Στην σημερινή εποχή, για να κερδίσει τις εντυπώσεις ένα φωτιστικό, πρέπει να έχει κάτι πολύ ιδιαίτερο. Οι περισσότεροι σχεδιαστές, επικεντρώνονται στην εμφάνιση, το design, το είδος φωτισμού και τα υλικά κατασκευής. Όμως ένας νεαρός Κινέζος σχεδιαστής, δημιούργησε ένα μοντέρνο φωτιστικό, το οποίο ξεχωρίζει αμέσως για έναν εντελώς διαφορετικό λόγο. Τον πολύ καινοτόμο αιωρούμενο διακόπτη, με τον οποίο ανοίγει και κλείνει.

Ο συγκεκριμένος διακόπτης είναι πιθανώς ο πιο πρωτότυπος διακόπτης που υπάρχει σε προϊόν αυτή τη στιγμή. Αποτελείται από δύο ξύλινες μπάλες δεμένες αντιδιαμετρικά με ένα μικρό σκοινί . Η πάνω ξύλινη μπάλα κρέμεται από το σκοινί με την βοήθεια της βαρύτητας. Η κάτω μπάλα, αν έρθει σε κοντινή απόσταση με την πάνω μπάλα έλκεται από την πάνω και αιωρείται «μαγικά» κλείνοντας το κύκλωμα και ανοίγοντας τον φωτισμό.

φωτιστικό με μαγικό αιωρούμενο διακόπτηΔεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για τον τρόπο που γίνεται αυτό, αλλά σίγουρα είναι μία πολύ πρωτότυπη ιδέα που μαγνητίζει αμέσως τα βλέμματα.

Για το λόγο αυτό, αυτό το φωτιστικό βραβεύτηκε στα διεθνή βραβεία design RedDot Awards για το 2016.

Πέρα από τον πολύ πρωτότυπο αιωρούμενο διακόπτη, το φωτιστικό είναι φτιαγμένο από ξύλο και βγαίνει σε 3 διαφορετικά σχήματα (κυκλικό, τετράγωνο και οβάλ).

Ο φωτισμός επιτυγχάνεται με μια ταινία LED, η οποία βρίσκεται χωνευτή στο εσωτερικό μέρος. Το φως που βγάζει είναι «ζεστό» (3500K).

Kickstarter

Αυτή τη στιγμή το πρότζεκτ, βρίσκεται στο στάδιο της χρηματοδότησης και της προ-παραγγελίας. Η χρηματοδότηση γίνεται μέσω του Kickstarter, αλλά και μέσω της σελίδας του Ολλανδικού studio που βρίσκεται πίσω από την παραγωγή του.

Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, είναι ότι το κόστος για αυτό το φωτιστικό, δεν είναι εξωφρενικό. Αντίθετα είναι πολύ λογικό (ειδικά αν κάποιος σκεφτεί την καινοτομία με τον αιωρούμενο διακόπτη), καθώς τα 42 ευρώ που κοστίζει είναι μία τιμή προσιτή στον καθένα.

 

Ο αναμενόμενος χρόνος παράδοσης φαίνεται να είναι οι αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού. Ενώ δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στα κομμάτια που μπορεί να αγοράσει κάποιος ή στο απόθεμα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY ξύλινη απλίκα με ανάγλυφη επιφάνεια
Επόμενο άρθροUnboxing : Khadas VIM, ένα δυνατό open-source Dev. Board
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια