν έχει το ίδιο δυνατό σήμα, όπως αυτά με τις εξωτερικές κεραίες
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕξάρτημα μετατρέπει γωνιακό τροχό, σε ταινιολειαντήρα τύπου λίμα
Επόμενο άρθροReview: Mastech MS2015A, μία οικονομική αμπεροτσιμπίδα AC
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
2 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια